Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ROMAN KURDU HEMŞİRE

Bulancak Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Ünitesi Müdürü Hemşire Reyhan İnce Kasap'tan söz etmek istiyorum. Bir kitap kurdu kendisi. Yılda okuduğu roman sayısı 170. Evli ve bir çocuk annesi 46 yaşında 28 yıllık Hemşire Kasap Kitap için; ‘Şarjı hiç bitmeyen, ne zaman isterseniz yanınızda olan ve sizi tüm bu hayat karmaşasından kurtaracak bir dosttur kitap’ diyor. Hemşire Reyhan hanımda kitap okuma alışkanlığı ortaokul yıllarında başlamış. Ortaokulda okurken babasının okuması için aldığı Pollyono kitabı ile okumaya merhaba diyen Reyhan Hemşire bugüne kadar yüzlerce kitap okumuş ve mezara kadar okumayı sürdüreceğini söylüyor. Her ay maaşından 500 TL kitaba ayıran Reyhan Hanım aynı zamanda üyesi olduğum whatsaap üzerinden kitapseverler kulübü kurdu. Bu sayede 100’lerce insanı kitapla hasır neşir etti. 1994 Hatay Sağlık Meslek Lisesi mezunu olup o yıl görev almış, sonra Kastamonu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisansı tamamladıktan sonra KTÜ Sağlık Yüksek Okulu Lisansını 2000 yılında tamamlamış C sınıfı uzmanlık belgesini almış. Şimdi B sınıfı uzmanlık için evde boş zamanlarında harıl harıl ders çalıştığını söylüyor. Kitap okuma ile zihinsel gelişim arasında direkt bir bağlantı vardır. Kitap okumak beyni en az satranç oynamak ya da bulmaca çözmek kadar meşgul eder ve çalıştırır. Kitap okuyan kişi yalnızca bir kurgunun içinde kaybolmuyor. Hayata dair farklı görüşler oluşturarak yaşadığı dünyada güvenle var olma eğitimi alıyor. Reyhan Hemşire, kitapla yatıyor, kitapla kalkıyor. Nereye giderse gitsin çantasında mutlaka bir ya da iki kitap vardır. Kitap okumak dünyanın en keyifli aktivitelerinden biri olmasının yanı sıra her gün okunduğu zaman kişiye sayılmayacak kadar çok artı değer kazandıran bir eylemdir. Maalesef kitap okuma oranı yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada giderek azalıyor. Kitap okuma oranının azalmasının en büyük nedeni olarak teknoloji, İnternet ve dolayısıyla mobil cihazların yaygınlaşması görülüyor. Buna rağmen inadına elinden hiç kitabı bırakmayan Yılda sayısız kitap okuyan Reyhan Hanımı tebrik ediyoruz. Söyleşimizde; ‘0 insanı cezbeden matbaa kokusunu duyarak bir kitabın sayfalarında kaybolmasın verdiği güzelliği tarif edemem’ diyerek kitabın önemini vurguluyor. Okumayan insan hayata tek bir pencereden bakar. Bildiği ezber cümlelerle olayları yorumlar ve dar kalıplı bakış açısına sahip olur. Reyhan Hanım gibi hayata pozitif bakabilmek için iyi bir şiir, dünya ya daha güzel bakmak için güzel bir tablo görmesi gerekir insanların. Unutmayın, Kurnaz insan okumayı küçümser, basit insan ona hayran olur, akıllı insan ise ondan yararlanır.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

ROMAN KURDU HEMŞİRE

Bulancak Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Ünitesi Müdürü Hemşire Reyhan İnce Kasap'tan söz etmek istiyorum.

Bir kitap kurdu kendisi.

Yılda okuduğu roman sayısı 170.

Evli ve bir çocuk annesi 46 yaşında 28 yıllık Hemşire Kasap Kitap için; ‘Şarjı hiç bitmeyen, ne zaman isterseniz yanınızda olan ve sizi tüm bu hayat karmaşasından kurtaracak bir dosttur kitap’ diyor.

Hemşire Reyhan hanımda kitap okuma alışkanlığı ortaokul yıllarında başlamış.

Ortaokulda okurken babasının okuması için aldığı Pollyono kitabı ile okumaya merhaba diyen Reyhan Hemşire bugüne kadar yüzlerce kitap okumuş ve mezara kadar okumayı sürdüreceğini söylüyor. Her ay maaşından 500 TL kitaba ayıran Reyhan Hanım aynı zamanda üyesi olduğum whatsaap üzerinden kitapseverler kulübü kurdu. Bu sayede 100’lerce insanı kitapla hasır neşir etti.

1994 Hatay Sağlık Meslek Lisesi mezunu olup o yıl görev almış, sonra Kastamonu Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisansı tamamladıktan sonra KTÜ Sağlık Yüksek Okulu Lisansını 2000 yılında tamamlamış C sınıfı uzmanlık belgesini almış. Şimdi B sınıfı uzmanlık için evde boş zamanlarında harıl harıl ders çalıştığını söylüyor.

Kitap okuma ile zihinsel gelişim arasında direkt bir bağlantı vardır. Kitap okumak beyni en az satranç oynamak ya da bulmaca çözmek kadar meşgul eder ve çalıştırır.

Kitap okuyan kişi yalnızca bir kurgunun içinde kaybolmuyor. Hayata dair farklı görüşler oluşturarak yaşadığı dünyada güvenle var olma eğitimi alıyor.

Reyhan Hemşire, kitapla yatıyor, kitapla kalkıyor.

Nereye giderse gitsin çantasında mutlaka bir ya da iki kitap vardır.

Kitap okumak dünyanın en keyifli aktivitelerinden biri olmasının yanı sıra her gün okunduğu zaman kişiye sayılmayacak kadar çok artı değer kazandıran bir eylemdir.

Maalesef kitap okuma oranı yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada giderek azalıyor. Kitap okuma oranının azalmasının en büyük nedeni olarak teknoloji, İnternet ve dolayısıyla mobil cihazların yaygınlaşması görülüyor.

Buna rağmen inadına elinden hiç kitabı bırakmayan Yılda sayısız kitap okuyan Reyhan Hanımı tebrik ediyoruz.

Söyleşimizde; ‘0 insanı cezbeden matbaa kokusunu duyarak bir kitabın sayfalarında kaybolmasın verdiği güzelliği tarif edemem’ diyerek kitabın önemini vurguluyor.

Okumayan insan hayata tek bir pencereden bakar.

Bildiği ezber cümlelerle olayları yorumlar ve dar kalıplı bakış açısına sahip olur.

Reyhan Hanım gibi hayata pozitif bakabilmek için iyi bir şiir, dünya ya daha güzel bakmak için güzel bir tablo görmesi gerekir insanların.

Unutmayın, Kurnaz insan okumayı küçümser, basit insan ona hayran olur, akıllı insan ise ondan yararlanır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.