BST Gençlik Sahnesi tekrar kuruluyor!

KÜLTÜR 22.01.2024 - 17:12, Güncelleme: 22.01.2024 - 17:16 6714+ kez okundu.
 

BST Gençlik Sahnesi tekrar kuruluyor!

Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun 2000 yılında Ferdi Merter’in ‘Böylesi Bir Aşk’ oyunu ile hayata geçirdiği gençlik sahnesi, yeniden kuruluyor.
37 yıllık geçmişe sahip ve tiyatro konusunda markalaşmış olan amatör tiyatro topluluğu, bu sezon biri çocuk oyunu olmak üzere toplam 4 oyun sahneleyecek. 1987 yılında kurulan Bulancak Sanat Tiyatrosu, bugüne kadar 40’ın üzerinde oyun sahneledi. Tiyatro topluluğu, 1999 Marmara Depremi’nde depremzedelere yardım için gittiği Sakarya dönüşünde trafik kazasında hayatını kaybeden Bulancak Sanat Tiyatrosu kurucusu ve tiyatro sanatçısı Mürsel Gülmez'in adını yaşatmak amacıyla 2000 yılından beri her yıl ‘’Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerini’’ düzenliyor. Tiyatro festivali, bugüne kadar başta Türkiye’den olmak üzere Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve İran’dan birçok tiyatro grubunu ağırladı. Sanat Tiyatrosu, geçtiğimiz yıllarda ülkemizi derinden etkileyen pandemi ve deprem felaketlerinin ardından bu yıl seyircilerini 4 farklı oyunla ağırlayacak. Genel sanat yönetmeni Mustafa Çolakoğlu'nun yönetmenliğinde, ilk olarak Ekim ayından itibaren Yelda Karataş'ın yazdığı "Vahşi Komedi" adlı oyunla seyircileriyle buluşan BST, Ocak ayında ise Polonyalı yazar Sławomir Mrożek'in eseri "Açık Denizde" ile devam ediyor. Bulancak Sanat Tiyatrosu, her Çarşamba günü oyunlarını ücretsiz olarak sahneleyerek seyircilerle buluşturuyor ve şu anda yetişkin ve çocuk oyunu olmak üzere iki yeni oyunun da provalarına başlamış durumda. Dertlerinin "sadece tiyatro yapmak" olduğunu vurgulayan Bulancak Sanat Tiyatrosu, bünyesinde işçi, esnaf, öğrenci ve diğer çeşitli kesimlerden gönüllülerin bir araya geldiği bir oluşum. Tiyatro, hiçbir maddi destek almadan, amatör ruhuyla sanatını icra ediyor. Sanat Tiyatrosunun, izleyicilerinden beklentisini ise Bulancak şehrinin marka değerini desteklemeleri ve tiyatro salonunu hınca hınç doldurmaya devam etmeleri. Bulancak Sanat Tiyatrosu, yeni genç yeteneklere kapılarını açarak, 25 Ocak Perşembe günü saat 18:00'da Gençlik Sahnesi için bir tanışma toplantısı düzenleyecek. 18-26 yaş aralığındaki gençlerden beklenti, sadece "bir şiir ezberleyerek" gelmeleri olacak.
Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun 2000 yılında Ferdi Merter’in ‘Böylesi Bir Aşk’ oyunu ile hayata geçirdiği gençlik sahnesi, yeniden kuruluyor.

37 yıllık geçmişe sahip ve tiyatro konusunda markalaşmış olan amatör tiyatro topluluğu, bu sezon biri çocuk oyunu olmak üzere toplam 4 oyun sahneleyecek.

1987 yılında kurulan Bulancak Sanat Tiyatrosu, bugüne kadar 40’ın üzerinde oyun sahneledi. Tiyatro topluluğu, 1999 Marmara Depremi’nde depremzedelere yardım için gittiği Sakarya dönüşünde trafik kazasında hayatını kaybeden Bulancak Sanat Tiyatrosu kurucusu ve tiyatro sanatçısı Mürsel Gülmez'in adını yaşatmak amacıyla 2000 yılından beri her yıl ‘’Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerini’’ düzenliyor. Tiyatro festivali, bugüne kadar başta Türkiye’den olmak üzere Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve İran’dan birçok tiyatro grubunu ağırladı.

Sanat Tiyatrosu, geçtiğimiz yıllarda ülkemizi derinden etkileyen pandemi ve deprem felaketlerinin ardından bu yıl seyircilerini 4 farklı oyunla ağırlayacak. Genel sanat yönetmeni Mustafa Çolakoğlu'nun yönetmenliğinde, ilk olarak Ekim ayından itibaren Yelda Karataş'ın yazdığı "Vahşi Komedi" adlı oyunla seyircileriyle buluşan BST, Ocak ayında ise Polonyalı yazar Sławomir Mrożek'in eseri "Açık Denizde" ile devam ediyor. Bulancak Sanat Tiyatrosu, her Çarşamba günü oyunlarını ücretsiz olarak sahneleyerek seyircilerle buluşturuyor ve şu anda yetişkin ve çocuk oyunu olmak üzere iki yeni oyunun da provalarına başlamış durumda.

Dertlerinin "sadece tiyatro yapmak" olduğunu vurgulayan Bulancak Sanat Tiyatrosu, bünyesinde işçi, esnaf, öğrenci ve diğer çeşitli kesimlerden gönüllülerin bir araya geldiği bir oluşum. Tiyatro, hiçbir maddi destek almadan, amatör ruhuyla sanatını icra ediyor. Sanat Tiyatrosunun, izleyicilerinden beklentisini ise Bulancak şehrinin marka değerini desteklemeleri ve tiyatro salonunu hınca hınç doldurmaya devam etmeleri.

Bulancak Sanat Tiyatrosu, yeni genç yeteneklere kapılarını açarak, 25 Ocak Perşembe günü saat 18:00'da Gençlik Sahnesi için bir tanışma toplantısı düzenleyecek. 18-26 yaş aralığındaki gençlerden beklenti, sadece "bir şiir ezberleyerek" gelmeleri olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.