BUFAP’ın talebine Rektör Can kayıtsız kalmadı

GÜNDEM 01.11.2021 - 16:34, Güncelleme: 01.11.2021 - 16:34 2430+ kez okundu.
 

BUFAP’ın talebine Rektör Can kayıtsız kalmadı

BUFAP'ın (Bulancak Farkındalık Platformunun) ve Giresun Üniversitesi Engelsiz Üniversite Biriminin işbirliğinde, talepler sonucunda Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi ve çevresinde engelli rampaları ve iyileştirme çalışmaları yapıldı.
BUFAP Gençlik ve Engellilerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcısı Emre Can Kızıltaş yaptığı açıklamada; “Temmuz ayında Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Yılmaz Can hocamızı ziyaret etmiştik ve ziyarette gerekli çalışmaların yapılması için ilk adımlar atılmıştı. Öğrencisi olduğum Giresun Üniversitesi'nin 2021-2022 Eğitim Yılının başlaması ile kampüs ve çevresinde engelli rampalarının kimi yerlerde uygun olmadığını kimi yerlerde ise hiç olmadığı tespitinde bulunduk. Bunu üzerine Engelsiz Üniversite Birimi koordinatörü hocalarımız ile Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Gürol Yıldırım hocamıza taleplerimizi ilettik ve belediye yetkililerine konu iletildi. 11 Ekimden itibaren belediye ekipleri ile kampüs çevresinde saha incelemesi yapıldı, birçok rampa yapılmasına karar verildi ve bir otobüs durağının kaldırımda geçişe engel olduğunun tespiti yapıldı. Bir hafta içerisinde çalışmalar yapılarak üniversitemizin erişilebilirlik seviyesi artırılmış oldu. Üniversite öğrencisi olduğum için ve engelliler konuları benim alanım olduğu için BUFAP Gönüllü Başkanımız Gökhan Özcan beni BUFAP Gençlik ve Engellilerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcılığı görevine getirmişti, başkanımıza bu göreve beni getirdiği için teşekkür ederim." dedi. Açıklamalara devam eden Kızıltaş, “Taleplerimiz sonucunda yapılan çalışmalar için ve üniversite öğrencileri olarak zaman geçirebileceğimiz yeni yapılan yeşil alan için Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Yılmaz Can hocamız ve Giresun Belediyesi başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Sayın Gürol Yıldırım hocamıza, Engelsiz Üniversite Birimi koordinatörü Sayın Yasemin Doğan hocamıza, koordinatör yardımcısı Sayın Halil İbrahim Çakır hocamıza, belediye ve üniversite personeline çok teşekkür ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
BUFAP'ın (Bulancak Farkındalık Platformunun) ve Giresun Üniversitesi Engelsiz Üniversite Biriminin işbirliğinde, talepler sonucunda Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi ve çevresinde engelli rampaları ve iyileştirme çalışmaları yapıldı.

BUFAP Gençlik ve Engellilerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcısı Emre Can Kızıltaş yaptığı açıklamada; “Temmuz ayında Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Yılmaz Can hocamızı ziyaret etmiştik ve ziyarette gerekli çalışmaların yapılması için ilk adımlar atılmıştı. Öğrencisi olduğum Giresun Üniversitesi'nin 2021-2022 Eğitim Yılının başlaması ile kampüs ve çevresinde engelli rampalarının kimi yerlerde uygun olmadığını kimi yerlerde ise hiç olmadığı tespitinde bulunduk. Bunu üzerine Engelsiz Üniversite Birimi koordinatörü hocalarımız ile Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Gürol Yıldırım hocamıza taleplerimizi ilettik ve belediye yetkililerine konu iletildi. 11 Ekimden itibaren belediye ekipleri ile kampüs çevresinde saha incelemesi yapıldı, birçok rampa yapılmasına karar verildi ve bir otobüs durağının kaldırımda geçişe engel olduğunun tespiti yapıldı. Bir hafta içerisinde çalışmalar yapılarak üniversitemizin erişilebilirlik seviyesi artırılmış oldu. Üniversite öğrencisi olduğum için ve engelliler konuları benim alanım olduğu için BUFAP Gönüllü Başkanımız Gökhan Özcan beni BUFAP Gençlik ve Engellilerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcılığı görevine getirmişti, başkanımıza bu göreve beni getirdiği için teşekkür ederim." dedi.

Açıklamalara devam eden Kızıltaş, “Taleplerimiz sonucunda yapılan çalışmalar için ve üniversite öğrencileri olarak zaman geçirebileceğimiz yeni yapılan yeşil alan için Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Yılmaz Can hocamız ve Giresun Belediyesi başta olmak üzere, Rektör Yardımcısı Sayın Gürol Yıldırım hocamıza, Engelsiz Üniversite Birimi koordinatörü Sayın Yasemin Doğan hocamıza, koordinatör yardımcısı Sayın Halil İbrahim Çakır hocamıza, belediye ve üniversite personeline çok teşekkür ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.