Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖRNEK BİR İDARECİ PORTRESİ

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Gündoğdu, mesai saatleri dışında yaptığı çalışmalarla okulu modern bir görüntüye kavuşturmuş. Devletin parasını harcamadan toplanan, atıfta bulunan kağıtları, defter ve kitapları ilgili yerlere satarak elde edilen geliri okula yansıtmış. Kendisini öğrencilerinin rahat bir ortamda öğrenim görmeleri için okuluna adayan Mustafa Gündoğdu, bütün zamanını okulda çalışarak geçiriyor. Bulancak ve Giresun’da müdür Mustafa Gündoğdu’yu tanımayan azdır. Tüm görev yaptığı okullara artı bırakarak ayrılan ender bir müdürdür.Bulancak İlçe Milli Eğitim Camiasının mütevazı bir o kadar da cana yakın bir kişiliğe sahiptir. İlçenin en çok Fen Liselerine öğrenci kazandıran okulu olarak tanınan ve başarılı okulları arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda görev yapan Gündoğdu mütevazı çalışmalarıyla göz dolduruyor. Personeli ve öğrencileri ile yakından ilgilenen Mustafa Hoca kısa zamanda geçtiğimiz yıl Fen Liselerine 19 öğrenci kazandırmasıyla adından söz ettirdi. Ekibiyle birlikte yaz kış demeden hafta sonları dahil olmak üzere okulunda hummalı bir şekilde çalışan  Mustafa Hoca, okulu baştan aşağı değiştirmiş. Okulu adeta sıcak ve huzurlu bir yuva haline getirmeyi başarmış. Öğretmenliğe başladığı yıllardan bu yana görev yaptığı tüm okullarda olduğu gibi M.Akif Ersoy Ortaokul’unda göreve başladığı günden bu yana okulun tüm personeliyle okul aile birliğiyle el ele vererek okulunda hummalı bir çalışma yürüten okul müdürü Mustafa Hoca,hizmetlisinden  öğrencisine,velisinden öğretmenine herkesin gönlünü fethetmiş. Yeri gelince keseri çiviyi alarak okuldaki işçiliğe soyunmuş,yeri geldiğinde okulun hem müdürü,hem hizmetlisi,hem abisi olan Mustafa Hoca mütevazi,alçak gönüllü ve beyefendi kişiliğiyle de herkes tarafından sevilen bir kişi. Reklamı sevmeyen,çalışmaktan hoşlanan,insanlara yardım eli uzatan müdürün okulunda 818 öğrenci okuyor.52 öğretmen görev yapıyor.30 derslik sınıf var.Öğretmen ve idarecileri ile mükemmelden öte bir uyum içinde çalışan müdür Mustafa Gündoğdu’nun  genç idarecileri Güray Türker ve  Mustafa Fikret Dombaycı. Öyle anlaşılıyor ki,samimi yöneticiler doğru sözlü danışmanlarını dinleyerek istişare ile karar verirlerse isabetli sonuçlar elde ederler.Tıpkı dünyada adalet örnekleri veren Hz.Ömer’in yönetimi boyunca hep danışmanlarına sorarak isabetli kararlara imza attığı gibi.İşte bu yazımda sizlere,işte böyle bir yönetici örnek bir müdür Mustafa Gündoğdu’yu  anlatmak istedim.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2018 - Perşembe
Erol KÜÇÜK

ÖRNEK BİR İDARECİ PORTRESİ

Bulancak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mustafa Gündoğdu, mesai saatleri dışında yaptığı çalışmalarla okulu modern bir görüntüye kavuşturmuş.

Devletin parasını harcamadan toplanan, atıfta bulunan kağıtları, defter ve kitapları ilgili yerlere satarak elde edilen geliri okula yansıtmış.

Kendisini öğrencilerinin rahat bir ortamda öğrenim görmeleri için okuluna adayan Mustafa Gündoğdu, bütün zamanını okulda çalışarak geçiriyor.

Bulancak ve Giresun’da müdür Mustafa Gündoğdu’yu tanımayan azdır. Tüm görev yaptığı okullara artı bırakarak ayrılan ender bir müdürdür.Bulancak İlçe Milli Eğitim Camiasının mütevazı bir o kadar da cana yakın bir kişiliğe sahiptir.

İlçenin en çok Fen Liselerine öğrenci kazandıran okulu olarak tanınan ve başarılı okulları arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda görev yapan Gündoğdu mütevazı çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Personeli ve öğrencileri ile yakından ilgilenen Mustafa Hoca kısa zamanda geçtiğimiz yıl Fen Liselerine 19 öğrenci kazandırmasıyla adından söz ettirdi.

Ekibiyle birlikte yaz kış demeden hafta sonları dahil olmak üzere okulunda hummalı bir şekilde çalışan  Mustafa Hoca, okulu baştan aşağı değiştirmiş. Okulu adeta sıcak ve huzurlu bir yuva haline getirmeyi başarmış.

Öğretmenliğe başladığı yıllardan bu yana görev yaptığı tüm okullarda olduğu gibi M.Akif Ersoy Ortaokul’unda göreve başladığı günden bu yana okulun tüm personeliyle okul aile birliğiyle el ele vererek okulunda hummalı bir çalışma yürüten okul müdürü Mustafa Hoca,hizmetlisinden  öğrencisine,velisinden öğretmenine herkesin gönlünü fethetmiş.

Yeri gelince keseri çiviyi alarak okuldaki işçiliğe soyunmuş,yeri geldiğinde okulun hem müdürü,hem hizmetlisi,hem abisi olan Mustafa Hoca mütevazi,alçak gönüllü ve beyefendi kişiliğiyle de herkes tarafından sevilen bir kişi. Reklamı sevmeyen,çalışmaktan hoşlanan,insanlara yardım eli uzatan müdürün okulunda 818 öğrenci okuyor.52 öğretmen görev yapıyor.30 derslik sınıf var.Öğretmen ve idarecileri ile mükemmelden öte bir uyum içinde çalışan müdür Mustafa Gündoğdu’nun  genç idarecileri Güray Türker ve  Mustafa Fikret Dombaycı. Öyle anlaşılıyor ki,samimi yöneticiler doğru sözlü danışmanlarını dinleyerek istişare ile karar verirlerse isabetli sonuçlar elde ederler.Tıpkı dünyada adalet örnekleri veren Hz.Ömer’in yönetimi boyunca hep danışmanlarına sorarak isabetli kararlara imza attığı gibi.İşte bu yazımda sizlere,işte böyle bir yönetici örnek bir müdür Mustafa Gündoğdu’yu  anlatmak istedim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.