19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı yapıldı

YAŞAM 19.09.2022 - 16:39, Güncelleme: 19.09.2022 - 16:39 3037+ kez okundu.
 

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı yapıldı

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Bulancak’ta 19 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’da Cumhuriyet meydanında yapıldı.
Kaymakam Ünal Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Guguk, Bulancak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali Beyaz, Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dernek Başkanı Dursun Ali Beyaz yaptı. Başkan Beyaz, “Bu vatan için can ve kan veren şehitlerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazi olan bütün vatandaşlarımıza da şükran duyuyoruz. Bu kutlama programına katılan herkese gazilerimiz adına çok teşekkür ederiz” dedi. Konuşmadan sonra Gazi Ortaokulu öğrencisi Kaantürk Aksu ve gazi Yadigar Gökdemir birer şiir okudu. Meydandaki programdan sonra protokol ve gaziler ile yakınları dernek binasına geçerek bir süre sohbet etti. GAZİ VE YAKINLARINA KAHVALTI JESTİ Meydandaki Çelenk programından önce Bulancak Kaymakamlığı tarafından Bulancak Öğretmenevinde Gazi ve yakınlarına kahvaltı verildi. Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Gazi ve yakınlarına verilen kahvaltıda şu ifadelere yer verdi; “19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanı verilişinin 101. Yıldönümünde hep birlikte gaziler gününü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu toprakları bize vatan kılmak için özgürlüğümüz için bağımsızlığımız için bu aziz milletin kahraman evlatları tarihin her döneminde büyük bir kahramanlık göstermiş, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz’da Terörle Mücadelede, kahramanlık destanları yazmıştır. Bu destanlar sonucu gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Eğer biz bugün burada rahatça kahvaltı yapabiliyorsak bu topraklarda bayrağımız dalgalanıyorsa bu semalarda ezan susmuyorsa, gecenin en derin karanlığında yataklarımızda rahatça uyuyabiliyorsak, bu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Onlara biz minnettarız, Allah onlardan razı olsun. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, şükran ve rahmetle anıyor, sizlere huzurlu mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. Programa Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem,  İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ersin Erkut, Jan. Yüzbaşı Öz. Hrk. Tab. Kom. Özkan Çömez, Giresun Üni. Bulancak Kadir Karataş Uyg. Bil. Yük. Ok. Müdürü Doç. Dr. Öğ. Üyesi Oktay Karaman, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut,  Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Murat Yüksel,  İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, Vergi Dairesi Müdürü Muhsin Yıldırım, Sosyal Yard. Vakfı Müdürü Melahat Cürgül, Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Sağlık Müdürü İdris Kasap, gaziler, okul müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.
19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı Bulancak’ta 19 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’da Cumhuriyet meydanında yapıldı.

Kaymakam Ünal Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Emrullah Guguk, Bulancak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali Beyaz, Atatürk anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dernek Başkanı Dursun Ali Beyaz yaptı. Başkan Beyaz, “Bu vatan için can ve kan veren şehitlerimiz bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazi olan bütün vatandaşlarımıza da şükran duyuyoruz. Bu kutlama programına katılan herkese gazilerimiz adına çok teşekkür ederiz” dedi. Konuşmadan sonra Gazi Ortaokulu öğrencisi Kaantürk Aksu ve gazi Yadigar Gökdemir birer şiir okudu. Meydandaki programdan sonra protokol ve gaziler ile yakınları dernek binasına geçerek bir süre sohbet etti.

GAZİ VE YAKINLARINA KAHVALTI JESTİ

Meydandaki Çelenk programından önce Bulancak Kaymakamlığı tarafından Bulancak Öğretmenevinde Gazi ve yakınlarına kahvaltı verildi.

Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Gazi ve yakınlarına verilen kahvaltıda şu ifadelere yer verdi; “19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanı verilişinin 101. Yıldönümünde hep birlikte gaziler gününü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu toprakları bize vatan kılmak için özgürlüğümüz için bağımsızlığımız için bu aziz milletin kahraman evlatları tarihin her döneminde büyük bir kahramanlık göstermiş, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz’da Terörle Mücadelede, kahramanlık destanları yazmıştır. Bu destanlar sonucu gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Eğer biz bugün burada rahatça kahvaltı yapabiliyorsak bu topraklarda bayrağımız dalgalanıyorsa bu semalarda ezan susmuyorsa, gecenin en derin karanlığında yataklarımızda rahatça uyuyabiliyorsak, bu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Onlara biz minnettarız, Allah onlardan razı olsun. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, şükran ve rahmetle anıyor, sizlere huzurlu mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Programa Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem,  İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ersin Erkut, Jan. Yüzbaşı Öz. Hrk. Tab. Kom. Özkan Çömez, Giresun Üni. Bulancak Kadir Karataş Uyg. Bil. Yük. Ok. Müdürü Doç. Dr. Öğ. Üyesi Oktay Karaman, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut,  Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Murat Yüksel,  İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, Vergi Dairesi Müdürü Muhsin Yıldırım, Sosyal Yard. Vakfı Müdürü Melahat Cürgül, Sosyal Hizmetler Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Sağlık Müdürü İdris Kasap, gaziler, okul müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.