Atölye Modern’in ilkbahar dönemi başlıyor

SANAT 30.03.2024 - 16:00, Güncelleme: 30.03.2024 - 16:00 32610+ kez okundu.
 

Atölye Modern’in ilkbahar dönemi başlıyor

İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, ilkbahar dönemine “Çağdaş Sanatın Dünyası” ve “Koleksiyonerliğin Antropolojisi” başlıklı iki yeni seminerle 16 Nisan’da başlıyorİSTANBUL (İGFA) - “Çağdaş Sanatın Dünyası” semineri, 21. yüzyılın sanatını, üretim biçimlerini, yöntemlerini anlamaya ve tarihsel ilişkisini yorumlamaya odaklanıyor. Seminer kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu ve Doç. Dr. Seda Yavuz, “Çağdaş sanat nedir?” sorusunu farklı bakış açılarıyla yorumluyor. Seminerde, güncel, modern, çağdaş ve post-modern gibi kavramlar sanat yapıtlarından örneklerle analiz edilirken; sanatçı kimliğinin değişen rolü, kültür endüstrilerinin çağdaş sanat üzerindeki etkileri ve sanat yapıtlarındaki biçim çeşitliliği ele alınıyor.  “Koleksiyonerliğin Antropolojisi” başlıklı seminer programında ise geçmiş ve günümüzden örnekler aracılığıyla koleksiyonculuğun tarihi, kültür politikaları ve bunların topluma etkisi ele alınıyor. Dr. Öğr. Üyesi Ebru Nalan Sülün yönetiminde düzenlenecek seminer, kültürel bir üretim alanı olarak koleksiyonculuğun nasıl değiştiğini, çağdaş sanat koleksiyonlarının nasıl oluştuğunu ve geliştiğini örneklerle aktarıyor. 

İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, ilkbahar dönemine “Çağdaş Sanatın Dünyası” ve “Koleksiyonerliğin Antropolojisi” başlıklı iki yeni seminerle 16 Nisan’da başlıyor

İSTANBUL (İGFA) - “Çağdaş Sanatın Dünyası” semineri, 21. yüzyılın sanatını, üretim biçimlerini, yöntemlerini anlamaya ve tarihsel ilişkisini yorumlamaya odaklanıyor. Seminer kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arapoğlu ve Doç. Dr. Seda Yavuz, “Çağdaş sanat nedir?” sorusunu farklı bakış açılarıyla yorumluyor. Seminerde, güncel, modern, çağdaş ve post-modern gibi kavramlar sanat yapıtlarından örneklerle analiz edilirken; sanatçı kimliğinin değişen rolü, kültür endüstrilerinin çağdaş sanat üzerindeki etkileri ve sanat yapıtlarındaki biçim çeşitliliği ele alınıyor. 

“Koleksiyonerliğin Antropolojisi” başlıklı seminer programında ise geçmiş ve günümüzden örnekler aracılığıyla koleksiyonculuğun tarihi, kültür politikaları ve bunların topluma etkisi ele alınıyor. Dr. Öğr. Üyesi Ebru Nalan Sülün yönetiminde düzenlenecek seminer, kültürel bir üretim alanı olarak koleksiyonculuğun nasıl değiştiğini, çağdaş sanat koleksiyonlarının nasıl oluştuğunu ve geliştiğini örneklerle aktarıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.