Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR

Gün geçmiyor ki bu güzel ülkenin her hangi bir yerinde, doktorlara, hemşirelere, ebelere, sağlık çalışanlarına, teknisyenlere saldırı haberi gelmesin. Doktor dövenler, bıçaklayanlar, mermi yağmuruna tutanlar ne ararsanız var. En son İstanbul Bahçelievler’de bulunan özel bir hastanede görev yapmakta olan Psikiyatri Uzmanı Doktor Fikret Hacıosman bir hastası tarafından öldürüldü. Sağlık hizmeti, aynı amacı taşıyan hasta-hekim iş birliğine dayanıyor. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmak. Bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerekir. Sağlıklı bir hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru bir iletişim kurulmasıdır. Empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle, daha iyi ve daha çabuk hizmet gerçekleşecektir. Sağlıkta şiddet toplumsal bir sorundur. Ve her geçen gün daha da kronik bir hal almaktadır. Sağlıksız bir birey düşünülemeyeceği gibi sağlıksız bir toplum da düşünülemez. Sağlıklı toplumu oluşturan öğelerin başında da şüphesiz sağlık çalışanlarımız gelmektedir. Sağlık personelinin güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmasının toplum olarak alacağımız sağlık hizmetinin kalitesini arttıracağı bilinciyle hareket etmeliyiz. Halkımızın sağlık personeli tarafından  verilen hizmetin zorluğu ve hayatiyetinin önemini kavrayarak hizmet esnasında personelin işini kolaylaştırma amacıyla hareket etmesi ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermesinin  son derece önemlidir. Unutulmamalıdır ki, sağlık çalışanlarına gerekli özeni gösteren toplum sağlıklı bir toplumdur.
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2018 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR

Gün geçmiyor ki bu güzel ülkenin her hangi bir yerinde, doktorlara, hemşirelere, ebelere, sağlık çalışanlarına, teknisyenlere saldırı haberi gelmesin.

Doktor dövenler, bıçaklayanlar, mermi yağmuruna tutanlar ne ararsanız var.

En son İstanbul Bahçelievler’de bulunan özel bir hastanede görev yapmakta olan Psikiyatri Uzmanı Doktor Fikret Hacıosman bir hastası tarafından öldürüldü.

Sağlık hizmeti, aynı amacı taşıyan hasta-hekim iş birliğine dayanıyor. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmak. Bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerekir.

Sağlıklı bir hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru bir iletişim kurulmasıdır. Empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle, daha iyi ve daha çabuk hizmet gerçekleşecektir. Sağlıkta şiddet toplumsal bir sorundur. Ve her geçen gün daha da kronik bir hal almaktadır. Sağlıksız bir birey düşünülemeyeceği gibi sağlıksız bir toplum da düşünülemez. Sağlıklı toplumu oluşturan öğelerin başında da şüphesiz sağlık çalışanlarımız gelmektedir. Sağlık personelinin güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmasının toplum olarak alacağımız sağlık hizmetinin kalitesini arttıracağı bilinciyle hareket etmeliyiz.

Halkımızın sağlık personeli tarafından  verilen hizmetin zorluğu ve hayatiyetinin önemini kavrayarak hizmet esnasında personelin işini kolaylaştırma amacıyla hareket etmesi ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermesinin  son derece önemlidir. Unutulmamalıdır ki, sağlık çalışanlarına gerekli özeni gösteren toplum sağlıklı bir toplumdur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.