Bir dönem Giresun’un en popüler okuluydu… Tarihi okul korku saçıyor!

GÜNDEM 02.11.2023 - 10:41, Güncelleme: 02.11.2023 - 10:44 7086+ kez okundu.
 

Bir dönem Giresun’un en popüler okuluydu… Tarihi okul korku saçıyor!

Öğretmenleri ve öğrencileriyle bir dönemin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, bakımsızlığı ve saçtığı tehlike ile Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş'ın dikkatini çekti.
Giresun’un koruma altındaki yapıları arasında bulunan tarihi okulun, bakımsızlığı hem velilere hem de öğrencilere korku yaşatmaya devam ediyor. CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş yapmış olduğu açıklamada “ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda duvarlarda meydana gelen yıpranma nedeniyle sürekli olarak duvarlardan ve çatıdan düşen beton parçaları öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hayatını tehlikeye atmaktadır. 1913 yılında yapılan tarihi binanın tadilata ihtiyaç duyduğu bilindiği halde yetkililerin ilgisizliğini anlamak mümkün değildir. Bu konuda talep de olduğu halde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şerit çekerek önlem alın tavsiyesinin dışında hiçbir şey yapmaması kabul edilebilir değildir. Kaldı ki yerinde yaptığımız tespitlerde çocukların şeridin içine girerek oyun oynadığını görüyoruz. Aydın’da yaşanan asansör kazası sonucu kaybettiğimiz evladımız gibi bir kaza sonucunda mı ders alacağız? Yetkililerin 2 yıldır düşen parçaların kimseye denk gelmemesine güvenmek kaderciliğinden daha fazlasını yapmalarını bekliyor, yetkilileri derhal sorumluluğa davet ediyoruz.” dedi.
Öğretmenleri ve öğrencileriyle bir dönemin en önemli eğitim kurumlarından birisi olan Giresun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, bakımsızlığı ve saçtığı tehlike ile Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş'ın dikkatini çekti.

Giresun’un koruma altındaki yapıları arasında bulunan tarihi okulun, bakımsızlığı hem velilere hem de öğrencilere korku yaşatmaya devam ediyor.

CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş yapmış olduğu açıklamada “ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda duvarlarda meydana gelen yıpranma nedeniyle sürekli olarak duvarlardan ve çatıdan düşen beton parçaları öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hayatını tehlikeye atmaktadır. 1913 yılında yapılan tarihi binanın tadilata ihtiyaç duyduğu bilindiği halde yetkililerin ilgisizliğini anlamak mümkün değildir. Bu konuda talep de olduğu halde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şerit çekerek önlem alın tavsiyesinin dışında hiçbir şey yapmaması kabul edilebilir değildir. Kaldı ki yerinde yaptığımız tespitlerde çocukların şeridin içine girerek oyun oynadığını görüyoruz. Aydın’da yaşanan asansör kazası sonucu kaybettiğimiz evladımız gibi bir kaza sonucunda mı ders alacağız? Yetkililerin 2 yıldır düşen parçaların kimseye denk gelmemesine güvenmek kaderciliğinden daha fazlasını yapmalarını bekliyor, yetkilileri derhal sorumluluğa davet ediyoruz.” dedi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.