Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÜLKEMİZDE KADIN CİNAYETLERİ BİTMİYOR

Dünya korona virüsü salgını ile boğuşuyor. Ancak Türkiye’de kadın cinayetleri bitmek bilmiyor. Böyle gittiği sürece, Türkiye’de kadın cinayetlerinin ne yazık ki ardı arkası kesilmiyor. Özellikle korona virüsü salgını nedeniyle insanların evlerine kapanmasıyla birlikte ailede şiddet ve istismar olayları artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yüzlerce kadınlar cinayete kurban gitti. Emine Bulut, Ceren Özdemir bu kadınlardan sadece ikisi. Maalesef son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli, eğitimsiz, köylü, kentli, genç, yaşlı demeden korkunç bir şekilde, gün be gün artmaktadır. Son üç yılda binin üzerinde kadın cinayetlere kurban gitti. Kadına yönelik şiddet ve bu cinayetler nedenine bakılmaksızın kesinlikle kabul edilemez. Kadınların tek suçu, kadın olması ve insanca yaşamak istemesidir. Artık yüksek sesle ve net bir tavırla, hiçbir Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor. Kadın cinayetleri bireysel olaylar değildir. Toplumun kadına bakışı, kadının hak ve özgürlüklerinin tanınmaması, erkek egemen anlayışının değiştirilmeye çalışılmaması, kadın üzerinden yanlış söylemlere ve beyanatlara son verilmemesi ve kadının birey olmasının önüne devamlı olarak set çekilmesinin sonucunda gelinen noktadır ve toplumsal bir sorundur. Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, bence bu cinayetler bitmez. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik her türlü şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için gereğinin yapılmasını ve bu cinayet işleyen şahısların en ağır ceza il cezalandırmalarını temenni ediyoruz.
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ÜLKEMİZDE KADIN CİNAYETLERİ BİTMİYOR

Dünya korona virüsü salgını ile boğuşuyor. Ancak Türkiye’de kadın cinayetleri bitmek bilmiyor.

Böyle gittiği sürece, Türkiye’de kadın cinayetlerinin ne yazık ki ardı arkası kesilmiyor. Özellikle korona virüsü salgını nedeniyle insanların evlerine kapanmasıyla birlikte ailede şiddet ve istismar olayları artış gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl yüzlerce kadınlar cinayete kurban gitti. Emine Bulut, Ceren Özdemir bu kadınlardan sadece ikisi.

Maalesef son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri eğitimli, eğitimsiz, köylü, kentli, genç, yaşlı demeden korkunç bir şekilde, gün be gün artmaktadır. Son üç yılda binin üzerinde kadın cinayetlere kurban gitti.

Kadına yönelik şiddet ve bu cinayetler nedenine bakılmaksızın kesinlikle kabul edilemez. Kadınların tek suçu, kadın olması ve insanca yaşamak istemesidir. Artık yüksek sesle ve net bir tavırla, hiçbir

Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor. Kadın cinayetleri bireysel olaylar değildir. Toplumun kadına bakışı, kadının hak ve özgürlüklerinin tanınmaması, erkek egemen anlayışının değiştirilmeye çalışılmaması, kadın üzerinden yanlış söylemlere ve beyanatlara son verilmemesi ve kadının birey olmasının önüne devamlı olarak set çekilmesinin sonucunda gelinen noktadır ve toplumsal bir sorundur.

Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, bence bu cinayetler bitmez. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik her türlü şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için gereğinin yapılmasını ve bu cinayet işleyen şahısların en ağır ceza il cezalandırmalarını temenni ediyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.