Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

SAĞLIKLI VE HUZURLU GÜNLERE DOĞRU

Geride bıraktığımız yıl tüm insanlık için kötü bir yıl olarak anılacak. Geri dönüşü olmayan alışkanlıklar kazandık ve önceki alışkanlıklarımızdan sıyrıldık. Bizi biz yapan gelenek ve göreneklerimiz yerine maske, hijyen ve mesafenin ardından endişeli bakışlarla sona doğru yol aldığımızı hissettik. Bayramlarda kalabalık sofralarda yapılan aile buluşmaları artık resimlerde kaldı. Toplu halde çay ocaklarında izlediğimiz tuttuğumuz takımın maçları, erkenden kalkıp gittiğimiz okul sıraları, askere yolcu ettiğimiz gençler için otogarlarda oynanan horonlar, yapılan düğünler, izlediğimiz stattaki maçlar hayatımızdayken aslında ne kadar bizi birbirimize bağladığını, sosyalleştirdiğini adeta bir terapi etkisi yaptığını fark etmediğimiz nice etkinliğimiz ellerimizin arasından kayıp gitti. Bayramlarda büyüklerimizi annemizi, babamızı, ablamıza, akrabalarımızı, eş dosttu ziyarete gidemedik. Uzaklarda yaşayan kızımızı, oğlumuzun yanına gidemedik. Bu arada belediye anonsundan cenaze ilanında her gün kaybettiğimiz değerlerimiz saymakla bitmez. Bununla birlikte farklı alışkanlıklar edinmeye başladık. Sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olduk. Kitaplarla haşır neşir olduk. Televizyonlarda dizileri kaçırmaz olduk. Evlerde kendi ekmeğimizi yaparak çocukluk günlerimizi hatırladık. Yaşamanın ve sağlıklı kalabilmenin anlamını öğrendik. Bu dünyada para-pulun da çare olamayacağını öğrendik. Gözle görülmeyen bir virüs dünyayı alt üst ettiğini öğrendik. Değerlerimizle birlikte sevdiklerimizi kaybettik, kaybetmeye de devam ediyoruz. Yaşamlar bir, bir elimizden kayıp gitti. Cenazelere bile gidemez olduk. Bu salgın nedeniyle vefat edenleri 3-5 kişiyle toprağa verdik. Bu nedenle giden bu 2020 yılını hiç sevemedim. 2021 Yılından umut bağladım. Derken ufuktan bir umut ışığı belirdi. Dünya’da aşılar bulunmaya başladı. Geçtiğimiz Perşembe sabahından itibaren yüksek risk grubunda bulunan sağlık çalışanlarımıza uygulanmaya başladı. Aşılar konusunda söylentilere kulak asmadan sıranız geldiğinde aşınızı yaptırmanızı öneririm. Toplumsal bağışıklığımızı bir an evvel kazanıp hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmemiz için hepimizin bilinçli davranması şart. Sağlıklı ve huzurlu günlere...
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2021 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

SAĞLIKLI VE HUZURLU GÜNLERE DOĞRU

Geride bıraktığımız yıl tüm insanlık için kötü bir yıl olarak anılacak. Geri dönüşü olmayan alışkanlıklar kazandık ve önceki alışkanlıklarımızdan sıyrıldık.

Bizi biz yapan gelenek ve göreneklerimiz yerine maske, hijyen ve mesafenin ardından endişeli bakışlarla sona doğru yol aldığımızı hissettik.

Bayramlarda kalabalık sofralarda yapılan aile buluşmaları artık resimlerde kaldı. Toplu halde çay ocaklarında izlediğimiz tuttuğumuz takımın maçları, erkenden kalkıp gittiğimiz okul sıraları, askere yolcu ettiğimiz gençler için otogarlarda oynanan horonlar, yapılan düğünler, izlediğimiz stattaki maçlar hayatımızdayken aslında ne kadar bizi birbirimize bağladığını, sosyalleştirdiğini adeta bir terapi etkisi yaptığını fark etmediğimiz nice etkinliğimiz ellerimizin arasından kayıp gitti.

Bayramlarda büyüklerimizi annemizi, babamızı, ablamıza, akrabalarımızı, eş dosttu ziyarete gidemedik. Uzaklarda yaşayan kızımızı, oğlumuzun yanına gidemedik. Bu arada belediye anonsundan cenaze ilanında her gün kaybettiğimiz değerlerimiz saymakla bitmez.

Bununla birlikte farklı alışkanlıklar edinmeye başladık. Sıkı bir sosyal medya kullanıcısı olduk. Kitaplarla haşır neşir olduk. Televizyonlarda dizileri kaçırmaz olduk. Evlerde kendi ekmeğimizi yaparak çocukluk günlerimizi hatırladık.

Yaşamanın ve sağlıklı kalabilmenin anlamını öğrendik. Bu dünyada para-pulun da çare olamayacağını öğrendik.

Gözle görülmeyen bir virüs dünyayı alt üst ettiğini öğrendik.

Değerlerimizle birlikte sevdiklerimizi kaybettik, kaybetmeye de devam ediyoruz. Yaşamlar bir, bir elimizden kayıp gitti. Cenazelere bile gidemez olduk. Bu salgın nedeniyle vefat edenleri 3-5 kişiyle toprağa verdik.

Bu nedenle giden bu 2020 yılını hiç sevemedim. 2021 Yılından umut bağladım. Derken ufuktan bir umut ışığı belirdi. Dünya’da aşılar bulunmaya başladı. Geçtiğimiz Perşembe sabahından itibaren yüksek risk grubunda bulunan sağlık çalışanlarımıza uygulanmaya başladı.

Aşılar konusunda söylentilere kulak asmadan sıranız geldiğinde aşınızı yaptırmanızı öneririm. Toplumsal bağışıklığımızı bir an evvel kazanıp hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmemiz için hepimizin bilinçli davranması şart. Sağlıklı ve huzurlu günlere...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.