Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

YARIN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı, gençlerimizi, hayata kazandırmak, onlara bilgi aşılamak amacı ile ellerinden ne gelen ne varsa yapmaktalar. Bunlara belki de en yakın tanık olan insanlardan biri benimdir, çünkü ablam bir sınıf öğretmeni idi. Mesleğini ve öğrencilerini o kadar çok severdi ki, öğrencilerini hayata kazandırmak, onlara bir şeyler öğretebilmek adına gecesini gündüzüne katarak çalışırdı. Öğrencilerinin çoğu, okuyarak önemli kurumlarda meslek sahibi oldu. Çocuklarımızı küçük yaşlarda emanet ederiz onlara. Bir nakış gibi dokurlar, bir ana, bir baba gibi olurlar çocuklarımıza. Bir pusula gibidir öğretmen, çocuklarımızın gideceği yönü bulmalarında yardım eder.  Bir 24 Kasım Öğretmenler gününü daha kutlayacağız yarın, peki bu gün neden oldu neden bu gün öğretmenler günü olarak kutlanıyor, 24 Kasım, 1928 yılında Latin harflerinin 1 Kasım 1928 tarihinde kabulünün ardından Millet Mekteplerinin açıldığı ve okuma yazma seferberliğinin başladığı gündür. Bu önemli tarih baz alınarak ülkemizde 1981 yılından itibaren her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu açıklayan bir bilgi daha paylaşmak isterim sizlerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Öğretmenlere yönelik yaptığı bir konuşmada, öğretmenlik mesleği için şu cümleleri kullanmıştır  “Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister” sözleri ile öğretmenlik mesleğinin ne kadar öneli olduğunun vurgusunu yapmıştır. 24 Kasım öğretmenler gününde iki duyguyu bir arada yaşıyorum, hem öğretmenler günümü kutluyor, ablamın ellerinden öpüyor, beni hayata kazandıran öğretmenlerime teşekkür ediyor, İnsan iki duyguyu bir arada yaşar mı demiyorum, çünkü yaşıyorum. Sözlerimi bitirirken, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor iyi ki varsınız…  
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

YARIN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı, gençlerimizi, hayata kazandırmak, onlara bilgi aşılamak amacı ile ellerinden ne gelen ne varsa yapmaktalar. Bunlara belki de en yakın tanık olan insanlardan biri benimdir, çünkü ablam bir sınıf öğretmeni idi. Mesleğini ve öğrencilerini o kadar çok severdi ki, öğrencilerini hayata kazandırmak, onlara bir şeyler öğretebilmek adına gecesini gündüzüne katarak çalışırdı. Öğrencilerinin çoğu, okuyarak önemli kurumlarda meslek sahibi oldu. Çocuklarımızı küçük yaşlarda emanet ederiz onlara. Bir nakış gibi dokurlar, bir ana, bir baba gibi olurlar çocuklarımıza. Bir pusula gibidir öğretmen, çocuklarımızın gideceği yönü bulmalarında yardım eder.

 Bir 24 Kasım Öğretmenler gününü daha kutlayacağız yarın, peki bu gün neden oldu neden bu gün öğretmenler günü olarak kutlanıyor, 24 Kasım, 1928 yılında Latin harflerinin 1 Kasım 1928 tarihinde kabulünün ardından Millet Mekteplerinin açıldığı ve okuma yazma seferberliğinin başladığı gündür. Bu önemli tarih baz alınarak ülkemizde 1981 yılından itibaren her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu açıklayan bir bilgi daha paylaşmak isterim sizlerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Öğretmenlere yönelik yaptığı bir konuşmada, öğretmenlik mesleği için şu cümleleri kullanmıştır  “Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister” sözleri ile öğretmenlik mesleğinin ne kadar öneli olduğunun vurgusunu yapmıştır.

24 Kasım öğretmenler gününde iki duyguyu bir arada yaşıyorum, hem öğretmenler günümü kutluyor, ablamın ellerinden öpüyor, beni hayata kazandıran öğretmenlerime teşekkür ediyor, İnsan iki duyguyu bir arada yaşar mı demiyorum, çünkü yaşıyorum. Sözlerimi bitirirken, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor iyi ki varsınız…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.