Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ŞEHYLİ EKOTURİZMİ İLGİ BEKLİYOR

İnsanoğlu geçimini sağlayabilmek adına günlerini çalışarak özellikle şehir yaşamıyla iç içe bir yaşam, metropolde geçen günlerin ardından zaman zamanda dinlenme ihtiyacı hisseder. Artık pandemi nedeniyle insanlar evlerine kapandı. Ne zaman baksan hep bilgisayarda çevrimiçi, Doğadan tamamen kopuklar. Günümüzde değişen tatil anlayışıyla insanlar özellikle açık alanlarda doğayla iç içe yapılan ‘ekoturizm’ faaliyetlerine yöneldi. Bunun nedeni de değişen iklim şartları, kuraklık ve doğal kaynakların her geçen gün azalması. İste Piraziz Seyhli köyünde iki adım otemizde Şeyhli Ekoturizm Köyü. Buradan Sayın Giresun valimize, Sayın Piraziz kaymakamımıza bir gazeteci olarak seslenmek istiyorum. İlgilenmelerini arz ediyorum. Piraziz'in Seyhli köyünde ilkokul sınıf arkadaşım Emekli Öğretmen Ümmühan Aydın'ın yaşatmaya çalıştığı burayı görmek istedik. Ümmühan öğretmenim her zamanki gibi güler yüzü ile bizi kapıda karşıladı. Daha önceki yıllar burası iş eğitim atölyesi olan bina onarılmış ve yöresel binasıyla yeniden dizayn edilmiş. Tam bir kültür merkezi haline gelmiş. Öğretmenim bana bütün katları gezdirdi. Tabii ki eksikleri var. Eksiklikler tamamlanıp tur şirketleriyle bağlantı kurulup burası mutlaka yurtiçi ve yurttaşı turistlere tanıtılmalı. Yetkililerin desteğine ihtiyaç var. Ümmühan öğretmenim yalnız bırakılmamalı. Manzara ve ulaşım kolaylığı bakımından ekoturizme uygun olduğu için buraya Turkiye'de diğer yerlerde olduğu gibi buraya da turlar düzenlenmeli. Son yıllarda daha fazla ilgi görmeye başlayan ekoturizm konusunda en büyük fırsat. Kentlerde yaşayan insanlar artık doğaya yönelmeye başladılar. Bu pandemi döneminde daha da arttı. Bu nedenle Şeyhli Köyü Ekoturizmi hizmetin beklenen talebin karşılanması stratejik bir hedef olmalı. Şeyhi Köyü ekoturizmini yerli ve yabancı turistlerin istifasına sunarak kırsalında güzellikleri, bacasız sanayi sunarak, ekonomik güce dönüştürülerek kırsalında kalkınmasına önemli bir katkı sunar. Sırtında çantası, Tayland senin Srilanka benim, diyar diyar dolaşmış gezginler bilirim. Neden buraya yolu çakışmasın? Yolunuz hangi Asya ülkesine, Hint Okyanusu kıyısına, Ekvator adasına düşerse düşsün tüm seyahat kitaplarında karşınıza çıkan bir "Ekoturizm rotası" mutlaka vardır. Ekoturizm 12 ay boyunca vardır. İşletmeci Ümmühan Aydın: "Uzun uğraşlar sonucu bu noktaya geldik. Bu noktadan sonra yeni bir nefese ihtiyacımız var. Yetkililerden yardım istiyoruz. Yurt dışı acentelerinin dikkatini çekmek gerek. Yetkililerimizin bizleri destekleyenlerine inanıyorum" dedi. Bizde Ümmühan Öğretmenime gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyor, yetkililerin mutlaka destek vereceklerine inanıyoruz...
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2021 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

ŞEHYLİ EKOTURİZMİ İLGİ BEKLİYOR

İnsanoğlu geçimini sağlayabilmek adına günlerini çalışarak özellikle şehir yaşamıyla iç içe bir yaşam, metropolde geçen günlerin ardından zaman zamanda dinlenme ihtiyacı hisseder. Artık pandemi nedeniyle insanlar evlerine kapandı. Ne zaman baksan hep bilgisayarda çevrimiçi, Doğadan tamamen kopuklar.

Günümüzde değişen tatil anlayışıyla insanlar özellikle açık alanlarda doğayla iç içe yapılan ‘ekoturizm’ faaliyetlerine yöneldi.

Bunun nedeni de değişen iklim şartları, kuraklık ve doğal kaynakların her geçen gün azalması.

İste Piraziz Seyhli köyünde iki adım otemizde Şeyhli Ekoturizm Köyü.

Buradan Sayın Giresun valimize, Sayın Piraziz kaymakamımıza bir gazeteci olarak seslenmek istiyorum. İlgilenmelerini arz ediyorum.

Piraziz'in Seyhli köyünde ilkokul sınıf arkadaşım Emekli Öğretmen Ümmühan Aydın'ın yaşatmaya çalıştığı burayı görmek istedik. Ümmühan öğretmenim her zamanki gibi güler yüzü ile bizi kapıda karşıladı.

Daha önceki yıllar burası iş eğitim atölyesi olan bina onarılmış ve yöresel binasıyla yeniden dizayn edilmiş. Tam bir kültür merkezi haline gelmiş.

Öğretmenim bana bütün katları gezdirdi. Tabii ki eksikleri var.

Eksiklikler tamamlanıp tur şirketleriyle bağlantı kurulup burası mutlaka yurtiçi ve yurttaşı turistlere tanıtılmalı.

Yetkililerin desteğine ihtiyaç var. Ümmühan öğretmenim yalnız bırakılmamalı.

Manzara ve ulaşım kolaylığı bakımından ekoturizme uygun olduğu için buraya Turkiye'de diğer yerlerde olduğu gibi buraya da turlar düzenlenmeli.

Son yıllarda daha fazla ilgi görmeye başlayan ekoturizm konusunda en büyük fırsat.

Kentlerde yaşayan insanlar artık doğaya yönelmeye başladılar. Bu pandemi döneminde daha da arttı.

Bu nedenle Şeyhli Köyü Ekoturizmi hizmetin beklenen talebin karşılanması stratejik bir hedef olmalı.

Şeyhi Köyü ekoturizmini yerli ve yabancı turistlerin istifasına sunarak kırsalında güzellikleri, bacasız sanayi sunarak, ekonomik güce dönüştürülerek kırsalında kalkınmasına önemli bir katkı sunar.

Sırtında çantası, Tayland senin Srilanka benim, diyar diyar dolaşmış gezginler bilirim. Neden buraya yolu çakışmasın?

Yolunuz hangi Asya ülkesine, Hint Okyanusu kıyısına, Ekvator adasına düşerse düşsün tüm seyahat kitaplarında karşınıza çıkan bir "Ekoturizm rotası" mutlaka vardır. Ekoturizm 12 ay boyunca vardır.

İşletmeci Ümmühan Aydın: "Uzun uğraşlar sonucu bu noktaya geldik. Bu noktadan sonra yeni bir nefese ihtiyacımız var. Yetkililerden yardım istiyoruz. Yurt dışı acentelerinin dikkatini çekmek gerek. Yetkililerimizin bizleri destekleyenlerine inanıyorum" dedi.

Bizde Ümmühan Öğretmenime gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyor, yetkililerin mutlaka destek vereceklerine inanıyoruz...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.