Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

TÜRK FUTBOLU ALT YAPIYA VERECEĞİ DEĞERLE KENDİNİ BULUR

Türkiye'deki futbol altyapıya yatırım yaparak kurtulabilir. Ancak bunun için doğru yöneticilerin göreve gelmesi lazım. Aslında Türkiye için içinde bulunduğumuz durum bir avantaj. Kimin için avantaj? Hak eden gençler için avantaj. Seyircileri havaalanına getirmek için yapılan transferler bitsin artık. Ben 5 milyonu altyapıya yatırsam o bana 5 sene sonra 50 milyon getirecek zaten. Bunu düşünemeyen biri zaten kulübü yönetmesin. Küçücük Portekiz'in yaptığını bizim Türkiye yapamıyorsa o koltuklarda oturmayın. Güçlü olmak bir şeyi yönetebilmek anlamına gelmez ama koltuğu çok seviyoruz ve oturduk mu kalkmayı bilmiyoruz. Bu durum altyapı için bir şans. Artık bahane de kalmadı. Para yok? Ne ile alacaksın? Bir Altınordu'nun çıkardığı yetenekler Avrupa'da her gün konuşulurken İstanbul'daki büyük kulüpler bu anlamda yetersiz kalıyor... Kimi çıkardınız şu 10 senede? Senin katkın ne Türk futboluna? Katkın yok, zararın var. Altyapıdan oyuncu yetiştirmek demek önce sabırlı olmak ve uzun vadeli düşünmek demektir. Türkiye'de ise yönetici sıfatı; ben seçildim ne kadar alabilirsem alırım, ceketimi alırım giderim. Vermek değil almak..., birkaç politikacı ile arkadaş olayım... Demiyor ki 5 sene altyapıya yatırım yapayım. Bunu yapan çok az. Bu durumda hem Türkiye'deki gençlerin önü açılacak hem de Avrupa'daki gurbetçi gençlerin önü açılacak. Bugün Milli Takım, yurt dışında tecrübe kazanan oyuncular sayesinde başarılı oldu. Bu durumun gelecekte Milli Takım'a da faydası olacak yani. Ne kadar çok yetiştirir ve Avrupa'ya gönderirsen sana o kadar çok faydası olur. Ayrıca marka değerin de artar. Türkiye'nin marka değeri bu Türk gençleri sayesinde artıyor. Bu sayede başka oyuncuların da önü açılıyor. Yabancı kulüp sahibi diyor ki; 'Çağlar'a bak, Cengiz'e bak. İyi işler yapıyorlar. Biz şu Türk piyasasına bir bakalım daha kimler var.' ve gelip izliyorlar. Burada yapılacak en güzel şey sabırlı olup gençlerin hata yapmasına izin vermek. Bunu kabul edeceksin. Bizde sabır yok. Türkiye'deki maçlarda edilen küfürlerde oynamak çok zor. Her genç oyuncuyu psikolojik tedaviye sokmak lazım. Bu bizim gencimiz ya, bırakın hata yapsın. Yabancı hiç oynamıyor senede 5 milyon alıyor kimse bir şey demiyor. Bırakın bizim gençlerimiz hata yapsın. Bunu Avrupa'da yapıyorlar. Hata da yapsa, o pişecek diyorlar oynatıyorlar. Türkiye'de ise iki hata yapınca bundan bir şey olmaz deyip yabancı oyuncu getiriyorlar.
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2022 - Cuma
Köşe Vuruşu *Spor*

TÜRK FUTBOLU ALT YAPIYA VERECEĞİ DEĞERLE KENDİNİ BULUR

Türkiye'deki futbol altyapıya yatırım yaparak kurtulabilir. Ancak bunun için doğru yöneticilerin göreve gelmesi lazım. Aslında Türkiye için içinde bulunduğumuz durum bir avantaj. Kimin için avantaj? Hak eden gençler için avantaj. Seyircileri havaalanına getirmek için yapılan transferler bitsin artık. Ben 5 milyonu altyapıya yatırsam o bana 5 sene sonra 50 milyon getirecek zaten. Bunu düşünemeyen biri zaten kulübü yönetmesin. Küçücük Portekiz'in yaptığını bizim Türkiye yapamıyorsa o koltuklarda oturmayın. Güçlü olmak bir şeyi yönetebilmek anlamına gelmez ama koltuğu çok seviyoruz ve oturduk mu kalkmayı bilmiyoruz. Bu durum altyapı için bir şans. Artık bahane de kalmadı. Para yok? Ne ile alacaksın? Bir Altınordu'nun çıkardığı yetenekler Avrupa'da her gün konuşulurken İstanbul'daki büyük kulüpler bu anlamda yetersiz kalıyor... Kimi çıkardınız şu 10 senede? Senin katkın ne Türk futboluna? Katkın yok, zararın var.

Altyapıdan oyuncu yetiştirmek demek önce sabırlı olmak ve uzun vadeli düşünmek demektir. Türkiye'de ise yönetici sıfatı; ben seçildim ne kadar alabilirsem alırım, ceketimi alırım giderim. Vermek değil almak..., birkaç politikacı ile arkadaş olayım... Demiyor ki 5 sene altyapıya yatırım yapayım. Bunu yapan çok az.
Bu durumda hem Türkiye'deki gençlerin önü açılacak hem de Avrupa'daki gurbetçi gençlerin önü açılacak. Bugün Milli Takım, yurt dışında tecrübe kazanan oyuncular sayesinde başarılı oldu. Bu durumun gelecekte Milli Takım'a da faydası olacak yani. Ne kadar çok yetiştirir ve Avrupa'ya gönderirsen sana o kadar çok faydası olur. Ayrıca marka değerin de artar. Türkiye'nin marka değeri bu Türk gençleri sayesinde artıyor. Bu sayede başka oyuncuların da önü açılıyor. Yabancı kulüp sahibi diyor ki; 'Çağlar'a bak, Cengiz'e bak. İyi işler yapıyorlar. Biz şu Türk piyasasına bir bakalım daha kimler var.' ve gelip izliyorlar.

Burada yapılacak en güzel şey sabırlı olup gençlerin hata yapmasına izin vermek. Bunu kabul edeceksin. Bizde sabır yok. Türkiye'deki maçlarda edilen küfürlerde oynamak çok zor. Her genç oyuncuyu psikolojik tedaviye sokmak lazım. Bu bizim gencimiz ya, bırakın hata yapsın. Yabancı hiç oynamıyor senede 5 milyon alıyor kimse bir şey demiyor. Bırakın bizim gençlerimiz hata yapsın. Bunu Avrupa'da yapıyorlar. Hata da yapsa, o pişecek diyorlar oynatıyorlar. Türkiye'de ise iki hata yapınca bundan bir şey olmaz deyip yabancı oyuncu getiriyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.