Furkan Yusuf TOSUN
Köşe Yazarı
Furkan Yusuf TOSUN
 

"DÖNÜP DOLAŞAN MELODİ: PİKAPLA NOSTALJİ YOLCULUK"

Her bir dönemde müzik dinleme deneyimimizde bir yenilik yaşanır. Ancak bazı yenilikler, sadece müziği değil, aynı zamanda geçmişin hikâyelerini, duygularını ve anılarını da tekrar canlandırır.  O işte “Pikap” Plak Çalarda bazen Minik Serçe’nin (Sezen Aksu) müzikleri, Bazen ise Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Selda Bağcan veya aklınıza gelebilecek çoğu sanatçıların şarkıları… Bir dükkân düşünün içine girdiğinizde, raflarda duran eski albümler arasında kaybolmak kaçınılmazdır. Hangi albümü seçeceğinizi bilmezsiniz, çünkü her biri sizin için özel bir anlam taşır. Her plak, zamansız şarkılar içerir. Bir şarkı çalındığında, o an, geçmişe yolculuk edersiniz. Belki de o şarkı, gençliğinizin sıcak yaz günlerini hatırlatır ya da ilk aşkınızın duygularını canlandırır. Pikap, sadece sesi değil, aynı zamanda o eski hisleri de geri getiriyordu. - Tabii günümüzde çoğu şarkıları artık bir tıklamayla dinleyebiliyoruz.  Ama bu köşe yazısında eski çağlara gitmek, pikapta çalan şarkının cızırtılı çıkmasıyla o anın atmosferini yaşamak, eski anıların canlanmasına, eski şarkıları gün yüzüne çıkmasını vesile olmaktır. Sevgili okurlarım bir sonraki köşe yazıma kadar görüşmek üzere esen kalın!  
Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2024 - Cuma
Furkan Yusuf TOSUN

"DÖNÜP DOLAŞAN MELODİ: PİKAPLA NOSTALJİ YOLCULUK"

Her bir dönemde müzik dinleme deneyimimizde bir yenilik yaşanır. Ancak bazı yenilikler, sadece müziği değil, aynı zamanda geçmişin hikâyelerini, duygularını ve anılarını da tekrar canlandırır. 

O işte “Pikap”

Plak Çalarda bazen

Minik Serçe’nin (Sezen Aksu) müzikleri,

Bazen ise

Müslüm Gürses,

Ferdi Tayfur,

Gülden Karaböcek,

Selda Bağcan veya aklınıza gelebilecek çoğu sanatçıların şarkıları…

Bir dükkân düşünün içine girdiğinizde, raflarda duran eski albümler arasında kaybolmak kaçınılmazdır. Hangi albümü seçeceğinizi bilmezsiniz, çünkü her biri sizin için özel bir anlam taşır.

Her plak, zamansız şarkılar içerir. Bir şarkı çalındığında, o an, geçmişe yolculuk edersiniz. Belki de o şarkı, gençliğinizin sıcak yaz günlerini hatırlatır ya da ilk aşkınızın duygularını canlandırır.

Pikap, sadece sesi değil, aynı zamanda o eski hisleri de geri getiriyordu.

- Tabii günümüzde çoğu şarkıları artık bir tıklamayla dinleyebiliyoruz.  Ama bu köşe yazısında eski çağlara gitmek, pikapta çalan şarkının cızırtılı çıkmasıyla o anın atmosferini yaşamak, eski anıların canlanmasına, eski şarkıları gün yüzüne çıkmasını vesile olmaktır.

Sevgili okurlarım bir sonraki köşe yazıma kadar görüşmek üzere esen kalın!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.