BBP'den peşmerge uyarısı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2015 - 21:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3374+ kez okundu.
 

BBP'den peşmerge uyarısı

Bulancak Büyük Birlik Partisi Bulancak İlçe Başkanı Hasan Karataş,...
...“Bağımsızlık isteyen Barzani'ye askeri yardımda dikkatli olunmalıdır” dedi. Karataş, “Irak'ın Kuzeyi’ndeki yönetim, devletleşme yolunda attığı birçok adıma, bağımsızlık isteyen Barzani'ye Türkiye'den askeri yardım da dikkatli olunmalıdır. Irak’ın Kuzeyi’ndeki özerk yönetim bağımsızlık yolunda güçlü adımlar atarken onun başkanı ve yönetimi diğer yetkili kişileri çok açık bir şekilde Irak'tan kopmayı açıklarken, bu yönetimle Türkiye arasındaki ekonomik sosyal ve kültürel alanda ki ilişkiler, yapılan askeri yardımlarla doruğa çıkmış durumdadır. Kobani’ye yardım amacıyla peşmergenin geçişine izin verilmesinin ardından Türkiye Özerk yönetime askeri eğitim yardımlarının yanı sıra peşmergeye askeri teçhizat ve donanım yardımında da bulunmuştur. Yardımlarının devam edeceğini basında yer alırken peşmerge Türkiye'nin her alanda kendilerine verdiği destekten duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir” diye konuştu. 
Bulancak Büyük Birlik Partisi Bulancak İlçe Başkanı Hasan Karataş,...

...“Bağımsızlık isteyen Barzani'ye askeri yardımda dikkatli olunmalıdır” dedi.

Karataş, “Irak'ın Kuzeyi’ndeki yönetim, devletleşme yolunda attığı birçok adıma, bağımsızlık isteyen Barzani'ye Türkiye'den askeri yardım da dikkatli olunmalıdır. Irak’ın Kuzeyi’ndeki özerk yönetim bağımsızlık yolunda güçlü adımlar atarken onun başkanı ve yönetimi diğer yetkili kişileri çok açık bir şekilde Irak'tan kopmayı açıklarken, bu yönetimle Türkiye arasındaki ekonomik sosyal ve kültürel alanda ki ilişkiler, yapılan askeri yardımlarla doruğa çıkmış durumdadır. Kobani’ye yardım amacıyla peşmergenin geçişine izin verilmesinin ardından Türkiye Özerk yönetime askeri eğitim yardımlarının yanı sıra peşmergeye askeri teçhizat ve donanım yardımında da bulunmuştur. Yardımlarının devam edeceğini basında yer alırken peşmerge Türkiye'nin her alanda kendilerine verdiği destekten duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.