Başka Bir Okul Mümkün Kooperatifi 10. yılını kutladı

YAŞAM 03.05.2024 - 10:46, Güncelleme: 03.05.2024 - 10:46 4727 kez okundu.
 

Başka Bir Okul Mümkün Kooperatifi 10. yılını kutladı

Eğitim sistemindeki mevcut sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek için bir araya gelen 11 ebeveyn tarafından öncelikle kendi çocukları için ideal bir eğitim ortamı oluşturmak amacıyla 2014 yılında kurulan “Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Kooperatifi” 10. Yılını kutladı.
Kooperatifin 10. yıl kutlaması, sadece geçmiş başarıları değil, aynı zamanda gelecekteki hedefleri ve mücadeleleri de kutlayan bir topluluk buluşması olarak geniş katılım ile gerçekleşti. 2014 yılında Renkli Orman Anaokulunu ve 2017 yılında da Renkli Orman İlkokulu'nu kurarak bu hedeflerine doğru ilk adımlarını bir grup hayalperest olarak attıklarını belirten Kurucu Ortak ve Okul Müdürü Yasin Sancak "Başka Bir Okul Mümkün Kooperatifi, sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda bir topluluk ve bir harekettir. Geçtiğimiz on yıl boyunca, birlikte çalışarak, dayanışma içinde hareket ederek çok şey başardık” dedi.  Sancak; Kooperatifin ve okulun bizlere, çocuklara sunduğu potansiyelin bu türden ilişkilenme ve diyalog olduğuna inanıyorum. Diyalog ise; yalnızca derin bir dünya ve insan sevgisi sayesinde kurulabilir” dedi.  Sancak sözlerine şöyle tamamladı:” Çocuklarımız büyüyüp mezun oldukça hayalimiz gerçeğe dönüştü: Bugün 43 çalışanı, 200’ün üzerinde ortağı ve yüzlerce gönüllüsü olan, ülkenin en büyük ve öncü eğitim kooperatiflerinden biriyiz. Alternatif eğitim, çocuk hakları ve dayanışma ekonomileri alanında çalışmalar yürütüyoruz. Farkında olmalıyız ki; dünyaya ve doğaya ve insana duyduğumuz bu sevgi bize bazı sorumluluklar yükler. İnisiyatif alıp yola çıkarak sorumluluklarımızın bir kısmını gerçekleştirdik. Bununla birlikte, yeni zorluklar ve meydan okumalar bizi bekliyor” diye konuştu.  
Eğitim sistemindeki mevcut sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretmek için bir araya gelen 11 ebeveyn tarafından öncelikle kendi çocukları için ideal bir eğitim ortamı oluşturmak amacıyla 2014 yılında kurulan “Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Kooperatifi” 10. Yılını kutladı.

Kooperatifin 10. yıl kutlaması, sadece geçmiş başarıları değil, aynı zamanda gelecekteki hedefleri ve mücadeleleri de kutlayan bir topluluk buluşması olarak geniş katılım ile gerçekleşti.

2014 yılında Renkli Orman Anaokulunu ve 2017 yılında da Renkli Orman İlkokulu'nu kurarak bu hedeflerine doğru ilk adımlarını bir grup hayalperest olarak attıklarını belirten Kurucu Ortak ve Okul Müdürü Yasin Sancak "Başka Bir Okul Mümkün Kooperatifi, sadece bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda bir topluluk ve bir harekettir. Geçtiğimiz on yıl boyunca, birlikte çalışarak, dayanışma içinde hareket ederek çok şey başardık” dedi. 

Sancak; Kooperatifin ve okulun bizlere, çocuklara sunduğu potansiyelin bu türden ilişkilenme ve diyalog olduğuna inanıyorum. Diyalog ise; yalnızca derin bir dünya ve insan sevgisi sayesinde kurulabilir” dedi. 

Sancak sözlerine şöyle tamamladı:” Çocuklarımız büyüyüp mezun oldukça hayalimiz gerçeğe dönüştü: Bugün 43 çalışanı, 200’ün üzerinde ortağı ve yüzlerce gönüllüsü olan, ülkenin en büyük ve öncü eğitim kooperatiflerinden biriyiz. Alternatif eğitim, çocuk hakları ve dayanışma ekonomileri alanında çalışmalar yürütüyoruz.

Farkında olmalıyız ki; dünyaya ve doğaya ve insana duyduğumuz bu sevgi bize bazı sorumluluklar yükler. İnisiyatif alıp yola çıkarak sorumluluklarımızın bir kısmını gerçekleştirdik. Bununla birlikte, yeni zorluklar ve meydan okumalar bizi bekliyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.