5 bin kişiye iş kapısı olacak! Giresun OSB’de kritik gelişme
Giresun’un sanayi altyapısını güçlendirecek 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma süreci devam ediyor.
Yaklaşık 275 bin metrekarelik alan için hak sahipleriyle uzlaşma sağlanırken, ödenmesi öngörülen toplam bedelin yaklaşık 690 milyon TL olduğu bildirildi.
Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım sürecinin en önemli aşamalarından biri olan kamulaştırma çalışmalarında ilerleme sağlandı.
Espiye-Tirebolu hattında hayata geçirilmesi planlanan Giresun 3. OSB kapsamında hak sahipleriyle yürütülen görüşmeler sonucunda yaklaşık 275 bin metrekarelik alan için uzlaşmaya varıldı.
Uzlaşma sağlanan taşınmazlar için hak sahiplerine ödenmesi öngörülen toplam kamulaştırma bedelinin yaklaşık 690 milyon TL seviyesinde olduğu belirtildi. Kalan taşınmazlara ilişkin işlemlerin ise ilgili mevzuat çerçevesinde sürdürüldüğü ifade edildi.
3. OSB için kritik süreç
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, 3. OSB çalışmalarının bölgenin kalkınması ve sanayi altyapısının güçlendirilmesi açısından öncelikli konular arasında yer aldığını söyledi.
Sürecin Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yakından takip edildiğini belirten Çakırmelikoğlu, kamulaştırma çalışmalarında kritik bir aşamadan geçildiğine dikkat çekti.
Çakırmelikoğlu, “Espiye-Tirebolu bölgesinin kalkınması ve sanayi altyapısının güçlendirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. 3. OSB çalışmalarında kritik bir süreç işliyor. Bu süreci Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yakından takip ediyoruz.” dedi.
Yatırımcı ilgisi oluşmaya başladı
Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi’ne yönelik yatırımcı taleplerinin de gelmeye başladığını belirten Çakırmelikoğlu, oluşan yatırımcı ilgisinin bölgenin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.
Kamulaştırma sürecinin tamamlanması ve altyapı çalışmalarının ilerlemesiyle birlikte Giresun 3. OSB’nin Espiye-Tirebolu hattında üretim, istihdam ve ekonomik hareketliliğe önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Yeni sanayi yatırımlarının bölgeye kazandırılmasıyla birlikte Giresun’un üretim kapasitesinin artırılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulması hedefleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Sınav günü yanında olan Başkan Sıbıç’a vefa ziyareti
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Bulancak’ta örnek davranış! Altın bileklik sahibine teslim edildi




Son Haberler
5 bin kişiye iş kapısı olacak! Giresun OSB’de kritik gelişme



