Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖRNEK BİR HEMŞİRE REYHAN İNCE KASAP

Öncelikle  ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin bu pandemi döneminde bile sonsuz sabır,her türlü özveri,gayret ve sevgi ile mesleğini sürdürmeye çalışan,değerli hemşirelerimizin 12 Mayıs hemşirelik Günü’nü kutlar,meslek yaşamlarında başarılar dileriz Bulancak Devlet Hastanesi örnek hemşirelerinden biri. Reyhan İnce Kasap’ı bu kez konuk ettim köşemde. Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü. 27 yıllık hemşire.1994 yılında Hatay Sağlık Meslek Lisesi, 2000 yılında K.T.Ü Giresun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu,2015 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi iş Sağlığı ve Güvenliği,2015 Yılında C sınıfı İGS Uzmanlığı,  Aynı zamanda halen Kastamonu üniversitesi İSG Yüksek Lisans Öğrencisi. Evli bir çocuk annesi .  Binlerce kişinin hayatına dokundu, dokunuyor. Binlerce hikayeye ortak oldu, oluyor. O herkes tarafından sevilen hemşire. Dünya’da milyonlarca hemşirelerden bir tanesi. O, bu mesleğini severek yapan Reyhan Hanım, hastasına karşı ilgili, nazik, idealist, hastane koridorlarının beyaz karanfili, hastalarının kardeşi, ablası, annesi. Güler yüzlü damar yolu açan Reyhan Hanım, yine tüm pozitifliği ile herkes tarafından onaylanan bir insan.  Emek harcayan,bugünlerde ise koronavirüsde  meslektaşlarıya çok büyük gayretle fedakarca çalışan hastası ile empati kuran, değer veren, onu anlamaya çalışan, onunla ilgilenen ve güven duygusu oluşturan bir hemşire. Reyhan Hemşire aynı zamanda çok kitap okuyan biri Bulancak’ta wathsaap kitapseverler kulübü oluşturarak Türkiye’de kitapseverleri bir araya getirmeyi başardı. Yazımı, pandemi dönemi ile ilgili kendilerine sorduğum soruma verdiği yanıtla tamamlamak istiyorum: ‘’Pandemi döneminin bizlere olumlu veya olumsuz çok katkıları oldu. Biz sağlık çalışanları, tüm üyeleri ile birlikte zaten çalışıyorduk. Çünkü bizim ikinci evimiz ve yerimiz hastalarımızın yanı. Pandemi döneminde bu ekip ruhu daha fazla açığa çıktı. Her kademede sağlık çalışanlarımızla birlikte azimle, özveriyle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Covid-19 dönemindeki mesleki dayanışmamıza hastalarımız ve hasta yakınlarımızda ortak oldular. Hastalarımızla sevindik. Bazende hasta yakınlarımızla çok üzüldük. Bu süreç hiç kimsenin aklına bile gelmeyecek belirsiz bir süreçti. Sabrı, fedakarlığı, dostluğu, hiçliği hep beraber öğrendik ve hep birlikte üstesinden geleceğiz. Sizin aracılığınız ile Covid-19’dan yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarımıza ve insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bizleri her daim destekleyen  başta Başhekimim Uzman Doktor Mehmet Korkmaz  olmak üzere  tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürümü iletiyorum. Tüm hemşirelerimizin  ve ekip arkadaşlarıma hemşeriler gününü  can-ı gönülden kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2021 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

ÖRNEK BİR HEMŞİRE REYHAN İNCE KASAP

Öncelikle  ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin bu pandemi döneminde bile sonsuz sabır,her türlü özveri,gayret ve sevgi ile mesleğini sürdürmeye çalışan,değerli hemşirelerimizin 12 Mayıs hemşirelik Günü’nü kutlar,meslek yaşamlarında başarılar dileriz

Bulancak Devlet Hastanesi örnek hemşirelerinden biri. Reyhan İnce Kasap’ı bu kez konuk ettim köşemde.

Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü. 27 yıllık hemşire.1994 yılında Hatay Sağlık Meslek Lisesi, 2000 yılında K.T.Ü Giresun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu,2015 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi iş Sağlığı ve Güvenliği,2015 Yılında C sınıfı İGS Uzmanlığı,  Aynı zamanda halen Kastamonu üniversitesi İSG Yüksek Lisans Öğrencisi. Evli bir çocuk annesi .

 Binlerce kişinin hayatına dokundu, dokunuyor. Binlerce hikayeye ortak oldu, oluyor.

O herkes tarafından sevilen hemşire. Dünya’da milyonlarca hemşirelerden bir tanesi. O, bu mesleğini severek yapan Reyhan Hanım, hastasına karşı ilgili, nazik, idealist, hastane koridorlarının beyaz karanfili, hastalarının kardeşi, ablası, annesi.

Güler yüzlü damar yolu açan Reyhan Hanım, yine tüm pozitifliği ile herkes tarafından onaylanan bir insan.

 Emek harcayan,bugünlerde ise koronavirüsde  meslektaşlarıya çok büyük gayretle fedakarca çalışan hastası ile empati kuran, değer veren, onu anlamaya çalışan, onunla ilgilenen ve güven duygusu oluşturan bir hemşire.

Reyhan Hemşire aynı zamanda çok kitap okuyan biri Bulancak’ta wathsaap kitapseverler kulübü oluşturarak Türkiye’de kitapseverleri bir araya getirmeyi başardı.

Yazımı, pandemi dönemi ile ilgili kendilerine sorduğum soruma verdiği yanıtla tamamlamak istiyorum:

‘’Pandemi döneminin bizlere olumlu veya olumsuz çok katkıları oldu. Biz sağlık çalışanları, tüm üyeleri ile birlikte zaten çalışıyorduk. Çünkü bizim ikinci evimiz ve yerimiz hastalarımızın yanı. Pandemi döneminde bu ekip ruhu daha fazla açığa çıktı. Her kademede sağlık çalışanlarımızla birlikte azimle, özveriyle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Covid-19 dönemindeki mesleki dayanışmamıza hastalarımız ve hasta yakınlarımızda ortak oldular. Hastalarımızla sevindik. Bazende hasta yakınlarımızla çok üzüldük. Bu süreç hiç kimsenin aklına bile gelmeyecek belirsiz bir süreçti. Sabrı, fedakarlığı, dostluğu, hiçliği hep beraber öğrendik ve hep birlikte üstesinden geleceğiz.

Sizin aracılığınız ile Covid-19’dan yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarımıza ve insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bizleri her daim destekleyen  başta Başhekimim Uzman Doktor Mehmet Korkmaz  olmak üzere  tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürümü iletiyorum. Tüm hemşirelerimizin  ve ekip arkadaşlarıma hemşeriler gününü  can-ı gönülden kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.