Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

POLİSLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Devletin vatandaşın yanında olması ilkesinin en önemli ayağını polisler oluşturur. Bunun için vatandaş olarak polislerimize yardımcı olmalıyız. Vatandaşın huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan polislerimizin emekleri ödenmez. Vatandaşlar olarak bizler de polisimize yardımcı olmalıyız. Devletin üzerinde hiçbir şeyin olmadığı görüşünden hareketle devleti oluşturan organların da varlığının devam etmesi ve bununla birlikte sağlıklı bir işleyiş göstermesi gerekmektedir. Onun içindir ki bu organlardan polis, en çok çaba harcayan bir kurumdur. Türk polisinin başarılı olması, ülke için, millet için ayrı bir övünç kaynağıdır. Dolayısı ile devletin bekası için polisin el üstünde tutulması, polise toplum olarak sahip çıkılması büyük gereklilik arz eden bir hadisedir. Attığımız her adımda, bu vatan topraklarında şehit kanı olduğunu unutmayalım. Türk polisi görevlerini üstün cesaretle, öz güvenle, hayatlarını düşünmeden toplumun güvenli yaşaması adına yapıyorlar. Her gün hızlı kentleşme, artan nüfus, gelişen ve çeşitlenen teknoloji, suç sayılan eylem ve davranışları çoğaltmakta, daha karmaşık hale getirmektedir. Ülkemizin geçirdiği bu toplumsal değişime ek olarak ekonomik krizler, küresel terör grupları, kamu güvenliğimize yönelik tehditleri giderek artmaktadır. Ve bu tehditlere karşı en önemli güvencemizin Türk polisleri olduğunu bilmeliyiz. Nasıl ki biz öğretmenler öğrencilerin eğitiminde sorumluluk taşıyor bu vatana kaliteli insan yetiştirmek için çalışıyorsak, polislerde toplum içindeki suçluları yakalamak, adalete teslim etmek, gerekirse eğitmek, yönlendirmek, yetiştirmek, topluma onları kazandırmak için görev yaparlar. Ayrıca çocuklara sahip çıkma, kötü arkadaş ve çevreden uzak tutmak, onları eğitmek, iyi yetişmelerini takip etmek görevini de üstlenmişlerdir. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün Polis teşkilatı için söylemiş olduğu sözü ile bitiriyorum. ‘’Herkes iyi biliyor ki ve bilmelidir ki; Polis, jandarma kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden, Cumhuriyetin kanunlarına, memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetlerine tecavüz edecek her şerrin kafası behemehal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.’’ Ülkemizin huzur ve güven ortamının tesisinde, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında canı pahasına çalışan, gücünü köklü geçmişi ve geleneğinden alan, millet sinesinde yerini almış Türk Polis Teşkilatı’nın 174.kuruluş yıl dönümünü kutlar, saygılar sunarım  
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2019 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

POLİSLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Devletin vatandaşın yanında olması ilkesinin en önemli ayağını polisler oluşturur. Bunun için vatandaş olarak polislerimize yardımcı olmalıyız.
Vatandaşın huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalışan polislerimizin emekleri ödenmez. Vatandaşlar olarak bizler de polisimize yardımcı olmalıyız. Devletin üzerinde hiçbir şeyin olmadığı görüşünden hareketle devleti oluşturan organların da varlığının devam etmesi ve bununla birlikte sağlıklı bir işleyiş göstermesi gerekmektedir. Onun içindir ki bu organlardan polis, en çok çaba harcayan bir kurumdur. Türk polisinin başarılı olması, ülke için, millet için ayrı bir övünç kaynağıdır. Dolayısı ile devletin bekası için polisin el üstünde tutulması, polise toplum olarak sahip çıkılması büyük gereklilik arz eden bir hadisedir.
Attığımız her adımda, bu vatan topraklarında şehit kanı olduğunu unutmayalım. Türk polisi görevlerini üstün cesaretle, öz güvenle, hayatlarını düşünmeden toplumun güvenli yaşaması adına yapıyorlar. Her gün hızlı kentleşme, artan nüfus, gelişen ve çeşitlenen teknoloji, suç sayılan eylem ve davranışları çoğaltmakta, daha karmaşık hale getirmektedir. Ülkemizin geçirdiği bu toplumsal değişime ek olarak ekonomik krizler, küresel terör grupları, kamu güvenliğimize yönelik tehditleri giderek artmaktadır. Ve bu tehditlere karşı en önemli güvencemizin Türk polisleri olduğunu bilmeliyiz.
Nasıl ki biz öğretmenler öğrencilerin eğitiminde sorumluluk taşıyor bu vatana kaliteli insan yetiştirmek için çalışıyorsak, polislerde toplum içindeki suçluları yakalamak, adalete teslim etmek, gerekirse eğitmek, yönlendirmek, yetiştirmek, topluma onları kazandırmak için görev yaparlar. Ayrıca çocuklara sahip çıkma, kötü arkadaş ve çevreden uzak tutmak, onları eğitmek, iyi yetişmelerini takip etmek görevini de üstlenmişlerdir. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün Polis teşkilatı için söylemiş olduğu sözü ile bitiriyorum. ‘’Herkes iyi biliyor ki ve bilmelidir ki; Polis, jandarma kuvvetleri vatandaşlara huzur ve sükun temin eden, Cumhuriyetin kanunlarına, memleketin huzur ve asayişine karşı gelebilecek ve vatandaşların hürriyetlerine tecavüz edecek her şerrin kafası behemehal bu kalkana çarpmalı ve parçalanmalıdır.’’
Ülkemizin huzur ve güven ortamının tesisinde, insan hak ve özgürlüklerinin korunmasında canı pahasına çalışan, gücünü köklü geçmişi ve geleneğinden alan, millet sinesinde yerini almış Türk Polis Teşkilatı’nın 174.kuruluş yıl dönümünü kutlar, saygılar sunarım

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.