Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

Belli yaşıtın insanları hatırlar. Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın ‘’Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filmini. Birçok kez izledim. Bu film yüreklere kazındı. Sinemamızın en başarılı aşk filmlerinden biri olmakla kalmaz aynı zamanda en iyi uyarlamalardan biridir de. Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin bu filmde yıldızlaşmışlardır.50 yılı deviren roman, hikayesi ve insanlığın var oldukça devam edecek meselesi aşkı ele alış biçimiyle güncelliğini hep koruyacak eserlerden. Selvi Boylum Al yazmalım aşk ve sevgi üzerine yazılmış bir uzun öykü. olmazsa olmazlarımızdandır aşk. Sevmenin değiştirici, dönüştürücü bir gücü var. Değişmek, dönüşmek elbette emek gerektirir, bu hayatın doğal akışı. ne mutlu seviyorum diyene… Cengiz Aytmatov’un Selvi Boylum Al Yazmalı kitabını okumalısınız eğer okumadıysanız.  Kitap 1970 yılında yayınlandı. Bu kitap dünya edebiyat tarihinde büyük bir iz bırakmayı başarmıştır. Türk edebiyatı tarihinde en çok satılan kitaplardan birisidir. Özellikle Türkiye’de çekilen, başrollerini Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın paylaştığı film versiyondan sonra kitap çok satılmaya başlamıştır. İş yerinde alay konusu olması ve kendini kanıtlayamaması İlyas’ın daha fazla hırsa kapılmasına neden olur. Bu sırada İlyas ile Asya’nın arası iyice açılır. İlyas zamanla eve gelmemeye başlar. Çünkü bu sırada Kadiça isimli bir kadınla birliktedir. Kadiçe, iş yerinde çalışmaktadır. İlyas, devamlı bu kadının evinde kalmaya başlar. Asya bir gün bunu öğrenir ve çocuğunu alıp evi terk eder. Asya’nın gittiğini öğrenen İlyas, onları arar ama bir türlü bulamaz. Asya nereye gideceğini bilemez. Ailesine dönse onu asla affedemeyeceklerini bilmektedir. Bu yüzden kendini kadere bırakır. Samet’in ise olanlardan haberi yoktur. Bu sırada Asya ve Samet, yolda Baytemir isimli bir adamla karşılaşır. Baytemir, onları yoldan alır ve onlara yardım eder. Asya ve Samet’e evinin kapısını açar ve onların burada kalmasını sağlar. Zaman geçer Baydemir, Asya’ya aşık olur ve Samet’i de oğlu gibi görürü. İkisi de çok sever...
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2021 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

Belli yaşıtın insanları hatırlar. Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın ‘’Selvi Boylum Al Yazmalım’’ filmini. Birçok kez izledim. Bu film yüreklere kazındı.

Sinemamızın en başarılı aşk filmlerinden biri olmakla kalmaz aynı zamanda en iyi uyarlamalardan biridir de. Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin bu filmde yıldızlaşmışlardır.50 yılı deviren roman, hikayesi ve insanlığın var oldukça devam edecek meselesi aşkı ele alış biçimiyle güncelliğini hep koruyacak eserlerden. Selvi Boylum Al yazmalım aşk ve sevgi üzerine yazılmış bir uzun öykü. olmazsa olmazlarımızdandır aşk. Sevmenin değiştirici, dönüştürücü bir gücü var. Değişmek, dönüşmek elbette emek gerektirir, bu hayatın doğal akışı. ne mutlu seviyorum diyene…

Cengiz Aytmatov’un Selvi Boylum Al Yazmalı kitabını okumalısınız eğer okumadıysanız.  Kitap 1970 yılında yayınlandı. Bu kitap dünya edebiyat tarihinde büyük bir iz bırakmayı başarmıştır. Türk edebiyatı tarihinde en çok satılan kitaplardan birisidir. Özellikle Türkiye’de çekilen, başrollerini Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın paylaştığı film versiyondan sonra kitap çok satılmaya başlamıştır.

İş yerinde alay konusu olması ve kendini kanıtlayamaması İlyas’ın daha fazla hırsa kapılmasına neden olur. Bu sırada İlyas ile Asya’nın arası iyice açılır. İlyas zamanla eve gelmemeye başlar. Çünkü bu sırada Kadiça isimli bir kadınla birliktedir. Kadiçe, iş yerinde çalışmaktadır. İlyas, devamlı bu kadının evinde kalmaya başlar. Asya bir gün bunu öğrenir ve çocuğunu alıp evi terk eder. Asya’nın gittiğini öğrenen İlyas, onları arar ama bir türlü bulamaz.

Asya nereye gideceğini bilemez. Ailesine dönse onu asla affedemeyeceklerini bilmektedir. Bu yüzden kendini kadere bırakır. Samet’in ise olanlardan haberi yoktur. Bu sırada Asya ve Samet, yolda Baytemir isimli bir adamla karşılaşır. Baytemir, onları yoldan alır ve onlara yardım eder. Asya ve Samet’e evinin kapısını açar ve onların burada kalmasını sağlar. Zaman geçer Baydemir, Asya’ya aşık olur ve Samet’i de oğlu gibi görürü. İkisi de çok sever...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.