Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

TELEVİZYONLARDA YEMEK YARIŞMALARI!

Daha önceleri RTÜK kırmızı kart gösterene kadar TV kanallarının gündüz kuşakları evlilik programlarıyla doluydu. Yasaklanan izdivaçların yerini bu kez eleştiri odağı haline gelen yemek yarışmaları aldı. Çoğu kez birbirlerine kırıcı sözler sarf eden kişilerin birbirlerine yaptığı yemeği aşağılamak. Bu yarışmalar Amerika’dan özenti. Toplumun bu programlar  karşı ilgisi  çoğaldıkça, reyting  uğruna  TV kanallarında  bu tür   yarışmalar arttı. Bu güzel bir şey gibi görünmekte, halkımız tarafından bunun bir nedeni daha önce  böyle   yarışma yapılmamasıdır. Burada  yapılan yemekler  yapan kişilerin  kişisel  tarifleridir. Yapılan yarışmaların yapılmasında herhangi bir  sorun yok gibi görünüyor   içerik olarak yapıcı eleştiriye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Bizim ülkemizde her zaman yabancıya özentilik  vardır.  Bu her konuda görünmektedir. Bu  yarışmada yapılan   yemekler  ne Türk mutfağını nede diğer ülke mutfaklarını tanıtmamaktadır. Bunu orijinal yemekmiş gibi sunulması çok yanlış. Çünkü  bunu tüm insanlar seyrediyor ve  yemeklerimizin doğrusu buymuş gibi  yansıtılıyor. Yapan  kişilerin  emeklerine ve yemeklerine saygım var,  ama bu doğru yemekmiş gibi yansıtılması yanlış. Bunu  toplumumuza  doğru yansıtılması  gerekir. Doğru yansıtılması hem ülkemizin  adına  hem yemeklerimizin adına çok güzel bir şey olur. Kısacası Türk toplumunda yemek nimettir. Ekmeği yerde görürsek öpüp, yüksek yere koyarız. Biz öyle büyüdük. Yemek nimettir, kötüsü olmaz. Bulan var, bulamayan var. Bu yarışma programı katkıdan çok zarar veriyor…
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

TELEVİZYONLARDA YEMEK YARIŞMALARI!

Daha önceleri RTÜK kırmızı kart gösterene kadar TV kanallarının gündüz kuşakları evlilik programlarıyla doluydu. Yasaklanan izdivaçların yerini bu kez eleştiri odağı haline gelen yemek yarışmaları aldı. Çoğu kez birbirlerine kırıcı sözler sarf eden kişilerin birbirlerine yaptığı yemeği aşağılamak. Bu yarışmalar Amerika’dan özenti.

Toplumun bu programlar  karşı ilgisi  çoğaldıkça, reyting  uğruna  TV kanallarında  bu tür   yarışmalar arttı. Bu güzel bir şey gibi görünmekte, halkımız tarafından bunun bir nedeni daha önce  böyle   yarışma yapılmamasıdır. Burada  yapılan yemekler  yapan kişilerin  kişisel  tarifleridir.

Yapılan yarışmaların yapılmasında herhangi bir  sorun yok gibi görünüyor   içerik olarak yapıcı eleştiriye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Bizim ülkemizde her zaman yabancıya özentilik  vardır.  Bu her konuda görünmektedir. Bu  yarışmada yapılan   yemekler  ne Türk mutfağını nede diğer ülke mutfaklarını tanıtmamaktadır. Bunu orijinal yemekmiş gibi sunulması çok yanlış.

Çünkü  bunu tüm insanlar seyrediyor ve  yemeklerimizin doğrusu buymuş gibi  yansıtılıyor.

Yapan  kişilerin  emeklerine ve yemeklerine saygım var,  ama bu doğru yemekmiş gibi yansıtılması yanlış.

Bunu  toplumumuza  doğru yansıtılması  gerekir. Doğru yansıtılması hem ülkemizin  adına  hem yemeklerimizin adına çok güzel bir şey olur.

Kısacası Türk toplumunda yemek nimettir. Ekmeği yerde görürsek öpüp, yüksek yere koyarız. Biz öyle büyüdük. Yemek nimettir, kötüsü olmaz. Bulan var, bulamayan var. Bu yarışma programı katkıdan çok zarar veriyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.