Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

YERE TÜKÜRMENİN ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ...?

Bu kezde hoş olmayan toplumsal bir davranışı kaleme almaya çalışacağım. İnanın yazarken dahi tiksiniyorum. Gerçekten bu olumsuzluğa hiç tahammülüm yok. Tükürüklerle boğuluyoruz.    Eskiden bu kadar göze çarpmıyordu, ama şimdi sokaklar beton taşlarla kaplandı ne varsa göz önünde. İnsanlar  sanki birbiriyle tükürük yarıştırıyor; bu ne ya! Güya havamız tertemiz yerler tertemiz, ama gel gelelim bizim insanımızın genizleri dolu nedense ve tükürük yutma güçlüğü mü çekiyor nedir? Ağzına geleni hatta gelmek istemeyeni bile zorla çıkartıp yerlere atıyor.. Yapmayın gözünüzü seveyim ya !! .Ondan sonra mis gibi bir rüzgar geliyor ooh deyip içimize çekiyoruz. Aman  Allah'ım! Yerlerdeki boğazımızın derinliklerinden çıkardıklarımız ve tükürükler havaya karışıp doğru ciğerlerimize ; sonrasında gelsin hastalıklar günlerce yatak, döşek ızdırap bulaşıcı hastalıkların birinci sebebi budur bence, çocuklarımızın sık hastalanmasına da sebeptir. Bu hoş olmayan davranışı, insanlar birbirinin gözüne baka, baka hiç çekinmeden yapıyorlar. İnanın okula gidip gelirken , yerdekilere basmamak için resmen sek sek oynar gibi yürüyoruz. Aşırı sigara tüketiminden kaynaklanan, öksürük ve boğaz gıcıklığı ile gelen tükürme hissini anlayabiliriz, onu da kimseye göstermeden cebimizde taşıyacağımız kağıt mendille temizleyip çöpe atabiliriz..       Çevreye saygı, insanın kendine saygısıyla başlar. Çocuklarımız bu hareketi öylesine sıradan sanıyor ki; birkaç tane çocuk duvarın üzerinden kim en uzağa tükürür yarışı yapıyorlar:) Sokaklarda adım başı gördüğümüz bu çirkin eylemin önüne geçilmezse ,hele bu sonbahar mevsiminde ,hastalıkların çok kolay bulaşma sebebi olacaktır diye düşünüyorum.. Öylesine huzursuz ve rahatsızım yani... Yere bakmamak için başım yukarıda; yürüyorum. Şaka bir yana, bu çirkin ve toplum sağlığını hiçe sayan davranışa ciddi bir para cezası uygulansa iyi olamaz mı? Belediyemiz her sabah anons yaparak bu insanları uyaramaz mı?Dağ başında mı yaşıyoruz Allaha aşkına. Nasıl önüne geçilir gerçekten bilemiyorum.. Yerlere tükürmekten vazgeçtiğimizde ,toplum olarak daha uygar olacağımızın bilincinde olmalıyız. 
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2016 - Cuma
Erol KÜÇÜK

YERE TÜKÜRMENİN ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ...?

Bu kezde hoş olmayan toplumsal bir davranışı kaleme almaya çalışacağım. İnanın yazarken dahi tiksiniyorum. Gerçekten bu olumsuzluğa hiç tahammülüm yok. Tükürüklerle boğuluyoruz.    Eskiden bu kadar göze çarpmıyordu, ama şimdi sokaklar beton taşlarla kaplandı ne varsa göz önünde. İnsanlar  sanki birbiriyle tükürük yarıştırıyor; bu ne ya! Güya havamız tertemiz yerler tertemiz, ama gel gelelim bizim insanımızın genizleri dolu nedense ve tükürük yutma güçlüğü mü çekiyor nedir? Ağzına geleni hatta gelmek istemeyeni bile zorla çıkartıp yerlere atıyor.. Yapmayın gözünüzü seveyim ya !! .Ondan sonra mis gibi bir rüzgar geliyor ooh deyip içimize çekiyoruz. Aman  Allah'ım! Yerlerdeki boğazımızın derinliklerinden çıkardıklarımız ve tükürükler havaya karışıp doğru ciğerlerimize ; sonrasında gelsin hastalıklar günlerce yatak, döşek ızdırap bulaşıcı hastalıkların birinci sebebi budur bence, çocuklarımızın sık hastalanmasına da sebeptir. Bu hoş olmayan davranışı, insanlar birbirinin gözüne baka, baka hiç çekinmeden yapıyorlar. İnanın okula gidip gelirken , yerdekilere basmamak için resmen sek sek oynar gibi yürüyoruz. Aşırı sigara tüketiminden kaynaklanan, öksürük ve boğaz gıcıklığı ile gelen tükürme hissini anlayabiliriz, onu da kimseye göstermeden cebimizde taşıyacağımız kağıt mendille temizleyip çöpe atabiliriz..      
 Çevreye saygı, insanın kendine saygısıyla başlar. Çocuklarımız bu hareketi öylesine sıradan sanıyor ki; birkaç tane çocuk duvarın üzerinden kim en uzağa tükürür yarışı yapıyorlar:) Sokaklarda adım başı gördüğümüz bu çirkin eylemin önüne geçilmezse ,hele bu sonbahar mevsiminde ,hastalıkların çok kolay bulaşma sebebi olacaktır diye düşünüyorum.. Öylesine huzursuz ve rahatsızım yani... Yere bakmamak için başım yukarıda; yürüyorum. Şaka bir yana, bu çirkin ve toplum sağlığını hiçe sayan davranışa ciddi bir para cezası uygulansa iyi olamaz mı? Belediyemiz her sabah anons yaparak bu insanları uyaramaz mı?Dağ başında mı yaşıyoruz Allaha aşkına. Nasıl önüne geçilir gerçekten bilemiyorum.. Yerlere tükürmekten vazgeçtiğimizde ,toplum olarak daha uygar olacağımızın bilincinde olmalıyız. 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.