'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz'

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2012 - 18:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2578+ kez okundu.
 

'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz'

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir,...
...bugünün ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Cindemir, “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. İlk kez 14 Mart 1919'da düşman işgali altındaki İstanbul'da, tıp öğrencileri tarafından, tıp doktorlarının da katılımıyla ‘İşgale direniş’ adıyla kutlanan bu önemli hareket zamanla bir geleneğe dönüşürken; 1976 yılından bu yana Türk bilim adamlarının tıp bilimine yaptıkları katkıların teşvik edildiği, buluşların ödüllendirildiği, hizmet sorunlarının tartışıldığı bir gün olarak her yıl 14 Mart'ta kutlanmaya devam edilmiştir. Doktorlarımız Milli Mücadelemizde sadece cephe gerisinde tedavi hizmetleri vermekle kalmamıştır; cephede ve hatta gerektiğinde en ön saflarda yer alarak kurtuluş mücadelemizi yazan destanlara imza atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözüyle, güven ve takdir kazanmış değerli hekimlerimiz; en temel insan hakkı olan ‘yaşama hakkının’ korunmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir” dedi.             HİPOKRAT HEPİMİZİ DERİNDEN ETKİLİYOR   Öte yandan Cindemir, “Bilim adamlarımızın ve doktorlarımızın, yurdumuzda olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarla tıp bilimine katkıda bulunmaları, önemli araştırma ve buluşlarda imzalarının olması ülkemizin saygınlığını artırmaktadır. Bu önemli günde bir kez daha, kendini insanlığa hizmet etmek için adamış, tıp tarihine damgasını vurmuş çok değerli doktorlarımızı ve bilim adamlarımızı minnetle anıyoruz. Her okunuşunda hepimizi derinden etkileyen Hipokrat Yeminiyle meslek yaşamlarına başlayan, en zor koşullarda bile insanı yaşatmak ve sağlığını devam ettirebilmek için yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan tüm Tıp Çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.  
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir,...

...bugünün ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edildiğini söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Cindemir, “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. İlk kez 14 Mart 1919'da düşman işgali altındaki İstanbul'da, tıp öğrencileri tarafından, tıp doktorlarının da katılımıyla ‘İşgale direniş’ adıyla kutlanan bu önemli hareket zamanla bir geleneğe dönüşürken; 1976 yılından bu yana Türk bilim adamlarının tıp bilimine yaptıkları katkıların teşvik edildiği, buluşların ödüllendirildiği, hizmet sorunlarının tartışıldığı bir gün olarak her yıl 14 Mart'ta kutlanmaya devam edilmiştir. Doktorlarımız Milli Mücadelemizde sadece cephe gerisinde tedavi hizmetleri vermekle kalmamıştır; cephede ve hatta gerektiğinde en ön saflarda yer alarak kurtuluş mücadelemizi yazan destanlara imza atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözüyle, güven ve takdir kazanmış değerli hekimlerimiz; en temel insan hakkı olan ‘yaşama hakkının’ korunmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir” dedi.

 

          HİPOKRAT HEPİMİZİ DERİNDEN ETKİLİYOR

 

Öte yandan Cindemir, “Bilim adamlarımızın ve doktorlarımızın, yurdumuzda olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarla tıp bilimine katkıda bulunmaları, önemli araştırma ve buluşlarda imzalarının olması ülkemizin saygınlığını artırmaktadır. Bu önemli günde bir kez daha, kendini insanlığa hizmet etmek için adamış, tıp tarihine damgasını vurmuş çok değerli doktorlarımızı ve bilim adamlarımızı minnetle anıyoruz. Her okunuşunda hepimizi derinden etkileyen Hipokrat Yeminiyle meslek yaşamlarına başlayan, en zor koşullarda bile insanı yaşatmak ve sağlığını devam ettirebilmek için yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan tüm Tıp Çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.