Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÜNİVERSİTELİ’NİN YAZDIĞI İLK ROMANI OKUYUCUSU İLE BULUŞTU

Roman okumak ufkumuzu açar ve bizi bambaşka dünyalara götürür. Her yeni kitapla farklı bir evrenin kapısını açarız. Ancak okumaya başladığımız kitabın sizi içine çekmesi şart. Bazı kitapları elinize aldığınız andan itibaren bırakmakta zorluk çekersiniz. İşte konusu ve kurgusuyla sizi içine çeken Bulancaklı genç üniversiteli Mustafa Gökhan’ın yazdığı ilk roman ‘Zamanın Harcadığı Yaşamlar’ı okurken elinizden bırakmayacaksınız. Mükemmel yazmış. Kendisini kutluyorum. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Bulancaklı Mustafa Gökhan tarafından yazılan ‘Zamanın Harcadığı Yaşamlar’ kitapçılarda yerini aldı. Öğrenciliği yanında yeni bir yeteneği ile daha sahalara indi. Üniversite öğrencisi Mustafa Gökhan şimdi de yazarlığı ile kendinden söz ettirmeye başladı. Bu defa da kendisini farklı bir yeteneğiyle ortaya koydu. Gökhan’ın ilk roman denemesi olan ‘Zamanın Harcadığı Yaşamlar’ yeni çıkan kitaplar arasında çok kısa bir zamanda büyük ilgi görmeye başladı. Kitabında yaşanmış bazı gerçek olaylar üzerine kurgulanmış olduğu bir yaşam hikayesini ortaya koyan Gökhan, Maide’nin yaşadıkları ile ülke gerçekleri karşılaştırılınca örtüşen yönler çok fazla. Hayat da bir kurgudan ibaret dersek bir kahramanın aramızda yaşıyor olmasına pek şaşırmamak gerek. Çünkü arada kalan ikileme düşen ve her şeyi bir hüzün çerçevesinde yaşayan annelerimiz çıkıyor karşımıza. Bir aynanın karşısında yaşanan güç dengelerinin arasında olup biteni şahit olmak da sorumlu tutuyor insanı. Beğenerek okudum Genç yazar Mustafa Gökhan’ın ilk romanını. Artık gönül rahatlığıyla Mustafa Gökhan’dan ikinci romanını bekliyoruz. Yazarın ve kitabın yolu açık olsun. Yazıma yazarın önsüzünde yer alan ifadeleri yazar tarafından şöyle dile getiriliyor; “Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek kaleme aldığım bu eserde buz dağının görülmeyen kısmını işliyorum. Mutlu bir aileye sahip olan Maide, kocasının hayatına giren Pakize’nin yüzünden iki çocuğuyla ortada kalır. Ayrılmalarının ardından çocuklarını üç yıl sonra yanına almaya karar veren Ali, Pakize ile kurduğu ailede bir zamanlar terk ettiği çocuklarını da dahil etmek ister. Ali’nin çocuklarını evinde görmek istemeyen Pakize, ne yapması gerektiğini bilmeyen Maide ve arada kalan çocuklar. Bu romanda ağırlıklı olarak ayrılık, aldatma ve dram işlenmektedir. Kitabı bitirmeniz için herhangi cümlesini okumaya başlamanız yeterli olacaktır. İyi okumalar dilerim!”
Ekleme Tarihi: 02 Şubat 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÜNİVERSİTELİ’NİN YAZDIĞI İLK ROMANI OKUYUCUSU İLE BULUŞTU

Roman okumak ufkumuzu açar ve bizi bambaşka dünyalara götürür. Her yeni kitapla farklı bir evrenin kapısını açarız. Ancak okumaya başladığımız kitabın sizi içine çekmesi şart. Bazı kitapları elinize aldığınız andan itibaren bırakmakta zorluk çekersiniz. İşte konusu ve kurgusuyla sizi içine çeken Bulancaklı genç üniversiteli Mustafa Gökhan’ın yazdığı ilk roman ‘Zamanın Harcadığı Yaşamlar’ı okurken elinizden bırakmayacaksınız. Mükemmel yazmış. Kendisini kutluyorum.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Bulancaklı Mustafa Gökhan tarafından yazılan ‘Zamanın Harcadığı Yaşamlar’ kitapçılarda yerini aldı. Öğrenciliği yanında yeni bir yeteneği ile daha sahalara indi.

Üniversite öğrencisi Mustafa Gökhan şimdi de yazarlığı ile kendinden söz ettirmeye başladı. Bu defa da kendisini farklı bir yeteneğiyle ortaya koydu. Gökhan’ın ilk roman denemesi olan ‘Zamanın Harcadığı Yaşamlar’ yeni çıkan kitaplar arasında çok kısa bir zamanda büyük ilgi görmeye başladı. Kitabında yaşanmış bazı gerçek olaylar üzerine kurgulanmış olduğu bir yaşam hikayesini ortaya koyan Gökhan, Maide’nin yaşadıkları ile ülke gerçekleri karşılaştırılınca örtüşen yönler çok fazla. Hayat da bir kurgudan ibaret dersek bir kahramanın aramızda yaşıyor olmasına pek şaşırmamak gerek. Çünkü arada kalan ikileme düşen ve her şeyi bir hüzün çerçevesinde yaşayan annelerimiz çıkıyor karşımıza. Bir aynanın karşısında yaşanan güç dengelerinin arasında olup biteni şahit olmak da sorumlu tutuyor insanı. Beğenerek okudum Genç yazar Mustafa Gökhan’ın ilk romanını. Artık gönül rahatlığıyla Mustafa Gökhan’dan ikinci romanını bekliyoruz. Yazarın ve kitabın yolu açık olsun. Yazıma yazarın önsüzünde yer alan ifadeleri yazar tarafından şöyle dile getiriliyor; “Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek kaleme aldığım bu eserde buz dağının görülmeyen kısmını işliyorum.

Mutlu bir aileye sahip olan Maide, kocasının hayatına giren Pakize’nin yüzünden iki çocuğuyla ortada kalır. Ayrılmalarının ardından çocuklarını üç yıl sonra yanına almaya karar veren Ali, Pakize ile kurduğu ailede bir zamanlar terk ettiği çocuklarını da dahil etmek ister. Ali’nin çocuklarını evinde görmek istemeyen Pakize, ne yapması gerektiğini bilmeyen Maide ve arada kalan çocuklar.

Bu romanda ağırlıklı olarak ayrılık, aldatma ve dram işlenmektedir. Kitabı bitirmeniz için herhangi cümlesini okumaya başlamanız yeterli olacaktır. İyi okumalar dilerim!”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.