Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖZEL EĞİTİM PROJESİNİ HAYATA GEÇİREN ÖĞRETMENLERİ TEBRİK EDİYORUZ

Pandemi sürecindeki karantina herkes için zorlu olmasına rağmen farklı gelişim gösteren ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara öğretmenler kucak açtı. Özel eğitime gereksinim duyan çocukların farklı ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda bu sürecin çocuklar ve ebeveynleri için çok daha zorlu geçtiği şüphesizdir. Zaten hassas ve kırılgan durumda olan ve en ufak bir değişiklikten bile etkilenen bu çocuk ve gençlerin ruhsal durumları bu süreçte ciddi risk altındaydı. İşte özellikle kaygı durumlarını azaltabilmek için Bulancak’ta öğretmenler özel eğitim projesi hazırlamaya karar verdiler. Uzaktan eğitime geçildiği dönemde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için bu durum farklı idi. Çünkü bu çocuklar bilgisayar başına oturamıyorlardı. Ayrıca otursalar bile ellerinde özel eğitim materyalleri yoktu. Materyalleri olsa bile nasıl kullanacaklarını bilmiyorlardı. Aileler yavaş yavaş feryat etmeye başladılar. Öğrencilerin öfke krizleri artmaya başlamış, rutinleri değişmiş ve hemen hemen hepsi olumsuz hareketler içine girmişti. Bu nedenle ilçede görev yapan öğretmenlerden bir kısmı ne yapabiliriz sorusuna cevap aramaya başladılar. Hazırlanan proje ilçe kaymakamımız Sayın Ali İkram Tuna’ya iletildi. Kaymakamımız bu projenin hayata geçirilmesi için elinden geleni yapmaya çalıştı. Sonra proje iki kuruma sunuldu ama kabul görmedi. Öğretmenler yılmadı ve de küsmedi yola devam dedi. Daha sonra Bulancak Engelliler Derneği ile ortaklaşa bir proje hazırlandı. Bu konuda Giresun İl Sivil Toplum İlişkiler Müdiresi Nazan Levent Aydoğan ve kurum personeli projenin en kısa sürede Ankara’ya ulaşmasını sağladılar. Sonuçta öğretmenlerin projesi kabul gördü ve imzalanarak yürürlüğe girdi. Setler 130 özel eğitime muhtaç öğrencilere dağıtmaya başlandı. Okullar Giresun Güre Özel eğitim Uygulama Okulu, Giresun Özel Eğitim Okulu, Bulancak Şehit Naci Akçay Uygulama ve ilçedeki okullarda özel eğitim alt sınıfı okulları. Bu projenin oluşumunda başta ilçe kaymakamımız Ali İkram Tuna başta olmak üzere özverili bir şekilde çalışan Proje sorumlusu İlçe Milli eğitim Müdürü Şenel Bulut, Proje koordinatörü aynı zamanda Bulancak Lokman Hekim MTAL müdürü Cem Mutlu Türkseven, Cemre Genç, Çakır Kurt, Rümeysa Sarı, Sibel Ay Göger, Ege Osman Şen, Mustafa Enes Balcı, Murat Karadayı, Nazlı Torun, Hatice Sibel Bekdemir, Duygu Tekin, Ayşen Engin, Yaşar Aksu, Giresun üniversitesi öğrencisi Muhammed Ali Yayha Aktaş, Yıldız Teknik üniversitesi öğrencisi Kübra Uzun ve Büşra Yılmaz, Bulancak engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu’ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Canı gönülden bu özverili şekilde çalışan meslektaşlarımı tebrik ediyorum... Salı günü buluşmak dileğiyle hoşça kalın, dostça kalın...
Ekleme Tarihi: 02 Mart 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖZEL EĞİTİM PROJESİNİ HAYATA GEÇİREN ÖĞRETMENLERİ TEBRİK EDİYORUZ

Pandemi sürecindeki karantina herkes için zorlu olmasına rağmen farklı gelişim gösteren ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara öğretmenler kucak açtı. Özel eğitime gereksinim duyan çocukların farklı ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda bu sürecin çocuklar ve ebeveynleri için çok daha zorlu geçtiği şüphesizdir. Zaten hassas ve kırılgan durumda olan ve en ufak bir değişiklikten bile etkilenen bu çocuk ve gençlerin ruhsal durumları bu süreçte ciddi risk altındaydı. İşte özellikle kaygı durumlarını azaltabilmek için Bulancak’ta öğretmenler özel eğitim projesi hazırlamaya karar verdiler.

Uzaktan eğitime geçildiği dönemde özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için bu durum farklı idi. Çünkü bu çocuklar bilgisayar başına oturamıyorlardı. Ayrıca otursalar bile ellerinde özel eğitim materyalleri yoktu. Materyalleri olsa bile nasıl kullanacaklarını bilmiyorlardı. Aileler yavaş yavaş feryat etmeye başladılar. Öğrencilerin öfke krizleri artmaya başlamış, rutinleri değişmiş ve hemen hemen hepsi olumsuz hareketler içine girmişti.

Bu nedenle ilçede görev yapan öğretmenlerden bir kısmı ne yapabiliriz sorusuna cevap aramaya başladılar. Hazırlanan proje ilçe kaymakamımız Sayın Ali İkram Tuna’ya iletildi. Kaymakamımız bu projenin hayata geçirilmesi için elinden geleni yapmaya çalıştı. Sonra proje iki kuruma sunuldu ama kabul görmedi. Öğretmenler yılmadı ve de küsmedi yola devam dedi. Daha sonra Bulancak Engelliler Derneği ile ortaklaşa bir proje hazırlandı. Bu konuda Giresun İl Sivil Toplum İlişkiler Müdiresi Nazan Levent Aydoğan ve kurum personeli projenin en kısa sürede Ankara’ya ulaşmasını sağladılar.

Sonuçta öğretmenlerin projesi kabul gördü ve imzalanarak yürürlüğe girdi.

Setler 130 özel eğitime muhtaç öğrencilere dağıtmaya başlandı. Okullar Giresun Güre Özel eğitim Uygulama Okulu, Giresun Özel Eğitim Okulu, Bulancak Şehit Naci Akçay Uygulama ve ilçedeki okullarda özel eğitim alt sınıfı okulları.

Bu projenin oluşumunda başta ilçe kaymakamımız Ali İkram Tuna başta olmak üzere özverili bir şekilde çalışan Proje sorumlusu İlçe Milli eğitim Müdürü Şenel Bulut, Proje koordinatörü aynı zamanda Bulancak Lokman Hekim MTAL müdürü Cem Mutlu Türkseven, Cemre Genç, Çakır Kurt, Rümeysa Sarı, Sibel Ay Göger, Ege Osman Şen, Mustafa Enes Balcı, Murat Karadayı, Nazlı Torun, Hatice Sibel Bekdemir, Duygu Tekin, Ayşen Engin, Yaşar Aksu, Giresun üniversitesi öğrencisi Muhammed Ali Yayha Aktaş, Yıldız Teknik üniversitesi öğrencisi Kübra Uzun ve Büşra Yılmaz, Bulancak engelliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu’ya ne kadar teşekkür etsek azdır.

Canı gönülden bu özverili şekilde çalışan meslektaşlarımı tebrik ediyorum...

Salı günü buluşmak dileğiyle hoşça kalın, dostça kalın...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.