Bulancak’ın siyah beyaz fotoğrafları sergileniyor

KÜLTÜR 05.07.2021 - 19:04, Güncelleme: 05.07.2021 - 19:04 3177+ kez okundu.
 

Bulancak’ın siyah beyaz fotoğrafları sergileniyor

Bulancak iskele başı mevkiindeki alt geçitte bir süre önce başlayan restorasyon çalışmaları tamamlanarak, vatandaşın beğenisine sunuldu.
Bulancak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, alt geçitte sergilenmesi için Bulancak ilçesine ait eski fotoğrafların büyütülerek alt geçitteki eski evlerin tahta çerçeveli pencereleri gibi yapılan pencerelere yerleştirildi. Yaklaşık 100 eski fotoğraf ve 6 adet renkli Bulancak fotoğrafı alt geçitteki yerlerine monte edilerek vatandaşın beğenisi için asıldı. Bulancak’ta yaşamış esnaf, iş adamı, bürokrat, ilçede görev yapmış mülkü amirleri, Bulancak İskelesi’nden çekilmiş sahil ve parkın olduğu fotoğraflar, ilçenin tanınmış simaları,  Bulancak Meydanı, şehir içinde o zamanlar var olan fındık bahçeleri, ilçedeki ilk araçlar, Bulancak Meydanı’ndan resimler gibi kültür ve tarihi hatırlatan 100’e yakın fotoğraf Bulancaklı tarafından her daim görülsün diye alt geçitte sergilenecek. Alt geçitten geçen yeni nesil ve orta kuşak insanların çokça kullandığı alt geçitteki bu maziyi hatırlatan kültürel ve tarihi bağın bir bağı olacaktır. Alt geçitteki bu fotoğrafların yer aldığı çerçevelerin içinde ayrıca fotoğrafın çekildiği tarih, yer ve kimlerin yer aldığına dair açıklamalı birer de not var. Bulancak kültürü ve tarihi için önemli olan bu fotoğraflara gözümüz gibi bakmalıyız.
Bulancak iskele başı mevkiindeki alt geçitte bir süre önce başlayan restorasyon çalışmaları tamamlanarak, vatandaşın beğenisine sunuldu.

Bulancak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, alt geçitte sergilenmesi için Bulancak ilçesine ait eski fotoğrafların büyütülerek alt geçitteki eski evlerin tahta çerçeveli pencereleri gibi yapılan pencerelere yerleştirildi. Yaklaşık 100 eski fotoğraf ve 6 adet renkli Bulancak fotoğrafı alt geçitteki yerlerine monte edilerek vatandaşın beğenisi için asıldı.

Bulancak’ta yaşamış esnaf, iş adamı, bürokrat, ilçede görev yapmış mülkü amirleri, Bulancak İskelesi’nden çekilmiş sahil ve parkın olduğu fotoğraflar, ilçenin tanınmış simaları,  Bulancak Meydanı, şehir içinde o zamanlar var olan fındık bahçeleri, ilçedeki ilk araçlar, Bulancak Meydanı’ndan resimler gibi kültür ve tarihi hatırlatan 100’e yakın fotoğraf Bulancaklı tarafından her daim görülsün diye alt geçitte sergilenecek. Alt geçitten geçen yeni nesil ve orta kuşak insanların çokça kullandığı alt geçitteki bu maziyi hatırlatan kültürel ve tarihi bağın bir bağı olacaktır. Alt geçitteki bu fotoğrafların yer aldığı çerçevelerin içinde ayrıca fotoğrafın çekildiği tarih, yer ve kimlerin yer aldığına dair açıklamalı birer de not var. Bulancak kültürü ve tarihi için önemli olan bu fotoğraflara gözümüz gibi bakmalıyız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.