BU ISLAH DEĞİL; DOĞA KATLİAMIDIR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.04.2016 - 01:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2773+ kez okundu.
 

BU ISLAH DEĞİL; DOĞA KATLİAMIDIR

Bulancak Belediye Meclis Üyesi Sıbıç, Bulancak ve Giresun arasında yapılan dere ıslahının HES'den kötü olduğunu vurgulayarak, yapılan bu çalışmaların doğa katliamı olduğunu dile getirdi.
Bulancak Belediye Meclis Üyesi Necmi Sıbıç, Bulancak'a bağlı Yalıköy ile Giresun'a bağlı Erikliman Mahallesi arasında ki Kozluk Deresinde dere ıslahı adı altında doğa katliamı yapıldığını söyledi. Kozluk Deresi'nde yapılan Dere ıslahı çalışmalarında doğa katliamı yaşandığını belirten Sıbıç, "DSİ tarafından yapılan çalışmalar, derenin güzelleşmesi ya da ıslah edilmesi için değili neredeyse derede yaşayan balık neslinin tükenmesi için yapılmaktadır. Doğal hayata kalbine vurulan bu hançer ne yazık ki, kısa süre sonra dere balıklarının yok olmasına sebebiyet verecektir" dedi. Çocukluğundan bu yana Kozluk Deresi'nde doğal bir güzellik yaşandığını aktaran Sıbıç, "Çocukluğumuzda biz bu derede balık tutardık. Boyları yaklaşık 15 santimetre olan bu dere balıkların yok olması ile doğanın tahrip edilmesinin tek sorumlusu DSİ yetkilileridir. Doğanın geleceğine engel olanları yetkili mercilere havale ediyorum. Burada yaşanan katliamın son bulmasını temenni ediyorum. Özellikle dere kenarına yapılan ve yapılacak istinat duvarları  doğada yaşayan hayvanlarla irtibatını kesmeye yöneliktir. Doğayı tahrip etmenin kısacası doğa katliamı yapmanın kimseye faydası yoktur" diye serzenişte bulundu.
Bulancak Belediye Meclis Üyesi Sıbıç, Bulancak ve Giresun arasında yapılan dere ıslahının HES'den kötü olduğunu vurgulayarak, yapılan bu çalışmaların doğa katliamı olduğunu dile getirdi.

Bulancak Belediye Meclis Üyesi Necmi Sıbıç, Bulancak'a bağlı Yalıköy ile Giresun'a bağlı Erikliman Mahallesi arasında ki Kozluk Deresinde dere ıslahı adı altında doğa katliamı yapıldığını söyledi.

Kozluk Deresi'nde yapılan Dere ıslahı çalışmalarında doğa katliamı yaşandığını belirten Sıbıç, "DSİ tarafından yapılan çalışmalar, derenin güzelleşmesi ya da ıslah edilmesi için değili neredeyse derede yaşayan balık neslinin tükenmesi için yapılmaktadır. Doğal hayata kalbine vurulan bu hançer ne yazık ki, kısa süre sonra dere balıklarının yok olmasına sebebiyet verecektir" dedi.

Çocukluğundan bu yana Kozluk Deresi'nde doğal bir güzellik yaşandığını aktaran Sıbıç, "Çocukluğumuzda biz bu derede balık tutardık. Boyları yaklaşık 15 santimetre olan bu dere balıkların yok olması ile doğanın tahrip edilmesinin tek sorumlusu DSİ yetkilileridir. Doğanın geleceğine engel olanları yetkili mercilere havale ediyorum. Burada yaşanan katliamın son bulmasını temenni ediyorum. Özellikle dere kenarına yapılan ve yapılacak istinat duvarları  doğada yaşayan hayvanlarla irtibatını kesmeye yöneliktir. Doğayı tahrip etmenin kısacası doğa katliamı yapmanın kimseye faydası yoktur" diye serzenişte bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.