Furkan Yusuf TOSUN
Köşe Yazarı
Furkan Yusuf TOSUN
 

DOSTLUK

Bu hayatta, bir seveni olmalı insanın Bir geleni, Bir gideni, Bir de bekleyeni… Üstat diyor ya hani; Bazı dostların vardır. Gösterişsizdir, Tafra yapmaz. Onu ağırladığınız zaman yatağın kuş tüyünden olması filan derdine düşmezsiniz. Kaç yıldızlı otelde kalır acaba bu filan diye kahretmezsiniz, mütevazıdır. Onu aramayı ihmal ettiğiniz zaman da korkmazsınız, kırılır incinir diye güzel insandır, dert etmez takmaz böyle şeyleri bilirsiniz yani mütevazıdır, kum gibidir. Sel gelir, gelirken herkes görür, Kum görülmez, sürüne sürüne alttan gelir. Ama neticede fark şudur, Sel yıkar gider, kum kalır, Tarlan bağın bahçeli olur, evin barkın olur. Asla sana karşı hava atmaz. Sen o dostlarının kıymetini bil…   Umarım köşe yazısı sizlere dostluğun anlamını ve üstat Hayati İnanç’ın o meşhur sözleri sizlere ne anlam kattığını düşünmek üzere. Düşünceleriniz e-posta adresime iletirseniz sevinirim…   Sevgili okurlarım bir sonraki köşe yazıma kadar görüşmek üzere esen kalın!  
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2023 - Salı
Furkan Yusuf TOSUN

DOSTLUK

Bu hayatta, bir seveni olmalı insanın

Bir geleni,

Bir gideni,

Bir de bekleyeni…

Üstat diyor ya hani; Bazı dostların vardır.

Gösterişsizdir,

Tafra yapmaz.

Onu ağırladığınız zaman yatağın kuş tüyünden olması filan derdine düşmezsiniz.

Kaç yıldızlı otelde kalır acaba bu filan diye kahretmezsiniz, mütevazıdır.

Onu aramayı ihmal ettiğiniz zaman da korkmazsınız, kırılır incinir diye güzel insandır, dert etmez takmaz böyle şeyleri bilirsiniz yani mütevazıdır, kum gibidir.

Sel gelir, gelirken herkes görür,

Kum görülmez, sürüne sürüne alttan gelir.

Ama neticede fark şudur,

Sel yıkar gider, kum kalır,

Tarlan bağın bahçeli olur, evin barkın olur.

Asla sana karşı hava atmaz.

Sen o dostlarının kıymetini bil…

 

Umarım köşe yazısı sizlere dostluğun anlamını ve üstat Hayati İnanç’ın o meşhur sözleri sizlere ne anlam kattığını düşünmek üzere.

Düşünceleriniz e-posta adresime iletirseniz sevinirim…

 

Sevgili okurlarım bir sonraki köşe yazıma kadar görüşmek üzere esen kalın!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.