15 Temmuz Çıtlakkale Kur'an Kursu açıldı

EĞİTİM 14.11.2016 - 16:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3502+ kez okundu.
 

15 Temmuz Çıtlakkale Kur'an Kursu açıldı

Giresun Müftülüğü bünyesinde Salı günü, Çıtlakkale Mahallesi'nde '04-06 Yaş 15 Temmuz Kur'an Kursu' açıldı.
Açılışa Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Müftüsü Muhittin Oral, daire amirleri, Giresun Müftülüğü personelleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Giresun Valisi Hasan Karahan ve İl Müftüsü Muhittin Oral Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdikten sonra sınıfları gezerek minik öğrencilerle sohbet ettiler ve Kurs öğreticisi Güler Aydınoğlu'ndan Kur’an Kursuyla ilgili bilgi aldılar. Programın açılışında konuşan Vali Karahan, açılışta emeği geçenlere ve İl Müftüsü Muhittin Oral’a teşekkür etti. Vali Karahan yaptığı konuşmada, "İnşallah bu tür mekânlarımız, Kur’an Kurslarımız açılmaya devam eder bizde Giresun Valiliği olarak müftülüğümüze hizmetlerinde elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz" dedi.Programın devamında Müftü Oral, "Giresun’ da çocuklarımız dini eğitimden mahrum kalmasın diye biz 04-06 yaş Kur’an Kurslarına oldukça ehemmiyet veriyoruz. Çünkü çocukların zihinsel gelişimlerinin büyük bir çoğunluğu yedi yaşına kadar tamamlanıyor, şu anda Giresun merkezde 25 derslik ve 170 tane 04-06 yaş grubu öğrencimize eğitim vermekteyiz, hemen hemen bütün ilçelerimizde 04-06 yaş Kur’an Kurslarımız mevcut ve Allahın izniyle yenileri de açılmaya devam ediyor ve edecektir. Çocuklarımız ve gençlerimizin  zihinlerini ve ruhlarını Kur’an Ahlakıyla beslemeliyiz. Bizim inancımızda, anne ve babaların çocukları üzerinde hakları olduğu gibi, çocukların da anne ve babaları üzerinde hakları vardır. Çocuklarımıza en büyük mirasımız, onların güzel ahlakla yetiştirilmesidir. Bu da küçük yaştan itibaren Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi öğretmekle sağlanır" diye konuştu.  
Giresun Müftülüğü bünyesinde Salı günü, Çıtlakkale Mahallesi'nde '04-06 Yaş 15 Temmuz Kur'an Kursu' açıldı.
Açılışa Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Müftüsü Muhittin Oral, daire amirleri, Giresun Müftülüğü personelleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Giresun Valisi Hasan Karahan ve İl Müftüsü Muhittin Oral Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdikten sonra sınıfları gezerek minik öğrencilerle sohbet ettiler ve Kurs öğreticisi Güler Aydınoğlu'ndan Kur’an Kursuyla ilgili bilgi aldılar. Programın açılışında konuşan Vali Karahan, açılışta emeği geçenlere ve İl Müftüsü Muhittin Oral’a teşekkür etti. Vali Karahan yaptığı konuşmada, "İnşallah bu tür mekânlarımız, Kur’an Kurslarımız açılmaya devam eder bizde Giresun Valiliği olarak müftülüğümüze hizmetlerinde elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Programın devamında Müftü Oral, "Giresun’ da çocuklarımız dini eğitimden mahrum kalmasın diye biz 04-06 yaş Kur’an Kurslarına oldukça ehemmiyet veriyoruz. Çünkü çocukların zihinsel gelişimlerinin büyük bir çoğunluğu yedi yaşına kadar tamamlanıyor, şu anda Giresun merkezde 25 derslik ve 170 tane 04-06 yaş grubu öğrencimize eğitim vermekteyiz, hemen hemen bütün ilçelerimizde 04-06 yaş Kur’an Kurslarımız mevcut ve Allahın izniyle yenileri de açılmaya devam ediyor ve edecektir. Çocuklarımız ve gençlerimizin  zihinlerini ve ruhlarını Kur’an Ahlakıyla beslemeliyiz. Bizim inancımızda, anne ve babaların çocukları üzerinde hakları olduğu gibi, çocukların da anne ve babaları üzerinde hakları vardır. Çocuklarımıza en büyük mirasımız, onların güzel ahlakla yetiştirilmesidir. Bu da küçük yaştan itibaren Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi öğretmekle sağlanır" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.