Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

OKULLAR SANCILI AÇILDI

20223-2024 Eğitim-öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başladı.11 Eylül günü Türkiye genelinde okullarda ilk ders zili çaldı. Okulların yeni-eğitim ve öğretime veliler ve öğrenciler açısından ekonomik şartlar altında oldukça sancılı başladı. Yüksek enflasyon ile birlikte artan kırtasiye maliyetleri, çocukların okul kantininde yaptığı harcamaların limiti öğrenci velilerini zor durumda bıraktı. Okullar açıldı ama veliler, mutsuzlar. Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar, okullarının açılması heyecanını yaşadı. Öğrenci velileri ise, artan enflasyon etkisiyle kırtasiye ürünleri ve okul kantinleri fiyatlarının yüzde 100 oranında artmasına dikkat çekerek “Artan kırtasiye fiyatları bizleri ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğu bir ortamda bir öğrencinin okula gitmek için alacağı okul kıyafeti, defter, kalem ve çanta gibi ürünlerin maliyeti en az 5.bin lirayı aşıyor. Evinde birden fazla öğrencisi olan ailelerin bu ortamda bu fiyatlarla çocuklarının okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak bu mümkün değil. Veliler ve öğrenciler alım gücünün düştüğü, masrafların arttığı sorunların gölgesinde yaşanılan bu zor şartlar bütçelerini büyük ölçüde etkilemiş durumda. 11 Eylül’de okullar açılmasına açıldı ama öğretmenlerimiz bu şartlar altında öğrencileriyle buluştu. Eğitimdeki sorunlar her geçen gün artarak devam ediyor. Velilerimizin yaşadıkları Sorunların bir an önce çözülüp öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi okullarına huzurlu bir şekilde göndermek hepimizin asli görevi olmalıdır.
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2023 - Salı
Erol KÜÇÜK

OKULLAR SANCILI AÇILDI

20223-2024 Eğitim-öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başladı.11 Eylül günü Türkiye genelinde okullarda ilk ders zili çaldı. Okulların yeni-eğitim ve öğretime veliler ve öğrenciler açısından ekonomik şartlar altında oldukça sancılı başladı.

Yüksek enflasyon ile birlikte artan kırtasiye maliyetleri, çocukların okul kantininde yaptığı harcamaların limiti öğrenci velilerini zor durumda bıraktı.

Okullar açıldı ama veliler, mutsuzlar. Okulların açılmasıyla birlikte çocuklar, okullarının açılması heyecanını yaşadı. Öğrenci velileri ise, artan enflasyon etkisiyle kırtasiye ürünleri ve okul kantinleri fiyatlarının yüzde 100 oranında artmasına dikkat çekerek “Artan kırtasiye fiyatları bizleri ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Asgari ücretin 11 bin 402 lira olduğu bir ortamda bir öğrencinin okula gitmek için alacağı okul kıyafeti, defter, kalem ve çanta gibi ürünlerin maliyeti en az 5.bin lirayı aşıyor. Evinde birden fazla öğrencisi olan ailelerin bu ortamda bu fiyatlarla çocuklarının okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak bu mümkün değil.

Veliler ve öğrenciler alım gücünün düştüğü, masrafların arttığı sorunların gölgesinde yaşanılan bu zor şartlar bütçelerini büyük ölçüde etkilemiş durumda.

11 Eylül’de okullar açılmasına açıldı ama öğretmenlerimiz bu şartlar altında öğrencileriyle buluştu. Eğitimdeki sorunlar her geçen gün artarak devam ediyor. Velilerimizin yaşadıkları Sorunların bir an önce çözülüp öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi okullarına huzurlu bir şekilde göndermek hepimizin asli görevi olmalıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.