Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

SU GİTTİ GİDİYOR

Suya karşı ne kadar acımasız davrandığımızı bir gün çeşmeden akmadığında fark edeceğiz ama iş işten geçmiş olacak. Atı alan Üsküdar'ı geçecek. Artık o zaman ağlamanın sızlamanın bir faydası olmayacak. Biz her zaman bir şey kaybolduktan sonra değerini anlayan toplumuz. Şakası yok bunun. Su krizi kapıda. Her yıl kendini htiren kuraklık nedeniyle çoğu dere, göl ve barajlarımız kurumaya devam ediyor. Böyle bir tabloya ülke ne kadar dayanabilir ki? Maalesef bu suyu azaltan biziz. Ve bunun farkında bile değiliz. Örnek musluk. Diş fırçalarken, traş olurken muslukları maalesef açık bırakıyoruz. Banyoda ve duşta harcanılan suya ne demeli? Ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili olsa da su sıkıntısı yaşıyor. Ülkenin en yoğun nüfusunun yaşadığı Marmara Havzası, verilere göre şu an "mutlak kıtlık yaşıyor. Unutmayalım ki, o sular  sonsuz değil. Yarının suyu bilmeliyiz ki bizim tercihlerimize bağlı.
Ekleme Tarihi: 17 Eylül 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

SU GİTTİ GİDİYOR

Suya karşı ne kadar acımasız davrandığımızı bir gün çeşmeden akmadığında fark edeceğiz ama iş işten geçmiş olacak. Atı alan Üsküdar'ı geçecek. Artık o zaman ağlamanın sızlamanın bir faydası olmayacak.

Biz her zaman bir şey kaybolduktan sonra değerini anlayan toplumuz.

Şakası yok bunun. Su krizi kapıda. Her yıl kendini htiren kuraklık nedeniyle çoğu dere, göl ve barajlarımız kurumaya devam ediyor. Böyle bir tabloya ülke ne kadar dayanabilir ki?

Maalesef bu suyu azaltan biziz. Ve bunun farkında bile değiliz.

Örnek musluk. Diş fırçalarken, traş olurken muslukları maalesef açık bırakıyoruz. Banyoda ve duşta harcanılan suya ne demeli?

Ülkemiz 3 tarafı denizlerle çevrili olsa da su sıkıntısı yaşıyor. Ülkenin en yoğun nüfusunun yaşadığı Marmara Havzası, verilere göre şu an "mutlak kıtlık yaşıyor.

Unutmayalım ki, o sular  sonsuz değil. Yarının suyu bilmeliyiz ki bizim tercihlerimize bağlı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.