Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 maddelik beyannameyi açıkladı

SİYASET 30.01.2024 - 13:13, Güncelleme: 30.01.2024 - 13:13 4222+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 maddelik beyannameyi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin seçim beyannamesini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Çok partili dönemin 15'inci belediye başkanlığı seçimini, 31 Mart’ta yine bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştireceğiz” diye konuşurken, 8 bölümden oluşan seçim beyannamesinin ana teması gerçek belediyecilik olarak ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin tökezlemesini, yeniden eski zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir güruh var. Her ne kadar oklar bize çevrilmiş olsa da asıl hedef Türkiye'dir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Amacımız, şehirlerimizi ve oralarda yaşayan insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından, bu şov ve ajans belediyeciliği illüzyonundan kurtarmaktır. Eser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememenin bahanesi olamaz. Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın, bunlar safsatadan ibarettir. ‘Ne bir eksik ne bir fazlasıyla her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır’. Bakanlıklarımız, kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeleri hayata geçirirken, sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmiyor” Konuşmasının ardından seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. Çevreye karşı hassas, yeşil kalkınma politikasını benimsemiş, sıfır atık modelini uygulayan, sürdürülebilir belediye yönetimlerinin yanında olacağız. Kırsaldaki hayat standartlarını yükselterek, insanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz. Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentlerle donatacağız” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin Seçim Beyannamesi bu başlıklardan oluştu; 1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu 2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik 3. Dirençli Şehirler 4. Türkiye Yüzyılı’nda Şehir ve Çevre 5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri 6. Duyarlı ve Kapsayıcı Sosyal Belediyecilik 7. Kültür Üreten Şehirler 8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Çok partili dönemin 15'inci belediye başkanlığı seçimini, 31 Mart’ta yine bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştireceğiz” diye konuşurken, 8 bölümden oluşan seçim beyannamesinin ana teması gerçek belediyecilik olarak ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin tökezlemesini, yeniden eski zayıf günlerine dönmesini bekleyen bir güruh var. Her ne kadar oklar bize çevrilmiş olsa da asıl hedef Türkiye'dir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Amacımız, şehirlerimizi ve oralarda yaşayan insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından, bu şov ve ajans belediyeciliği illüzyonundan kurtarmaktır. Eser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememenin bahanesi olamaz. Birilerinin 'engellendik' edebiyatı yapmalarına bakmayın, bunlar safsatadan ibarettir. ‘Ne bir eksik ne bir fazlasıyla her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır’. Bakanlıklarımız, kurumlarımız şehirlerimizle ilgili projeleri hayata geçirirken, sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmiyor”

Konuşmasının ardından seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. Çevreye karşı hassas, yeşil kalkınma politikasını benimsemiş, sıfır atık modelini uygulayan, sürdürülebilir belediye yönetimlerinin yanında olacağız. Kırsaldaki hayat standartlarını yükselterek, insanların doğup büyüdükleri yerlerde kalmalarını teşvik edeceğiz. Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentlerle donatacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Seçim Beyannamesi bu başlıklardan oluştu;

1. AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu
2. Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik
3. Dirençli Şehirler
4. Türkiye Yüzyılı’nda Şehir ve Çevre
5. Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri
6. Duyarlı ve Kapsayıcı Sosyal Belediyecilik
7. Kültür Üreten Şehirler
8. Hizmet ve Eser Belediyeciliği

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.