Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

SAĞLIKCILARIMIZA SAYGIYLA, ANLAYIŞLA, HOŞGÖRÜ İLE YAKLAŞALIM

Dünya genelinde bugüne kadar en az 7 bin sağlık çalışanı, Türk Tabipler Birliğinin açıklamasına göre Türkiye’de ise 110 sağlık çalışanımız vefat etti. Öncelikle vefat eden sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim… Yeni tip koronavirüse karşı yaşamak ve yaşatmak için ön cephede amansız mücadele veren sağlık çalışanlarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Maskeyle gün boyunca çalışmak zorunda kalan sağlıkçılar, şiddetin kendilerini yıldırmayacağını, insanları iyileştirmeye devam edeceklerdir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana aralıksız çalışıyor. Salgına karşı verilen mücadelede, ön saflarda yer alan sağlıkçılar, virüse karşı uygulanması gereken maske takmak ve sosyal mesafe gibi kurallara uymayan vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Uyarıları kimi zaman kendilerine yönelik şiddete dönüşse de sağlık çalışanları bundan vazgeçmeyeceklerini dile getiriyorlar. Her daldaki doktor, hemşire, hasta bakıcı, temizlikçi, tüm sağlık çalışanları iş başında. Muayene, müdahale için birebir temas zorunda. Endişelenseler de ateşli, nezleli, öksürenleri bırakmıyor. 112 ambulanslar da görev yapan sağlıkçılarımız gereken ilk müdahaleyi yapıyorlar. Acil servisler alarmda. En yüksek risk altında olan ve izinsiz çalışan sağlıkçılarımıza saygıyla, anlayışla, hoşgörü ile yaklaşalım. Bu zor günlerde aylarca çocuklarını göremeden bizler için görev yerlerinde olduklarını unutmayalım. Eczacılarda farklı değil. Virüsten korunmayı bahane ederek eczane kapatanı gördünüz mü? Onlar da çalışanlarıyla riske karşın hastaya ilaç vermeyi, yardımı sürdürüyor. Sağlık çalışanları gün boyunca maske takmaktan yüzlerinde oluşan izleri onları yıldırmıyor. Covid19 polikliniğinde ve yoğun bakımda tulumların içinde nöbetleri bazen 24 saati buluyor bile. Onlar için zaman gerçekten zor geçiyor. Bazen saatlerce içerde kalmak zorunda kalıyorlar. Bizler dışarıda öksüren birini gördüğümüzde ‘Acaba mı?’ deyip ihtimal vererek kaçabilirken, onlar yüzde yüz covid19 olduğunu bildiği insanlarla yüz yüze geliyor her gün. Ama çekinmiyorlar. Bu uğurda yüzlerce sağlıkçımız vefat etti. Arkalarında yetimler bırakıp gittiler. Ama inanıyorum ki sağlıkçılarımız sayesinde bu illetten kurtulacağız yakın bir zamanda...
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

SAĞLIKCILARIMIZA SAYGIYLA, ANLAYIŞLA, HOŞGÖRÜ İLE YAKLAŞALIM

Dünya genelinde bugüne kadar en az 7 bin sağlık çalışanı, Türk Tabipler Birliğinin açıklamasına göre Türkiye’de ise 110 sağlık çalışanımız vefat etti.

Öncelikle vefat eden sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dilerim…

Yeni tip koronavirüse karşı yaşamak ve yaşatmak için ön cephede amansız mücadele veren sağlık çalışanlarıyla ne kadar gurur duysak azdır.

Maskeyle gün boyunca çalışmak zorunda kalan sağlıkçılar, şiddetin kendilerini yıldırmayacağını, insanları iyileştirmeye devam edeceklerdir.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanları, yeni tip koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana aralıksız çalışıyor.

Salgına karşı verilen mücadelede, ön saflarda yer alan sağlıkçılar, virüse karşı uygulanması gereken maske takmak ve sosyal mesafe gibi kurallara uymayan vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Uyarıları kimi zaman kendilerine yönelik şiddete dönüşse de sağlık çalışanları bundan vazgeçmeyeceklerini dile getiriyorlar.

Her daldaki doktor, hemşire, hasta bakıcı, temizlikçi, tüm sağlık çalışanları iş başında.

Muayene, müdahale için birebir temas zorunda.

Endişelenseler de ateşli, nezleli, öksürenleri bırakmıyor.

112 ambulanslar da görev yapan sağlıkçılarımız gereken ilk müdahaleyi yapıyorlar.

Acil servisler alarmda.

En yüksek risk altında olan ve izinsiz çalışan sağlıkçılarımıza saygıyla, anlayışla, hoşgörü ile yaklaşalım.

Bu zor günlerde aylarca çocuklarını göremeden bizler için görev yerlerinde olduklarını unutmayalım.

Eczacılarda farklı değil.

Virüsten korunmayı bahane ederek eczane kapatanı gördünüz mü? Onlar da çalışanlarıyla riske karşın hastaya ilaç vermeyi, yardımı sürdürüyor.

Sağlık çalışanları gün boyunca maske takmaktan yüzlerinde oluşan izleri onları yıldırmıyor.

Covid19 polikliniğinde ve yoğun bakımda tulumların içinde nöbetleri bazen 24 saati buluyor bile.

Onlar için zaman gerçekten zor geçiyor. Bazen saatlerce içerde kalmak zorunda kalıyorlar. Bizler dışarıda öksüren birini gördüğümüzde ‘Acaba mı?’ deyip ihtimal vererek kaçabilirken, onlar yüzde yüz covid19 olduğunu bildiği insanlarla yüz yüze geliyor her gün.

Ama çekinmiyorlar.

Bu uğurda yüzlerce sağlıkçımız vefat etti.

Arkalarında yetimler bırakıp gittiler.

Ama inanıyorum ki sağlıkçılarımız sayesinde bu illetten kurtulacağız yakın bir zamanda...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.