‘3. OSB, 5 BİNİN ÜZERİNDE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK’

GÜNDEM 14.09.2023 - 18:00, Güncelleme: 14.09.2023 - 18:20 5153+ kez okundu.
 

‘3. OSB, 5 BİNİN ÜZERİNDE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK’

Espiye Adabük ve Tirebolu Düzköy sınırları içinde 63 hektarlık alana kurulacak olan Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cem Bayraktar, gazetemizi ziyaret etti.
Yazı İşleri Müdürümüz Sinan Yıldız ile görüşen Müdür Bayraktar, yeni kurulan Organize Sanayi Bölgesinin 5 binin üzerinde kişiye istihdam hedeflediğini söyledi. Çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Müdür Bayraktar, “Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 628 dönümlük Organize Sanayi Bölgemizin tamamı şahıs arazisi, bu nedenle kamulaştırma işlemlerini hızlandırmak istiyoruz. Kamulaştırmaların ardından gerekli zemin etüdü, imar planı, alt yapı çalışmaları, projelendirme ve inşaat işlemlerine başlayacağız. Şuan da birçok yatırımcı ile yatırım amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu işlemlerin ardından OSB alanında yatırım yapacak fabrikalarımızda 5 binin üzerinde vatandaşımıza iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. ‘3 yılda kamulaştırılacak’ Kamulaştırma çalışmalarını 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Müdür Bayraktar, “Bunun için finansal kaynak ayırmaya başladık. OSB’lerde üretim merkezlerinin yanı sıra sosyal yaşam alanları da önemli. OSB’lerde hizmet destek alanlarının bulunması da ayrıca önem arz etmektedir” diye konuştu. Giresun’un çok fazla işçi göçü verdiğini ve OSB’nin bu soruna bir nebze de olsa çözüm olacağını aktaran Müdür Bayraktar, OSB’nin aktif bir şekilde faaliyete geçtiğin de Giresun’da 5 binin üzerinde insana iş imkanı sunulacağını sözlerine ekledi.
Espiye Adabük ve Tirebolu Düzköy sınırları içinde 63 hektarlık alana kurulacak olan Giresun 3. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Cem Bayraktar, gazetemizi ziyaret etti.

Yazı İşleri Müdürümüz Sinan Yıldız ile görüşen Müdür Bayraktar, yeni kurulan Organize Sanayi Bölgesinin 5 binin üzerinde kişiye istihdam hedeflediğini söyledi.

Çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Müdür Bayraktar, “ Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 628 dönümlük Organize Sanayi Bölgemizin tamamı şahıs arazisi, bu nedenle kamulaştırma işlemlerini hızlandırmak istiyoruz. Kamulaştırmaların ardından gerekli zemin etüdü, imar planı, alt yapı çalışmaları, projelendirme ve inşaat işlemlerine başlayacağız. Şuan da birçok yatırımcı ile yatırım amacıyla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu işlemlerin ardından OSB alanında yatırım yapacak fabrikalarımızda 5 binin üzerinde vatandaşımıza iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

‘3 yılda kamulaştırılacak’

Kamulaştırma çalışmalarını 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Müdür Bayraktar, “Bunun için finansal kaynak ayırmaya başladık. OSB’lerde üretim merkezlerinin yanı sıra sosyal yaşam alanları da önemli. OSB’lerde hizmet destek alanlarının bulunması da ayrıca önem arz etmektedir” diye konuştu.

Giresun’un çok fazla işçi göçü verdiğini ve OSB’nin bu soruna bir nebze de olsa çözüm olacağını aktaran Müdür Bayraktar, OSB’nin aktif bir şekilde faaliyete geçtiğin de Giresun’da 5 binin üzerinde insana iş imkanı sunulacağını sözlerine ekledi.

Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.