Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

OMİCRON'DAN KAÇIŞ YOK

Maalesef bizde yakalandık Corona'ya. Oysa bu konuda aşırı titiz ve duyarlı, kurallara uyan biri olduğum halde. Zaten beni bilen bilir. Hep kapalı ve kalabalık yerlerden uzak kalmaya çalıştım. Maske mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uydum. Bunlara rağmen beklenmedik misafir bizimde kapımızı çaldı.11 Şubat cuma gününden itibaren evde istirahatteydim. 10 günü geçti. Benden de eşime bulaştı. Çok şükür kurtulduk. Omicron’un Delta’ya kıyasla daha az tehlikeli olması ve yüksek bulaşıcılığı ile birleştiğinde Omicron'un bölgede Covid-19'u yönetebilir hale getirmeye yardımcı olmasının mümkün olduğu anlamına geliyor. Kim ne konuşursa konuşsun. Aşı kesinlikle faydalı ve şart. Biz bu nedenle hafif geçirdik çok şükür. Ayrıca fiziksel mesafe, maske takma, el yıkama ve kapalı alanların uygun şekilde sık, sık havalandırılması gerekir. Özellikle okullardaki sınıfların. Virüsler her zaman mutasyona uğrar, bu nedenle yeni varyantlar yolda diyebiliriz. Bu nedenle bu virüs yönetilebilir hale gelene ve öngörülebilir bir mevsimsel bulaşma modeline girene kadar herkes aşılanmalı. Her gün insanlar tedirgin içinde yaşıyor. Vaka sayısı kaç oldu? Virüs bana da bulaşır mı? Bence er yada geç herkesi yoklayacaktır. Bundan kaçış yok. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir kendimizi yormayın, bu geçici süreci kalabalıktan uzak geçirmemizden başka çaremiz yok gibi. Önemli olan zihnen ve fiziken güçlü olup kolaylıkla atlatmaya çaba göstermek. Belli ki kaçış yok. Covid sonunda beni de vurdu. Ne kadar geç yakalanırsanız o kadar artı kazanırsınız. Tam 10 gün boyunca hafifte olsa virüsün bizdeki olumsuzluğunu hissettim. Burada gayet moralini yüksek tutacaksın. Güçlü olacaksın. Tüm olumsuzluklara kulaklarını tıkayacaksın. Çember daralıyor. Sürekli tanıdıkların birinin corona olduğunu duyuyorum. Bu hastalık nedeniyle dünyanın boş olduğunu bir kez daha anladım. Dünyanın ne kadar boş olduğunu, peşinden koştuğumuz heveslerimiz ve boşuna harcadığımız zamanın ne kadar gereksiz olduğunu anladım. Yine de hijyen+mesafe+maske derim...
Ekleme Tarihi: 01 Mart 2022 - Salı
Erol KÜÇÜK

OMİCRON'DAN KAÇIŞ YOK

Maalesef bizde yakalandık Corona'ya. Oysa bu konuda aşırı titiz ve duyarlı, kurallara uyan biri olduğum halde.

Zaten beni bilen bilir. Hep kapalı ve kalabalık yerlerden uzak kalmaya çalıştım. Maske mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uydum. Bunlara rağmen beklenmedik misafir bizimde kapımızı çaldı.11 Şubat cuma gününden itibaren evde istirahatteydim. 10 günü geçti. Benden de eşime bulaştı. Çok şükür kurtulduk.

Omicron’un Delta’ya kıyasla daha az tehlikeli olması ve yüksek bulaşıcılığı ile birleştiğinde Omicron'un bölgede Covid-19'u yönetebilir hale getirmeye yardımcı olmasının mümkün olduğu anlamına geliyor.

Kim ne konuşursa konuşsun. Aşı kesinlikle faydalı ve şart. Biz bu nedenle hafif geçirdik çok şükür. Ayrıca fiziksel mesafe, maske takma, el yıkama ve kapalı alanların uygun şekilde sık, sık havalandırılması gerekir. Özellikle okullardaki sınıfların.

Virüsler her zaman mutasyona uğrar, bu nedenle yeni varyantlar yolda diyebiliriz. Bu nedenle bu virüs yönetilebilir hale gelene ve öngörülebilir bir mevsimsel bulaşma modeline girene kadar herkes aşılanmalı.

Her gün insanlar tedirgin içinde yaşıyor. Vaka sayısı kaç oldu? Virüs bana da bulaşır mı?

Bence er yada geç herkesi yoklayacaktır. Bundan kaçış yok.

Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir kendimizi yormayın, bu geçici süreci kalabalıktan uzak geçirmemizden başka çaremiz yok gibi. Önemli olan zihnen ve fiziken güçlü olup kolaylıkla atlatmaya çaba göstermek.

Belli ki kaçış yok. Covid sonunda beni de vurdu. Ne kadar geç yakalanırsanız o kadar artı kazanırsınız.

Tam 10 gün boyunca hafifte olsa virüsün bizdeki olumsuzluğunu hissettim. Burada gayet moralini yüksek tutacaksın. Güçlü olacaksın. Tüm olumsuzluklara kulaklarını tıkayacaksın. Çember daralıyor. Sürekli tanıdıkların birinin corona olduğunu duyuyorum.

Bu hastalık nedeniyle dünyanın boş olduğunu bir kez daha anladım.

Dünyanın ne kadar boş olduğunu, peşinden koştuğumuz heveslerimiz ve boşuna harcadığımız zamanın ne kadar gereksiz olduğunu anladım.

Yine de hijyen+mesafe+maske derim...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haluk KASAP
(03.03.2022 12:30 - #72240)
SN.EROL HOCAM BENDE YAZINIZI ŞİMDİ OKUDUM VE SİZLERLE AYNI FİKRİ PAYLAŞIYORUM.NE YAZIKKİ DEDİĞİNİZ ÜZERE OMİCRON VARYANTINDAN KAÇIŞ YOK.FAKAT AŞILARIN TAM OLMASI VE MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYULMASI HALİNDE HASTALIĞIN SEYRİNİN OLUMLU YÖNDE ETKİLENDİĞİNİ TECRÜBE ETTİM.HER NE KADAR BAKANLIK ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ İÇİN SİNYAL VERSEDE BİZ YİNEDE BİREYLER OLARAK TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMIZ GEREKİR.NİTEKİM 2 YILDIR MASKE TOPLUMUN YÜZÜNDE BİR AKSESUAR EŞYA HALİNE GELDİĞİNDEN BIRAKMASI BİRAZ GÜÇ OLACAK GİBİ GÖRÜLÜYOR....SAYGILARIMLA İYİ YAYINLAR......
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.