Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

TÜRKİYE'NİN DAHİ ÇOCUĞU ENES TANRIVERDİ SATRANÇ'TA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye’nin ‘'dahi çocuğu' Enes Tanrıverdi yeni dünya satranç şampiyonu oldu. Çocuk yaşta satrançta önemli başarılara imza atması nedeniyle ‘’satrancın Mozart’ı’’ olarak adlandırılan 13 yaşındaki Tanrıverdi Türkiye’nin gururu oldu.  Bulancak Kaymakam Yazı İşleri  müdürü  Abdülkadir Tanrıverdi ve Safiye Tanrıverdi’nin oğlu  Enes Tanrıverdi satrançta dünya şampiyonu oldu.Romanya’da düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonasında  kazandığı 7.5 puan ile ülkemize altın madalya getirdi. Aldığı altın madalya ile  ödül töreninde  İstiklal Marşımızı tüm dünya’ya dinletti. Ordu Özel Altaş Koleji öğrencisi Bulancak’lı Enes Tanrıverdi,geçtiğimiz hafta Romanya’da düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda,13 yaş kategorisinde dünya birincisi oldu.Romanya’dan Giresun’a  dünya şampiyonu olarak dönen Enes  Tanrıverdi Türkiye’nin gururu oldu. 41 ülkeden 576 sporcunun yarıştığı Dünya okullar satranç şampiyonasında Dünya birincisi olarak altın madalya kazandı. Artık, Enes Tanrıverdi bu ülkenin medarı iftiharı.O  geleceğin Kasparov’u.Tatlı,komik,çok zeki ve sosyal.  Benim aklımı uçuran Dünya şampiyonu olmuş ama çok mütevazi…Satranç farkı bu olsa gerek…Henüz 13 yaşında.Filozof gibi konuşuyor.Enes  madalya üzerine madalya alıyor.Özgüveni yüksek,problem çözme yeteneği tavan, birsürü kombinasyonu aynı anda düşünebiliyor.Zamanla yarış halinde de hızlı ve kesin karar verebiliyor. Yaratıcı ve üretken. Kendini  satranca  6 yaştan itibaren  adayan  Enes Tanrıverdi 13 yaşında Dünya şampiyonu oldu.Önce babasını yenerek satranca başlayan Enes önce Türkiye sonra Dünya şampiyonu olarak Türkiye’nin gururu oldu. Satrancı bir yaşam biçimi olarak gördüğünü ve en az diğer sporlarda  olduğu kadar profesyonellik gerektiğini ifade eden Enes Tanrıverdi, "Satrancı,hayatımın her anında yaşıyorum diyebilirim.Satranç hayatın ta kendisi,tamamen aynı bence.Bir kere oyunu çözmek diye bir şey yok,hayat da öyle.Hep sürprizlerle dolu.Sürekli kendini geliştirebiliyorsun, hamle keşfediyorsun. Ancak tabii ki fedakarlık ve tam bir profesyonellik gerektiriyor.Programlı yaşamalı, iyi uyumalı, iyi beslenmelisiniz" dedi. Santraçta bir efsane Anatoly Karpov, 'Santranç spordur, sanattır, bilimdir. Satranç her şeydir' diyor. Ben de aynen böyle düşünüyorum. Bir kere çözülemeyecek ve bitmeyecek bir oyun, hamle olasılıklarına bakınca milyardan çok hamle var. Tarihte oynanan oyunların hiçbiri aynı değil. Satranç benim için çok büyük bir tutku' diye konuştu. Yolun açık olsun Enes Tanrıverdi. Türkiye seninle gururu duyuyor… Daha çok yapacakların var.
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2017 - Cuma
Erol KÜÇÜK

TÜRKİYE'NİN DAHİ ÇOCUĞU ENES TANRIVERDİ SATRANÇ'TA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye’nin ‘'dahi çocuğu' Enes Tanrıverdi yeni dünya satranç şampiyonu oldu. Çocuk yaşta satrançta önemli başarılara imza atması nedeniyle ‘’satrancın Mozart’ı’’ olarak adlandırılan 13 yaşındaki Tanrıverdi Türkiye’nin gururu oldu.

 Bulancak Kaymakam Yazı İşleri  müdürü  Abdülkadir Tanrıverdi ve Safiye Tanrıverdi’nin oğlu  Enes Tanrıverdi satrançta dünya şampiyonu oldu.Romanya’da düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonasında  kazandığı 7.5 puan ile ülkemize altın madalya getirdi. Aldığı altın madalya ile  ödül töreninde  İstiklal Marşımızı tüm dünya’ya dinletti.

Ordu Özel Altaş Koleji öğrencisi Bulancak’lı Enes Tanrıverdi,geçtiğimiz hafta Romanya’da düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda,13 yaş kategorisinde dünya birincisi oldu.Romanya’dan Giresun’a  dünya şampiyonu olarak dönen Enes  Tanrıverdi Türkiye’nin gururu oldu. 41 ülkeden 576 sporcunun yarıştığı Dünya okullar satranç şampiyonasında Dünya birincisi olarak altın madalya kazandı.

Artık, Enes Tanrıverdi bu ülkenin medarı iftiharı.O  geleceğin Kasparov’u.Tatlı,komik,çok zeki ve sosyal.  Benim aklımı uçuran Dünya şampiyonu olmuş ama çok mütevazi…Satranç farkı bu olsa gerek…Henüz 13 yaşında.Filozof gibi konuşuyor.Enes  madalya üzerine madalya alıyor.Özgüveni yüksek,problem çözme yeteneği tavan, birsürü kombinasyonu aynı anda düşünebiliyor.Zamanla yarış halinde de hızlı ve kesin karar verebiliyor. Yaratıcı ve üretken.

Kendini  satranca  6 yaştan itibaren  adayan  Enes Tanrıverdi 13 yaşında Dünya şampiyonu oldu.Önce babasını yenerek satranca başlayan Enes önce Türkiye sonra Dünya şampiyonu olarak Türkiye’nin gururu oldu.

Satrancı bir yaşam biçimi olarak gördüğünü ve en az diğer sporlarda  olduğu kadar profesyonellik gerektiğini ifade eden Enes Tanrıverdi, "Satrancı,hayatımın her anında yaşıyorum diyebilirim.Satranç hayatın ta kendisi,tamamen aynı bence.Bir kere oyunu çözmek diye bir şey yok,hayat da öyle.Hep sürprizlerle dolu.Sürekli kendini geliştirebiliyorsun, hamle keşfediyorsun. Ancak tabii ki fedakarlık ve tam bir profesyonellik gerektiriyor.Programlı yaşamalı, iyi uyumalı, iyi beslenmelisiniz" dedi. Santraçta bir efsane Anatoly Karpov, 'Santranç spordur, sanattır, bilimdir. Satranç her şeydir' diyor. Ben de aynen böyle düşünüyorum. Bir kere çözülemeyecek ve bitmeyecek bir oyun, hamle olasılıklarına bakınca milyardan çok hamle var. Tarihte oynanan oyunların hiçbiri aynı değil. Satranç benim için çok büyük bir tutku' diye konuştu.

Yolun açık olsun Enes Tanrıverdi. Türkiye seninle gururu duyuyor… Daha çok yapacakların var.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.