Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

‘YOLA ÇIKMAYANA HER YER UZAKTIR’ ROMANIN YAZARI RAHİM ARSLAN’I TANIYALIM

Kendi yaşamından yola çıkarak anlatılanları genişleten Bulancaklı yazar Rahim Arslan, İstanbul’da  ‘Yola Çıkmayana Her Yer Uzaktır’ isimli ilk romanını bu kez İstanbul’dan sonra 12 Ocak Cumartesi günü Kitap-kırtasiye işletmecisi Ahmet Kara’nın işyerinde Bulancaklı okuyucularla buluşturacak. 1960 yılında Giresun’un Bulancak İlçesi'nin Demircili Köyü'nde doğdu. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan yazar, muhasebe ve finans alanında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2005'ten beri kendi kurduğu orta ölçekli sanayi işletmesini yönetmekte. Yazar, bunun dışında kalan tüm vaktini okumaya, gezmeye ve yazmaya ayırıyor. ‘Yola Çıkmayan Her Yer Uzaktır’ yazarın ilk kitabı. Rahim Arslan, uzun yıllarını büyük ölçekli bir firmanın muhasebe ve finansman müdürü olarak geçirdikten sonra kendi işini kurmuş başarılı bir iş adamıdır. Hayatının başladığı nokta ile geldiği nokta arasında atlattığı badireler, hayatın getirdiği zorluklar ve güzellikler ona pek çok şey öğretmiş. Yaşamı boyunca öğrendiklerini kendinden gençlere, hayat yollarını çizerken yardımcı olmak amacıyla öyküleştirerek anlatmış. ‘Yola Çıkmayan Her Yer Uzaktır’, karanlıkta aydınlıkları görmeyi, başarılı olabilmek için hayata nasıl bakmak gerektiği, iş başvurusuna nasıl gidildiğinden, akıllıca nasıl eş seçileceğine, tedbirli olmaktan mucizelere inanmaya pek çok önemli konuya değiniyor. ‘Yaşamım boyunca insanlara ve hayatlarına pozitif dokunuşlar yapmaktan mutlu oldum’ Çok sayıda işe alma görüşmesi yaptım. İşe alınmasına karar verdiğim kişiler bulundukları görevlerde genellikle başarılı oldular. Kiminin tecrübesini ve iş yapış tarzını beğendim, kiminin gözlerindeki iş aşkı ve öğrenme ateşini sevdim. Çoğunlukla yanılmadım. Okul dönemini bitirip çalışma hayatına başlayan insanların kaygı endişe ve çabaları da beni etkileyen konulardan birisi oldu. Bana göre insanların kariyer planları ve gelecek kaygıları hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor.  Hayatımızda önemli dönüşümler yapmak istediğimizde endişelenebiliriz. İş değiştirmek, evlenmek, boşanmak ve sağlıkla ilgili konular önemli endişe kaynaklarıdır. Bu kitap insanların bu dönemlerine yarar sağlamak için yazıldı. Ben hayallerimin peşinden yürüdüm. Çoğunu da gerçekleştirdim. Geriye dönüp baktığımda bir tek şey söyleyebilirim. ‘Yola çıkmayana her yer uzaktır’   NOT : Saygıdeğer okuyucularım, bir süre İstanbul’da olacağımdan 5 Şubat 2019’a kadar yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. 5 Şubat 2019 Salı günü buluşmak üzere. Hoşçakalın…
Ekleme Tarihi: 08 Ocak 2019 - Salı
Erol KÜÇÜK

‘YOLA ÇIKMAYANA HER YER UZAKTIR’ ROMANIN YAZARI RAHİM ARSLAN’I TANIYALIM

Kendi yaşamından yola çıkarak anlatılanları genişleten Bulancaklı yazar Rahim Arslan, İstanbul’da  ‘Yola Çıkmayana Her Yer Uzaktır’ isimli ilk romanını bu kez İstanbul’dan sonra 12 Ocak Cumartesi günü Kitap-kırtasiye işletmecisi Ahmet Kara’nın işyerinde Bulancaklı okuyucularla buluşturacak.

1960 yılında Giresun’un Bulancak İlçesi'nin Demircili Köyü'nde doğdu. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan yazar, muhasebe ve finans alanında farklı pozisyonlarda çalıştı. 2005'ten beri kendi kurduğu orta ölçekli sanayi işletmesini yönetmekte. Yazar, bunun dışında kalan tüm vaktini okumaya, gezmeye ve yazmaya ayırıyor. ‘Yola Çıkmayan Her Yer Uzaktır’ yazarın ilk kitabı.
Rahim Arslan, uzun yıllarını büyük ölçekli bir firmanın muhasebe ve finansman müdürü olarak geçirdikten sonra kendi işini kurmuş başarılı bir iş adamıdır. Hayatının başladığı nokta ile geldiği nokta arasında atlattığı badireler, hayatın getirdiği zorluklar ve güzellikler ona pek çok şey öğretmiş. Yaşamı boyunca öğrendiklerini kendinden gençlere, hayat yollarını çizerken yardımcı olmak amacıyla öyküleştirerek anlatmış.

‘Yola Çıkmayan Her Yer Uzaktır’, karanlıkta aydınlıkları görmeyi, başarılı olabilmek için hayata nasıl bakmak gerektiği, iş başvurusuna nasıl gidildiğinden, akıllıca nasıl eş seçileceğine, tedbirli olmaktan mucizelere inanmaya pek çok önemli konuya değiniyor.
‘Yaşamım boyunca insanlara ve hayatlarına pozitif dokunuşlar yapmaktan mutlu oldum’
Çok sayıda işe alma görüşmesi yaptım. İşe alınmasına karar verdiğim kişiler bulundukları görevlerde genellikle başarılı oldular. Kiminin tecrübesini ve iş yapış tarzını beğendim, kiminin gözlerindeki iş aşkı ve öğrenme ateşini sevdim. Çoğunlukla yanılmadım. Okul dönemini bitirip çalışma hayatına başlayan insanların kaygı endişe ve çabaları da beni etkileyen konulardan birisi oldu. Bana göre insanların kariyer planları ve gelecek kaygıları hayatlarında çok önemli bir yer tutuyor. 
Hayatımızda önemli dönüşümler yapmak istediğimizde endişelenebiliriz. İş değiştirmek, evlenmek, boşanmak ve sağlıkla ilgili konular önemli endişe kaynaklarıdır. Bu kitap insanların bu dönemlerine yarar sağlamak için yazıldı. Ben hayallerimin peşinden yürüdüm. Çoğunu da gerçekleştirdim. Geriye dönüp baktığımda bir tek şey söyleyebilirim. ‘Yola çıkmayana her yer uzaktır’

 

NOT : Saygıdeğer okuyucularım, bir süre İstanbul’da olacağımdan 5 Şubat 2019’a kadar yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. 5 Şubat 2019 Salı günü buluşmak üzere. Hoşçakalın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.