Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

SINAVA DOĞRU

Lise ve üniversite sınavlarına sayılı günler kaldı. LGS Sınavı 2 Haziran, ÖYS ise 8-9 Haziranda yapılacak.  Öğrenciler hedefledikleri puanı alabilmek için eksik konuları tamamlamaya çalışıyor. Başarıya giden yol, doğru ders çalışmaktan geçiyor. Bunun için öğrenmeden keyif almak ve iyi okuyucu olmak şart. Sevgili öğrenciler sizlere tecrübelerimle tavsiyelerim olacak. Eğer benimserseniz sizlere başarıya gidecek yolda yardımım olacaktır. * Umudu bırakmayın. Her sınav sürprizlere açıktır. *Kaygınızın  artmasının normal olduğuna unutmayın. Olumsuz geri bildirim üretmeyin. *Gün içinde kendinize dinlenme ve eğlenme arası verin. Boş zamanlarımızın çoğunu ‘ekran-telefon’ ile geçirmeyin. *Uygu ve beslenme düzeninize dikkat edin. Hafif fizik ve nefes egzersizleri yapın. *Size katkı sağlayacak insanlarla arasıra sohbet edin. Örnek:Anne-baba gibi. Dua edin. İnanç en önemli motivasyon enerji kaynaklarından biridir. *Gelecekte yaşayacağınız güzel günleri hayal edin. Yeni konu çalışmayın, deneme çözmeyin, bir kağıda ‘sınava rahat gireceğim ve elimden geleni yapacağım’ yazın. *Kendinize sınav planı yapın. Hangi teste ne kadar süre ayıracağınızı tespit edin. Zaman kontrolü yapmayı unutmayın. Her testin yarısında ve bitiminde sürenizi kontrol edin. *Sınavda yeni bir metod denemeyin. Takıldığınız soruyu geçin. Derslere ve sorulara duygusal tepkiler vermeyin. *Turlama tekniği kullanın. Cevabı iki şıkka indirince tahminde bulunun. Başkasının ne yaptığıyla ilgilenmeyin. *Sınavla ilgili belgelerinizi kontrol edin. Giyeceklerinizi akşamdan hazırlayın. Yorucu faaliyetlere girmeyin. Evde tıkalı kalmayın. Uyku sorunu yaşıyorsanız panik yapmayın. *Mutlaka kahvaltı yapın. Dua edin. Rahatlatır ve motive eder. İyi bir okuyucu olmayı deneyin. *Evde yarım saat ders, 15 dakika ara ve yine yarım saat ders ve devam. Bu şekilde her gün ilerleyebilirsiniz. Önemli olan severek çalışmanız ve dersin tadını çıkarmanız. Başarılar. 
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2024 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

SINAVA DOĞRU

Lise ve üniversite sınavlarına sayılı günler kaldı. LGS Sınavı 2 Haziran, ÖYS ise 8-9 Haziranda yapılacak. 

Öğrenciler hedefledikleri puanı alabilmek için eksik konuları tamamlamaya çalışıyor. Başarıya giden yol, doğru ders çalışmaktan geçiyor. Bunun için öğrenmeden keyif almak ve iyi okuyucu olmak şart. Sevgili öğrenciler sizlere tecrübelerimle tavsiyelerim olacak. Eğer benimserseniz sizlere başarıya gidecek yolda yardımım olacaktır.

* Umudu bırakmayın. Her sınav sürprizlere açıktır.

*Kaygınızın  artmasının normal olduğuna unutmayın. Olumsuz geri bildirim üretmeyin.

*Gün içinde kendinize dinlenme ve eğlenme arası verin. Boş zamanlarımızın çoğunu ‘ekran-telefon’ ile geçirmeyin.

*Uygu ve beslenme düzeninize dikkat edin. Hafif fizik ve nefes egzersizleri yapın.

*Size katkı sağlayacak insanlarla arasıra sohbet edin. Örnek:Anne-baba gibi. Dua edin. İnanç en önemli motivasyon enerji kaynaklarından biridir.

*Gelecekte yaşayacağınız güzel günleri hayal edin. Yeni konu çalışmayın, deneme çözmeyin, bir kağıda ‘sınava rahat gireceğim ve elimden geleni yapacağım’ yazın.

*Kendinize sınav planı yapın. Hangi teste ne kadar süre ayıracağınızı tespit edin. Zaman kontrolü yapmayı unutmayın. Her testin yarısında ve bitiminde sürenizi kontrol edin.

*Sınavda yeni bir metod denemeyin. Takıldığınız soruyu geçin. Derslere ve sorulara duygusal tepkiler vermeyin.

*Turlama tekniği kullanın. Cevabı iki şıkka indirince tahminde bulunun. Başkasının ne yaptığıyla ilgilenmeyin.

*Sınavla ilgili belgelerinizi kontrol edin. Giyeceklerinizi akşamdan hazırlayın. Yorucu faaliyetlere girmeyin. Evde tıkalı kalmayın. Uyku sorunu yaşıyorsanız panik yapmayın.
*Mutlaka kahvaltı yapın. Dua edin. Rahatlatır ve motive eder. İyi bir okuyucu olmayı deneyin.

*Evde yarım saat ders, 15 dakika ara ve yine yarım saat ders ve devam. Bu şekilde her gün ilerleyebilirsiniz. Önemli olan severek çalışmanız ve dersin tadını çıkarmanız.

Başarılar. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.