Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

NEDEN YABANCI FUTBOLCU EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR?

Maalesef ülkemizde yabancı futbolcu hayranlığı var. Bu yıllardan bu yana devam ediyor. Bence Türkiye’de yabancı oyunculara gösterilen ilginin altyapılara gereken önemin verilmemesinden kaynaklanıyor. Futbol endüstrisindeki gelişimler, yabancı oyuncu sayısındaki artışlar, son yıllarda en üst noktaya vardı. Bu artış Türkiye’de alt yapılara verilen ilginin önemin azalmasına neden oluyor. Bundan maalesef Türkiye’de her takım payını alıyor. Düşünün amatör takım bile dışarıdan futbolcu getirirse nasıl milli takım oluşur. Alt yapının kendi başına çalışması, üretmesi, bir takım değerleri ortaya çıkarmasından çok oyuncu kullanma hakkı var. İlk on birde oynayan yabancı oyuncuların sayısı ilk 11’de yok denecek kadar az. Seromide 2 futbolcu İstiklal marşımızı söylüyor. Son yıllarda bu giderek artınca ister istemez yabancı oyuncu fazlalığı ve transfer hastalığı kulüpleri ekonomik olarak çıkmasa sürüklüyor. Artık takımlar alt yapılarına önem vermeli. Türk futbolunun var olan potansiyelinin dönme ihtiyacı ya da alt yapısını iyi kullanma ihtiyacı var. Bütün takımlar Lincoln, Alex, Kewell gibi üst düzey yetenekleri alırsa kimse sesini çıkarmaz. Ama Türk oyuncularla aynı kalitedekileri yurt dışından getirmenin bir anlamı yok. Brezilya'dan gelen her oyuncuyu takımlarımız havada kapıyor. Bu mantalite de genç oyuncuların önünü tıkıyor. Mesela Galatasaray Carrusca'yı üç sezon kadrosunda tutabiliyor. Oynadığı maçları gördük. Türk futbolcularına üç sene tahammül edilseydi mutlaka daha iyi bir düzeye gelebilirdik. Takımlar, kendi yetiştirdiği oyunculara biraz daha fazla sabır gösterebilmeli. Bizim ülkemizde kendi oyuncularımıza karşı başka bir tavır daha var. Genç futbolcu ne yapsa göze batıyor. Yabancılara gösterilen hoşgörü onlara gösterilmiyor. Kısacası objektif olmak gerek...
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2022 - Cuma
Köşe Vuruşu *Spor*

NEDEN YABANCI FUTBOLCU EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR?

Maalesef ülkemizde yabancı futbolcu hayranlığı var. Bu yıllardan bu yana devam ediyor. Bence Türkiye’de yabancı oyunculara gösterilen ilginin altyapılara gereken önemin verilmemesinden kaynaklanıyor.

Futbol endüstrisindeki gelişimler, yabancı oyuncu sayısındaki artışlar, son yıllarda en üst noktaya vardı. Bu artış Türkiye’de alt yapılara verilen ilginin önemin azalmasına neden oluyor. Bundan maalesef Türkiye’de her takım payını alıyor. Düşünün amatör takım bile dışarıdan futbolcu getirirse nasıl milli takım oluşur.

Alt yapının kendi başına çalışması, üretmesi, bir takım değerleri ortaya çıkarmasından çok oyuncu kullanma hakkı var. İlk on birde oynayan yabancı oyuncuların sayısı ilk 11’de yok denecek kadar az. Seromide 2 futbolcu İstiklal marşımızı söylüyor.

Son yıllarda bu giderek artınca ister istemez yabancı oyuncu fazlalığı ve transfer hastalığı kulüpleri ekonomik olarak çıkmasa sürüklüyor.

Artık takımlar alt yapılarına önem vermeli. Türk futbolunun var olan potansiyelinin dönme ihtiyacı ya da alt yapısını iyi kullanma ihtiyacı var.

Bütün takımlar Lincoln, Alex, Kewell gibi üst düzey yetenekleri alırsa kimse sesini çıkarmaz. Ama Türk oyuncularla aynı kalitedekileri yurt dışından getirmenin bir anlamı yok. Brezilya'dan gelen her oyuncuyu takımlarımız havada kapıyor. Bu mantalite de genç oyuncuların önünü tıkıyor. Mesela Galatasaray Carrusca'yı üç sezon kadrosunda tutabiliyor. Oynadığı maçları gördük. Türk futbolcularına üç sene tahammül edilseydi mutlaka daha iyi bir düzeye gelebilirdik. Takımlar, kendi yetiştirdiği oyunculara biraz daha fazla sabır gösterebilmeli. Bizim ülkemizde kendi oyuncularımıza karşı başka bir tavır daha var. Genç futbolcu ne yapsa göze batıyor. Yabancılara gösterilen hoşgörü onlara gösterilmiyor. Kısacası objektif olmak gerek...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.