Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

TÜM DÜNYA’DA MEVLANA’YI BİR KEZ DAHA ANDIK

Mevlana Haftası iki ile dokuz Aralık arasında kutlanır. Her yıl, iki ile dokuz Aralık arası Mevlana haftası olarak kutlanıyor. Mevlana Hazretleri, ‘Kim olursan ol, yine gel’, `Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol` sözleriyle dini İslam`a büyük hizmetleriyle tanınan büyük ilim adamıdır. Mevlana Hazretleri İlim ve sanatta üstün bir kişiydi. Yalnız başına bir sistemdir, bir hayat ve bir düzendir. Ahlakı, aklı, tavrı, idraki, ilmi, hikmeti, sevgisi davranışları ve her şeyi ile yüceliği öğreten bir ilim adamıdır. Mevlana Hazretleri bir veli hüviyetiyle gönüller coşturmuş, bir pir, bir mürşit olarak insan kalbini saflaştırmış, bir bilgi kaynağı olarak insan aklını nur ile yıkamış, akıl ve gönülleri kirden kurtarmış, gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin temsilcisi olmuştur. O, hiç bir şeyi inkâr etmez ama her şeyi bütünleştirir ve sevdirir. Mevlana Hazretleri hiç kimseyi ayrı görmez. Çünkü O, her şeyin Allah’ın zuhuru ve tecellisi olduğunu bilir ve bunu insan gönlüne ve insana hal olarak yansıtır.  Dünya malını hiç önem vermezdi. Mevlana hazretleri, bütün insanlığı kucaklayacak şekilde kendini İnsanların eğitimine ve hizmetine adamış bir ilim adamıydı. Mevlana Hazretleri hayatını, `Hamdım, piştim, yandım` sözleri ile özetleyen Mevlana Hazretleri 17 Aralık 1273 Pazar günü hayata gözlerini yumdu. O, vefat gününe, düğün günü diyordu… Düğün günü manasına gelen Şeb-i Arus.Ve O, Şeb-i Arus`ta, çok sevdiği Mevla’sına kavuştu. Yazımı Mevlana’nın sözleriyle noktalamak istiyorum; “Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın”
Ekleme Tarihi: 20 Aralık 2018 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

TÜM DÜNYA’DA MEVLANA’YI BİR KEZ DAHA ANDIK

Mevlana Haftası iki ile dokuz Aralık arasında kutlanır.

Her yıl, iki ile dokuz Aralık arası Mevlana haftası olarak kutlanıyor. Mevlana Hazretleri, ‘Kim olursan ol, yine gel’, `Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol` sözleriyle dini İslam`a büyük hizmetleriyle tanınan büyük ilim adamıdır.
Mevlana Hazretleri İlim ve sanatta üstün bir kişiydi. Yalnız başına bir sistemdir, bir hayat ve bir düzendir. Ahlakı, aklı, tavrı, idraki, ilmi, hikmeti, sevgisi davranışları ve her şeyi ile yüceliği öğreten bir ilim adamıdır.
Mevlana Hazretleri bir veli hüviyetiyle gönüller coşturmuş, bir pir, bir mürşit olarak insan kalbini saflaştırmış, bir bilgi kaynağı olarak insan aklını nur ile yıkamış, akıl ve gönülleri kirden kurtarmış, gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin temsilcisi olmuştur.
O, hiç bir şeyi inkâr etmez ama her şeyi bütünleştirir ve sevdirir. Mevlana Hazretleri hiç kimseyi ayrı görmez. Çünkü O, her şeyin Allah’ın zuhuru ve tecellisi olduğunu bilir ve bunu insan gönlüne ve insana hal olarak yansıtır.
 Dünya malını hiç önem vermezdi. Mevlana hazretleri, bütün insanlığı kucaklayacak şekilde kendini İnsanların eğitimine ve hizmetine adamış bir ilim adamıydı.
Mevlana Hazretleri hayatını, `Hamdım, piştim, yandım` sözleri ile özetleyen Mevlana Hazretleri 17 Aralık 1273 Pazar günü hayata gözlerini yumdu. O, vefat gününe, düğün günü diyordu… Düğün günü manasına gelen Şeb-i Arus.Ve O, Şeb-i Arus`ta, çok sevdiği Mevla’sına kavuştu. Yazımı Mevlana’nın sözleriyle noktalamak istiyorum; “Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.