Bakan Soylu, Giresun’u yalnız bırakmıyor

SİYASET 11.04.2021 - 17:06, Güncelleme: 11.04.2021 - 18:15 3117+ kez okundu.
 

Bakan Soylu, Giresun’u yalnız bırakmıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da 22 Ağustos'ta yaşanan sel afetiyle ilgili toplantıya katıldı.
Bakan Soylu, Giresun Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 22 Ağustos 2020'de Giresun'da meydana gelen ve 11 vatandaşın hayatını kaybetmesine, 47 kişinin yaralanmasına ve 4 kişinin de kayıp statüsünde olmasına sebebiyet veren sel afetinin ardından iyileştirme çalışmalarının son durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, kaymakamlar ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Soylu, “2021 yılı Afet Eğitim Yılı. Şu ana kadar sadece 6 milyon vatandaşımıza Ocak 1'den itibaren yüz yüze eğitim verdik. Hedefimiz 51 milyon. Bu arada 3,5 milyon vatandaşımız da bizim yaklaşık 1 saatlik bir eğitim videomuz var, onu indirmiş ve tamamını izlemiş” dedi. ‘GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMAK DURUMUNDAYIZ’ Afet sonrası iyileştirme çalışmalarında iki hedeflerinin olması gerektiğini ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti; “Birincisi, kaybedileni tamamen yerine koymak, insanların hayatını afet öncesindeki hale getirmek, can kayıpları hariç her türlü kaybı tamamen geri getirmek. İkinci hedef de aynı afetin tekrar yaşanmamasını temin edecek önlemleri almaktır. Yağmur elbette ki tekrar yağacak. Elbette ki tekrar yüksek miktarda yağacak, ancak bunun bir sele dönüşmemesi için gereken önlemleri almak durumundayız. İşte bunu, tam da bu çalışmalarımız sırasında yapmamız lazım. İyileştirme çalışmalarımız sırasında bu noktayı atlarsak, gelecekte karşılaşacağımız maliyet hem insan canı hem de maddi maliyet, bizim kimseye izah edemeyeceğimiz bir maliyet olur” ‘İNSAN KAYBI İLE TEKRAR KARŞILAŞMAMAMIZ GEREKİYOR’ Giresun'daki afette yaşanan can kaybına da değinen Soylu, "332 milyon 415 bin lira ödenek ve yardım aktarıldı şu ana kadar. 1 milyar 879 milyonluk, afet kapsamında bir yatırım harcamamız var. Yani 2,2 milyarlık bir maddi maliyet söz konusudur. Sadece Giresun ilindeki bir afet için. Bu afette yaşanan insan kaybı ve maddi maliyetle tekrar karşılaşmamamız gerekiyor. Bunun da anahtarı, sizlerin elindedir. Çalışmalarımızda bu konuya hassasiyet göstermenizi ve bu ilkeden hiçbir kararınızda taviz vermemenizi istirham ediyorum” diye konuştu. Toplantının ardından Giresun Afad İl Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin yeni binasında incelemelerde bulunan Bakan Soylu, burada Milletvekili Kadir Aydın ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Türedi’den bilgi aldı. Daha sonra Dereli ilçesine giden Bakan Soylu, burada Yeni Dereli Projesi kapsamında inşaatı devam eden konut ve iş yerlerinin bulunduğu alanı gezdi. Daha sonra ilçedeki esnaf ile sohbet ederek taleplerini dinleyen Bakan Soylu, Süttaşı Mahallesi'nde, TOKİ tarafından afetzedeler için planlanan konutların inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da 22 Ağustos'ta yaşanan sel afetiyle ilgili toplantıya katıldı.

Bakan Soylu, Giresun Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 22 Ağustos 2020'de Giresun'da meydana gelen ve 11 vatandaşın hayatını kaybetmesine, 47 kişinin yaralanmasına ve 4 kişinin de kayıp statüsünde olmasına sebebiyet veren sel afetinin ardından iyileştirme çalışmalarının son durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, kaymakamlar ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Bakan Soylu, “2021 yılı Afet Eğitim Yılı. Şu ana kadar sadece 6 milyon vatandaşımıza Ocak 1'den itibaren yüz yüze eğitim verdik. Hedefimiz 51 milyon. Bu arada 3,5 milyon vatandaşımız da bizim yaklaşık 1 saatlik bir eğitim videomuz var, onu indirmiş ve tamamını izlemiş” dedi.

‘GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMAK DURUMUNDAYIZ’

Afet sonrası iyileştirme çalışmalarında iki hedeflerinin olması gerektiğini ifade eden Bakan Soylu, şunları kaydetti; “Birincisi, kaybedileni tamamen yerine koymak, insanların hayatını afet öncesindeki hale getirmek, can kayıpları hariç her türlü kaybı tamamen geri getirmek. İkinci hedef de aynı afetin tekrar yaşanmamasını temin edecek önlemleri almaktır. Yağmur elbette ki tekrar yağacak. Elbette ki tekrar yüksek miktarda yağacak, ancak bunun bir sele dönüşmemesi için gereken önlemleri almak durumundayız. İşte bunu, tam da bu çalışmalarımız sırasında yapmamız lazım. İyileştirme çalışmalarımız sırasında bu noktayı atlarsak, gelecekte karşılaşacağımız maliyet hem insan canı hem de maddi maliyet, bizim kimseye izah edemeyeceğimiz bir maliyet olur”

‘İNSAN KAYBI İLE TEKRAR KARŞILAŞMAMAMIZ GEREKİYOR’

Giresun'daki afette yaşanan can kaybına da değinen Soylu, "332 milyon 415 bin lira ödenek ve yardım aktarıldı şu ana kadar. 1 milyar 879 milyonluk, afet kapsamında bir yatırım harcamamız var. Yani 2,2 milyarlık bir maddi maliyet söz konusudur. Sadece Giresun ilindeki bir afet için. Bu afette yaşanan insan kaybı ve maddi maliyetle tekrar karşılaşmamamız gerekiyor. Bunun da anahtarı, sizlerin elindedir. Çalışmalarımızda bu konuya hassasiyet göstermenizi ve bu ilkeden hiçbir kararınızda taviz vermemenizi istirham ediyorum” diye konuştu.

Toplantının ardından Giresun Afad İl Müdürlüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin yeni binasında incelemelerde bulunan Bakan Soylu, burada Milletvekili Kadir Aydın ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mustafa Türedi’den bilgi aldı.

Daha sonra Dereli ilçesine giden Bakan Soylu, burada Yeni Dereli Projesi kapsamında inşaatı devam eden konut ve iş yerlerinin bulunduğu alanı gezdi. Daha sonra ilçedeki esnaf ile sohbet ederek taleplerini dinleyen Bakan Soylu, Süttaşı Mahallesi'nde, TOKİ tarafından afetzedeler için planlanan konutların inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.