Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

YAŞAYAN HER İNSAN ENGELLİ OLMAYA ADAYDIR

Engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak ve onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin görevi olsa gerek. Birer duyarlı insan olarak hepimiz onları anlayışla karşılamalıyız. Günün birinde aynı zorlukları yaşamaya adayız. Engelsiz bir dünyayı el ele gönül gönüle kurabiliriz. Engelli olmak üretime engel değildir. Yeter ki fırsat verilsin. Ancak hepimizin bilmesi gerekli olan gerçek, yaklaşık 4.800.000 engellimizin var olduğudur. Siz çoğunu görmezsiniz onların. Sokağa çıkamadıkları için… Ayrıca bizde ‘Engelli’ denilince, bedensel engelliler (görmeyenler, duymayanlar, kolu bacağı olmayanlar) anlaşılıyor. Zihinsel engelliler, içedönükler, yaşlılar da var biliyorsunuz. Örneğin yaşlılar, artık gençliklerindeki gibi değildirler. Yeterince hızlı davranamazlar sokakta, şurada, burada… Adım boyları daha küçülmüştür. Taraklayarak yürürler. Ayaklarını yeterince kaldıramazlar. Bu nedenle kaldırımların, kamu yapılarındaki merdivenlerin basamak yüksekliklerini buna göre yapmak gerekir. Engellilerin durumunu sen-ben anlayabiliriz ama kuruluşlar özellikle belediyeler anlamak, her şeyi onlara göre düzenlemek zorundadırlar. Öyle durumlar var ki gençler, sağlam olanlar onları bilmeyebilirler. Hani Orson Welles’in bir şarkısı var ‘Ben gençlik nedir bilirim. Sen yaşlılığı bilemezsin’ der. Onun için engelli kardeşlerimize bir hafta değil her gün sahip çıkmalıyız.
Ekleme Tarihi: 13 Mayıs 2019 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

YAŞAYAN HER İNSAN ENGELLİ OLMAYA ADAYDIR

Engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak ve onların yaşamını kolaylaştırmak hepimizin görevi olsa gerek. Birer duyarlı insan olarak hepimiz onları anlayışla karşılamalıyız. Günün birinde aynı zorlukları yaşamaya adayız. Engelsiz bir dünyayı el ele gönül gönüle kurabiliriz. Engelli olmak üretime engel değildir. Yeter ki fırsat verilsin.

Ancak hepimizin bilmesi gerekli olan gerçek, yaklaşık 4.800.000 engellimizin var olduğudur. Siz çoğunu görmezsiniz onların. Sokağa çıkamadıkları için… Ayrıca bizde ‘Engelli’ denilince, bedensel engelliler (görmeyenler, duymayanlar, kolu bacağı olmayanlar) anlaşılıyor. Zihinsel engelliler, içedönükler, yaşlılar da var biliyorsunuz.
Örneğin yaşlılar, artık gençliklerindeki gibi değildirler. Yeterince hızlı davranamazlar sokakta, şurada, burada… Adım boyları daha küçülmüştür. Taraklayarak yürürler. Ayaklarını yeterince kaldıramazlar. Bu nedenle kaldırımların, kamu yapılarındaki merdivenlerin basamak yüksekliklerini buna göre yapmak gerekir. Engellilerin durumunu sen-ben anlayabiliriz ama kuruluşlar özellikle belediyeler anlamak, her şeyi onlara göre düzenlemek zorundadırlar. Öyle durumlar var ki gençler, sağlam olanlar onları bilmeyebilirler. Hani Orson Welles’in bir şarkısı var ‘Ben gençlik nedir bilirim.
Sen yaşlılığı bilemezsin’ der. Onun için engelli kardeşlerimize bir hafta değil her gün sahip çıkmalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.