Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

RAMAZAN BAYRAMINI İLK KEZ EVLERİMİZDE GEÇİRECEĞİZ

Pazar günü Ramazan bayramı. Bu sene ramazan ayında olduğu gibi bayramı da geçtiğimiz yıllardan farklı geçireceğiz. Geleneksel aile buluşmaları, büyük sofralar, uzun süren sohbetler, tatiller yerine evlerimizde bayram maneviyatını hmeye çalışacağız. Umarım alışık olduğumuz bayram telaşlarına çok yakın zamanda yeniden kavuşuruz. Bu bayramda dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı olduğundan bayramı tüm Türkiye evde geçirecek. Bundan bir yıl öncesine kadar nerde o eski bayramlar diyerek özlem duyduğumuz bayramın maneviyatını yükselten pek çok geleneği düşününce, bu yıl son yılları da aratacak kadar farklı bir bayram bizi bekliyor. Koronavirüs salgını ile başlayan yeni dönem sosyal mesafeli hayat iyiye giden süreçte ara bir dönem.   2020 Ramazan bayramı ise aslında bu geçiş döneminde ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini ve tehlikenin henüz geçmediğini bize gösteren en önemli durumlardan bir tanesi. Bayramlar bizim en büyük manevi değerlerimizden. Zor günler geçiriyoruz, ancak daha zor günler geçirmemek için bugünleri önlemlere uyarak ve bulunduğumuz şartları psikolojik olarak da en iyi şekilde geçirmeye çalışmalıyız. Beden sağlığımız kadar psikolojimizi de yüksek tutmak için bu bayramı elimizden geldiğince mutlu geçirmeye çalışalım. Bayram ziyaretlerimizi online olarak yapabiliriz. Bayramlar büyüklerimiz ve çocuklarımız için daha farklı anlamlar taşır. Büyüklerimiz çocukları ve torunlarını görecek olmanın heyecanını, çocuklar ise bayramlıklarını giyip el öpme heyecanını yaşar. Bu anlamda karantinada Ramazan Bayramı diyebileceğimiz bu bayramda onlara bu durumu en normale yakın yaşatmaya çalışmalıyız. Eski bayramların güzelliğini şöyle bir yad etmek isterseniz Ramazan Bayramı deyince aklımıza gelenler neler olabilir? Hepimiz için güzel bir bayram olması ümidiyle, şimdiden herkese hayırlı bayramlar…
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

RAMAZAN BAYRAMINI İLK KEZ EVLERİMİZDE GEÇİRECEĞİZ

Pazar günü Ramazan bayramı. Bu sene ramazan ayında olduğu gibi bayramı da geçtiğimiz yıllardan farklı geçireceğiz. Geleneksel aile buluşmaları, büyük sofralar, uzun süren sohbetler, tatiller yerine evlerimizde bayram maneviyatını hmeye çalışacağız. Umarım alışık olduğumuz bayram telaşlarına çok yakın zamanda yeniden kavuşuruz.

Bu bayramda dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı olduğundan bayramı tüm Türkiye evde geçirecek. Bundan bir yıl öncesine kadar nerde o eski bayramlar diyerek özlem duyduğumuz bayramın maneviyatını yükselten pek çok geleneği düşününce, bu yıl son yılları da aratacak kadar farklı bir bayram bizi bekliyor.

Koronavirüs salgını ile başlayan yeni dönem sosyal mesafeli hayat iyiye giden süreçte ara bir dönem.   2020 Ramazan bayramı ise aslında bu geçiş döneminde ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini ve tehlikenin henüz geçmediğini bize gösteren en önemli durumlardan bir tanesi.

Bayramlar bizim en büyük manevi değerlerimizden. Zor günler geçiriyoruz, ancak daha zor günler geçirmemek için bugünleri önlemlere uyarak ve bulunduğumuz şartları psikolojik olarak da en iyi şekilde geçirmeye çalışmalıyız.

Beden sağlığımız kadar psikolojimizi de yüksek tutmak için bu bayramı elimizden geldiğince mutlu geçirmeye çalışalım. Bayram ziyaretlerimizi online olarak yapabiliriz.

Bayramlar büyüklerimiz ve çocuklarımız için daha farklı anlamlar taşır. Büyüklerimiz çocukları ve torunlarını görecek olmanın heyecanını, çocuklar ise bayramlıklarını giyip el öpme heyecanını yaşar. Bu anlamda karantinada Ramazan Bayramı diyebileceğimiz bu bayramda onlara bu durumu en normale yakın yaşatmaya çalışmalıyız.

Eski bayramların güzelliğini şöyle bir yad etmek isterseniz Ramazan Bayramı deyince aklımıza gelenler neler olabilir? Hepimiz için güzel bir bayram olması ümidiyle, şimdiden herkese hayırlı bayramlar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.