Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖRNEK BİR İDEALİST ÖĞRETMEN; AYŞEN ENGİN

Yılların öğretmeni olarak bugün köşemde size fark yaratan öğretmenlerimizden birini tanıtacağım. Bazı öğretmenler öğrencilerinin hafızalarından silinmez izler bırakmaktadır. Unutmayın en çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir. Sıcak, yakın, içten samimi, açıksözlü, yaklaşımı ile öğrencisine güven veren, öğrencisini anlayan, onlara empati ile yaklaşan, öğrencinin değerli önemli olduğunu öğrencisine hissettiren ve ona saygı duyan, öğrenmekte zorlanan öğrencisine kızmak dert yanmak yerine okumasını sabırla bekleyen. Onları öğretirken kendi çocukluğunu öğrenciliğini hatırlayan. Derse daha ilk girdiği andan itibaren o samimiyeti, sıcaklığı öğrencisine hissettiren ve her zaman öğrencilerinin kendisiyle rahatlıkla konuşabileceği öğretmenlere örnek birinden söz ediyorum. İşte bu öğretmenimiz Bulancak İstiklal İlkokulu İngilizce öğretmeni Samsun’lu Ayşen Engin. Genç, başarılı ve aynı zamanda öykü yazarı olan Ayşen öğretmen deyim yerindeyse 10 parmağında 10 marifet var. 3 yıldan bu yana Bulancak İstiklal İlkokulu’nda İngilizce öğretmeni. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olsun, okulda olsun kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getiren bir hayli aktif olan Ayşen öğretmen aynı zamanda doğa hayranı. Samsun’da eşi ile birlikte oluşturduğu tarlayı bir görmelisiniz. Biz tarlada fasulyelere sırık yada çangal kullanıyorduk. Ama Ayşen öğretmen Kızılderelilerin yöntemine göre 3 kardeşi bir araya getirmiş sırığa gerek kalmamış. Şöyleki; Mısır, kabak ve fasulye buna kızıldereliler 3 kardeş demiş. Mısır fasulyenin tırmanması için sırık görevi görüyor. Fasulye toprağa azot bağlıyor. Kabak ise geniş yapraklarıyla gölge yapıyor. İşte bu yöntemi bu yaşımda Ayşin öğretmenimizden öğrenmiş oldum. İyi öğretmen demek, topluma kazandırılan onlarca yüzlerce kaliteli nesil demek. Bu da mutlu ve güzel yarınlar demek. Yarınımız olan yavrularımıza eğitim, ilim, irfan, bilim, sanat ve kültürü bir nakış gibi işleyen güzel yürekli Ayşin gibi öğretmenler lazım bize her şeyden önce geçmişte tanıdığımız zeki ve parlak öğretmenleri takdirle anarız. Duygularımıza dokunanları ise minnetle...
Ekleme Tarihi: 30 Mart 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖRNEK BİR İDEALİST ÖĞRETMEN; AYŞEN ENGİN

Yılların öğretmeni olarak bugün köşemde size fark yaratan öğretmenlerimizden birini tanıtacağım. Bazı öğretmenler öğrencilerinin hafızalarından silinmez izler bırakmaktadır. Unutmayın en çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir.

Sıcak, yakın, içten samimi, açıksözlü, yaklaşımı ile öğrencisine güven veren, öğrencisini anlayan, onlara empati ile yaklaşan, öğrencinin değerli önemli olduğunu öğrencisine hissettiren ve ona saygı duyan, öğrenmekte zorlanan öğrencisine kızmak dert yanmak yerine okumasını sabırla bekleyen.

Onları öğretirken kendi çocukluğunu öğrenciliğini hatırlayan.

Derse daha ilk girdiği andan itibaren o samimiyeti, sıcaklığı öğrencisine hissettiren ve her zaman öğrencilerinin kendisiyle rahatlıkla konuşabileceği öğretmenlere örnek birinden söz ediyorum.

İşte bu öğretmenimiz Bulancak İstiklal İlkokulu İngilizce öğretmeni Samsun’lu Ayşen Engin.

Genç, başarılı ve aynı zamanda öykü yazarı olan Ayşen öğretmen deyim yerindeyse 10 parmağında 10 marifet var.

3 yıldan bu yana Bulancak İstiklal İlkokulu’nda İngilizce öğretmeni.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olsun, okulda olsun kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getiren bir hayli aktif olan Ayşen öğretmen aynı zamanda doğa hayranı.

Samsun’da eşi ile birlikte oluşturduğu tarlayı bir görmelisiniz. Biz tarlada fasulyelere sırık yada çangal kullanıyorduk.

Ama Ayşen öğretmen Kızılderelilerin yöntemine göre 3 kardeşi bir araya getirmiş sırığa gerek kalmamış. Şöyleki; Mısır, kabak ve fasulye buna kızıldereliler 3 kardeş demiş. Mısır fasulyenin tırmanması için sırık görevi görüyor. Fasulye toprağa azot bağlıyor. Kabak ise geniş yapraklarıyla gölge yapıyor. İşte bu yöntemi bu yaşımda Ayşin öğretmenimizden öğrenmiş oldum.

İyi öğretmen demek, topluma kazandırılan onlarca yüzlerce kaliteli nesil demek. Bu da mutlu ve güzel yarınlar demek. Yarınımız olan yavrularımıza eğitim, ilim, irfan, bilim, sanat ve kültürü bir nakış gibi işleyen güzel yürekli Ayşin gibi öğretmenler lazım bize her şeyden önce geçmişte tanıdığımız zeki ve parlak öğretmenleri takdirle anarız.

Duygularımıza dokunanları ise minnetle...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.