Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

PAULO COELHO’DAN EN GÜZEL SÖZLER (2)

Bu geçtiğimiz Salı günkü köşemde Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’ya ait en güzel sözlerini siz okuyucularımla paylaşmıştım.Bu sayımızda da sözlerine devam ediyoruz. *Bir gün kalkacaksınız ve hep hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya vakit kalmamış olacak.Şimdi tam zamanı.Harekete geçin.  *Yakınımızdakini anlamak için önce uzaklara gitmek gerekir.Yağmur toprağa dönerken havadan bir şeyler getirir. *En karanlık an şafak sökmeden önceki andır. *Gizin kökü şimdidedir,şimdiye dikkat edecek olursan onu iyileştirebilirsin ve şimdiyi değiştirebilirsen daha sonra olan da iyi olacaktır.  *Biz insanların iki sorunu var.Birincisi ne zaman başlamak gerektiğini,ikincisi ise  ne zaman duracağını bilememek.  *Eğer bütün kelimeler bitişik olsaydı bir anlam çıkmazdı ya da en azından anlamı çıkarmak çok zor olurdu.Boşluklar çok önemlidir.Eşler olmasamüzik te olmaz.Boşluklar olmasa cümleler de olmaz. *Bugün cesaret edemediğin için yapamadığın şeyleri,yarın zamanın olmadığı için yapamayabilirsin. *Beklemek acı vericidir.Unutmak da öyle…Ama hangisini seçeceğini bilememek acıların en kötüsüdür. *Ne yaparsan yap,aklın hep seçemediğinde kalır.Ve olmasını istediğin bir şey ancak ondan vazgeçince gerçekleşir. *Küçümsemek yanlış,çünkü aptallık bir kusurdur,ama öyleleri vardır ki aptallığı kusursuzdur. *Bazen insanlar kabahatli olduklarını kabullendikleri için değil,sadece karşıdaki sussun diye özür dilerler. *Bazen yalan,insanın özünü gerçeklerden daha çok açığa çıkarır.  *Başkalarının günahıyla aziz olamazsın. *Gerçek dostlar güneş doğunca ortaya çıkmazlar.Gerçek dostlar yıldızlar gibidir.Karanlık çökünce ortaya çıkarlar. *Sevinçli anında kimseye vaatte bulunma,öfkeli anında kimseye cevap verme.  *Fısıldanan sözler,yüksek sesle söylenenlerden daha uzağa gider. *Bir insanın sana  ne yaptığını unutabilirsin.Ama o insanın sana ne htirdiğini asla unutamazsın. *Doğru olana inanarak doğru olamazsınız.Ancak doğru işler yaparsanız doğru olursunuz. *Güvenli insan demek için, vaat edilen sözlerle yapılanlara bakmak gerek.  *Her şeyin bir bedeli vardır.Yaptıklarınızın da,yapamadıklarınızın da.
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2017 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

PAULO COELHO’DAN EN GÜZEL SÖZLER (2)

Bu geçtiğimiz Salı günkü köşemde Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’ya ait en güzel sözlerini siz okuyucularımla paylaşmıştım.Bu sayımızda da sözlerine devam ediyoruz.

*Bir gün kalkacaksınız ve hep hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya vakit kalmamış olacak.Şimdi tam zamanı.Harekete geçin.

 *Yakınımızdakini anlamak için önce uzaklara gitmek gerekir.Yağmur toprağa dönerken havadan bir şeyler getirir.

*En karanlık an şafak sökmeden önceki andır.

*Gizin kökü şimdidedir,şimdiye dikkat edecek olursan onu iyileştirebilirsin ve şimdiyi değiştirebilirsen daha sonra olan da iyi olacaktır.

 *Biz insanların iki sorunu var.Birincisi ne zaman başlamak gerektiğini,ikincisi ise  ne zaman duracağını bilememek.

 *Eğer bütün kelimeler bitişik olsaydı bir anlam çıkmazdı ya da en azından anlamı çıkarmak çok zor olurdu.Boşluklar çok önemlidir.Eşler olmasamüzik te olmaz.Boşluklar olmasa cümleler de olmaz. *Bugün cesaret edemediğin için yapamadığın şeyleri,yarın zamanın olmadığı için yapamayabilirsin. *Beklemek acı vericidir.Unutmak da öyle…Ama hangisini seçeceğini bilememek acıların en kötüsüdür. *Ne yaparsan yap,aklın hep seçemediğinde kalır.Ve olmasını istediğin bir şey ancak ondan vazgeçince gerçekleşir.

*Küçümsemek yanlış,çünkü aptallık bir kusurdur,ama öyleleri vardır ki aptallığı kusursuzdur.

*Bazen insanlar kabahatli olduklarını kabullendikleri için değil,sadece karşıdaki sussun diye özür dilerler.

*Bazen yalan,insanın özünü gerçeklerden daha çok açığa çıkarır.

 *Başkalarının günahıyla aziz olamazsın.

*Gerçek dostlar güneş doğunca ortaya çıkmazlar.Gerçek dostlar yıldızlar gibidir.Karanlık çökünce ortaya çıkarlar.

*Sevinçli anında kimseye vaatte bulunma,öfkeli anında kimseye cevap verme.

 *Fısıldanan sözler,yüksek sesle söylenenlerden daha uzağa gider.

*Bir insanın sana  ne yaptığını unutabilirsin.Ama o insanın sana ne htirdiğini asla unutamazsın.

*Doğru olana inanarak doğru olamazsınız.Ancak doğru işler yaparsanız doğru olursunuz.

*Güvenli insan demek için, vaat edilen sözlerle yapılanlara bakmak gerek.

 *Her şeyin bir bedeli vardır.Yaptıklarınızın da,yapamadıklarınızın da.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.