Giresun’da kadınlar için Yerel Eşitlik Birimi kuruluyor
Giresun Belediyesi, “Kadın Dostu Kentler” Projesi kapsamında kadınların kent yaşamına daha eşit ve etkin katılımını desteklemek amacıyla yeni bir çalışma başlattı.
Belediye bünyesinde Yerel Eşitlik Birimi kurulmasına karar verildi.
Giresun Belediye Meclis Üyesi ve Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu Başkanı Evrim Özkan, mecliste yaptığı bilgilendirmede kadınların kent yaşamında karşılaştıkları ihtiyaçların yerel yönetim politikalarında daha görünür hâle getirilmesinin amaçlandığını söyledi.
Özkan; güvenli ulaşım, yeterli aydınlatma, erişilebilir kamusal alanlar, sosyal ve ekonomik hayata katılım ile karar mekanizmalarında temsil gibi başlıkların kadınların kent yaşamındaki hakları açısından önemli olduğunu ifade etti.
Kurulacak Yerel Eşitlik Birimiyle birlikte kadınların talep ve ihtiyaçlarının belediyenin planlama ve hizmet süreçlerine daha doğrudan yansıtılması hedefleniyor.
Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanacak
Çalışmanın bir sonraki aşamasında sivil toplum kuruluşları, ilgili kurumlar ve kadınların katılımıyla kentin öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi planlanıyor.
Bu çalışmalar doğrultusunda Giresun Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanacak. Plan kapsamında kadınların kent yaşamında daha güvenli, eşit ve özgür bir şekilde yer almasına yönelik adımların belirlenmesi amaçlanıyor.
Evrim Özkan, kadın dostu kent anlayışının kadınların karar süreçlerinde eşit söz sahibi olmasıyla güçleneceğini belirterek, bu yöndeki çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
Kaynak: Bülten.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir











