Bulancak İnovasyon Merkezi bölgeye değer katmaya başladı

GÜNDEM 09.03.2023 - 16:39, Güncelleme: 09.03.2023 - 16:39 3379+ kez okundu.
 

Bulancak İnovasyon Merkezi bölgeye değer katmaya başladı

DOKAP’ın desteği ile Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan BİNOM bölgesini değer katmak için çalışmalara başladı.
Halk Eğitim Merkezi desteği ile Tarım Teknolojileri Atölyelerinde bir ilk yaşanacak. Tarım Teknolojileri Atölye Lideri Gezici Organik Tarım Okulu Kurucusu İbrahim Hakan Gün’ün katkılarıyla Ordu Şahinler Fındık tarım danışmanları bölgede tek olan dijital toprak analizi cihazı ile bölgedeki çiftçilerin fındık analizini ücretsiz olarak yapacak ve 20 dakika içinde sonuçları çiftçilerin cep telefonuna gönderecek. Dijital toprak analizi cihazı topraktaki besin elementlerini, toprağın ihtiyaç duyduğu gübre çeşitlerini ve miktarlarını tarlada anında öğrenmenize imkân sağlamaktadır. Dijital Toprak Analizi Cihazı NPK dahil 9 farklı değerin ölçümü (bünye, pH, organik madde, Azot (N), Fosfor (P₂O₅), Potasyum (K₂O), kil, katyon değişim kapasitesi, toprak sıcaklığı) yaparak sonuçları üreticilere anında gönderebilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut Cuma günü saat 14:00’de yapılacak olan toprak analizine tüm çiftçileri davet etti.  
DOKAP’ın desteği ile Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan BİNOM bölgesini değer katmak için çalışmalara başladı.

Halk Eğitim Merkezi desteği ile Tarım Teknolojileri Atölyelerinde bir ilk yaşanacak. Tarım Teknolojileri Atölye Lideri Gezici Organik Tarım Okulu Kurucusu İbrahim Hakan Gün’ün katkılarıyla Ordu Şahinler Fındık tarım danışmanları bölgede tek olan dijital toprak analizi cihazı ile bölgedeki çiftçilerin fındık analizini ücretsiz olarak yapacak ve 20 dakika içinde sonuçları çiftçilerin cep telefonuna gönderecek.

Dijital toprak analizi cihazı topraktaki besin elementlerini, toprağın ihtiyaç duyduğu gübre çeşitlerini ve miktarlarını tarlada anında öğrenmenize imkân sağlamaktadır. Dijital Toprak Analizi Cihazı NPK dahil 9 farklı değerin ölçümü (bünye, pH, organik madde, Azot (N), Fosfor (P₂O₅), Potasyum (K₂O), kil, katyon değişim kapasitesi, toprak sıcaklığı) yaparak sonuçları üreticilere anında gönderebilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut Cuma günü saat 14:00’de yapılacak olan toprak analizine tüm çiftçileri davet etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.