Arıcılara milyar euroluk hibe

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.12.2014 - 21:42, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3020+ kez okundu.
 

Arıcılara milyar euroluk hibe

Türkiye'de tarıma destek sağlayan mekanizmaların sayısı hızla artıyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülmekte olan ve arıcılara yönelik hibe kapsamında projelerin hayata geçeceği öğrenildi. Proje sunularak kabul görecek olan hibe; milyar euroluk bütçesiyle çiftçiye önemli fırsatlar sunacak.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Destek Programı (IPARD) kapsamında AB tarafından Türkiye'ye bundan özellikle arıcılar proje sunmaları takdirde faydalanacakların öğrenildi. Bu konuda Bulancak Bal Arıcıları Birliği Başkanı Erdoğan Üstün ve Giresun Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçisi Naci Akpınar, Yıldız Haber Gazetesine gelerek bölge arıcılarına müjde verdiler. Başkan Üstün, Hibe programı kapsamından yararlanmak isteyen çiftçilerin 10 Ocak ile 10 Şubat tarihleri arasında müracaatlarını yaptırmak durumunda olduğunu açıkladılar. Bulancak Bal Üreticileri Başkanı Üstün bu konuda katılmak isteyen çiftçilerin ve arıcıların bu projelerden mutlaka yararlanması gerektiğini açıkladı. Öte yandan edinilen bilgiye göre bu program dahilinde bölgemizden 16 çiftçinin proje için müracaat ettiği öğrenildi.     Haber-Foto: Mehmet Yaşar     
Türkiye'de tarıma destek sağlayan mekanizmaların sayısı hızla artıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülmekte olan ve arıcılara yönelik hibe kapsamında projelerin hayata geçeceği öğrenildi. Proje sunularak kabul görecek olan hibe; milyar euroluk bütçesiyle çiftçiye önemli fırsatlar sunacak.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Destek Programı (IPARD) kapsamında AB tarafından Türkiye'ye bundan özellikle arıcılar proje sunmaları takdirde faydalanacakların öğrenildi. Bu konuda Bulancak Bal Arıcıları Birliği Başkanı Erdoğan Üstün ve Giresun Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçisi Naci Akpınar, Yıldız Haber Gazetesine gelerek bölge arıcılarına müjde verdiler. Başkan Üstün, Hibe programı kapsamından yararlanmak isteyen çiftçilerin 10 Ocak ile 10 Şubat tarihleri arasında müracaatlarını yaptırmak durumunda olduğunu açıkladılar. Bulancak Bal Üreticileri Başkanı Üstün bu konuda katılmak isteyen çiftçilerin ve arıcıların bu projelerden mutlaka yararlanması gerektiğini açıkladı. Öte yandan edinilen bilgiye göre bu program dahilinde bölgemizden 16 çiftçinin proje için müracaat ettiği öğrenildi.

 

 

Haber-Foto: Mehmet Yaşar 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.