Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ...

Yıldız Haber Gazetesi olarak aynı zamanda Bulancak Lisesi mezunu ve Bulancak Lisesi’nde 17 yıl görev yapan bir öğretmen olarak geçmiş özlemi (nostalji) okulumuzda geçmişi bugüne taşıyan fotoğraf karelerinde Bulancak Lisesi’nde okuyan herkesi geçmişe doğru azda olsa yıl almamıza ve o günleri hatırlamamıza katkı sağlayacak. 2010-2011 Öğretim yılında çekilmiş okul öğretmenlerimle paylaşayım istedim. Öyle bir geçer zaman ki... Her şehrin bir simgesi vardır. Bazen bir iskele, bazen bir sinema salonu, bazen bir okul adı bir simge olarak insanların zihnine yerleşir. O simgeler o şehrin, tarihinin canlı tanıklarıdır. O şehrin sakinlerinin gözlerini de yıllar öncesine çeviriverir çarptıklarında. Bulancaklının gözünde o günlerde 3 nokta çok popülerdi. Biri Bulancak İskelesi, diğeri Eski sinema, üçüncüsü mezunlar olarak adını koruyamadığımız ismi üç defa değiştirilen Bulancak Lisesi. Ama gönlümüzden asla silemezler... Bulancak Lisesi hem ismiyle, hem de mazisiyle Bulancak’ın Bulancak oluşuna tanıklık etmiş en önemli simgedir. Mezun ettiği binlerce öğrenciler Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı görevlerde bulundular, bulunuyorlar. Bulancak Lisesi’nin ismi artık anılarda, fotoğraflarda kaldı. Bulancak Lisesi’nde okuyanlar sadece bilimi ilimi değil, paylaşmayı da öğrendik. Herkesin hayatında gurur duyduğu dönemleri ve unutamadığı zamanlar vardır. Bulancak Lisesi benim hayatımın en önemli kısmını teşkil eder. Bu günlere gelmemizde yetişmemizde en kilit noktadır. 1975-1976 Yıllarında Bulancak Lisesi mezunu olarak yıllar sonra yine Bulancak Lisesinde öğretmen olarak 17 yıl çalıştım. Bu okulda çalıştığımız dönemlerde çok güzel işler başardığımıza inanıyoruz. Ama gün geldi bu okuldan ayrılmak zorunda kaldık. Ama yaşamım boyunca unutamayacağım tek okul Bulancak Lisesi olacaktır. Ben buradan okulumuz mezunu olan öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum. Hangi dönem olursa olsun ne dersiniz bir gün tarihi buluşmaya. Yer olarak Bulancak Meydanı diyorum. Tarihine hep beraber karar veririz. Bana e mailden, [email protected] whatsaptan ve telefonum 05369626828’den ulaşabilirsiniz. Daha önceki yıllarda bir iki kez tarihi buluşmayı gerçekleştirmiştik. Çokta güzel olmuştu. Ne dersiniz?
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2020 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ...

Yıldız Haber Gazetesi olarak aynı zamanda Bulancak Lisesi mezunu ve Bulancak Lisesi’nde 17 yıl görev yapan bir öğretmen olarak geçmiş özlemi (nostalji) okulumuzda geçmişi bugüne taşıyan fotoğraf karelerinde Bulancak Lisesi’nde okuyan herkesi geçmişe doğru azda olsa yıl almamıza ve o günleri hatırlamamıza katkı sağlayacak.

2010-2011 Öğretim yılında çekilmiş okul öğretmenlerimle paylaşayım istedim.

Öyle bir geçer zaman ki...

Her şehrin bir simgesi vardır. Bazen bir iskele, bazen bir sinema salonu, bazen bir okul adı bir simge olarak insanların zihnine yerleşir.

O simgeler o şehrin, tarihinin canlı tanıklarıdır.

O şehrin sakinlerinin gözlerini de yıllar öncesine çeviriverir çarptıklarında.

Bulancaklının gözünde o günlerde 3 nokta çok popülerdi.

Biri Bulancak İskelesi, diğeri Eski sinema, üçüncüsü mezunlar olarak adını koruyamadığımız ismi üç defa değiştirilen Bulancak Lisesi.

Ama gönlümüzden asla silemezler...

Bulancak Lisesi hem ismiyle, hem de mazisiyle Bulancak’ın Bulancak oluşuna tanıklık etmiş en önemli simgedir. Mezun ettiği binlerce öğrenciler Türkiye’nin farklı yerlerinde farklı görevlerde bulundular, bulunuyorlar. Bulancak Lisesi’nin ismi artık anılarda, fotoğraflarda kaldı.

Bulancak Lisesi’nde okuyanlar sadece bilimi ilimi değil, paylaşmayı da öğrendik.

Herkesin hayatında gurur duyduğu dönemleri ve unutamadığı zamanlar vardır.

Bulancak Lisesi benim hayatımın en önemli kısmını teşkil eder.

Bu günlere gelmemizde yetişmemizde en kilit noktadır.

1975-1976 Yıllarında Bulancak Lisesi mezunu olarak yıllar sonra yine Bulancak Lisesinde öğretmen olarak 17 yıl çalıştım. Bu okulda çalıştığımız dönemlerde çok güzel işler başardığımıza inanıyoruz. Ama gün geldi bu okuldan ayrılmak zorunda kaldık. Ama yaşamım boyunca unutamayacağım tek okul Bulancak Lisesi olacaktır.

Ben buradan okulumuz mezunu olan öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum.

Hangi dönem olursa olsun ne dersiniz bir gün tarihi buluşmaya.

Yer olarak Bulancak Meydanı diyorum.

Tarihine hep beraber karar veririz. Bana e mailden, [email protected] whatsaptan ve telefonum 05369626828’den ulaşabilirsiniz. Daha önceki yıllarda bir iki kez tarihi buluşmayı gerçekleştirmiştik. Çokta güzel olmuştu. Ne dersiniz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.