Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ÖĞRETMENLERİN ÖZVERİSİYLE, AYDINDERE KİTAP DOSTU BELDE OLDU

Giresun Bulancak ilçesine bağlı Aydındere Beldesindeki Aydındere Ortaokulda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan proje beldeye yayıldı, evlerde mini kütüphane oluşturulmaya başlandı. Okul müdürü Erdinç Kaya ve okulun başarılı öğretmenleri ev ev dolaşarak evlerde mini kütüphaneler oluşturuyorlar. Kitap okuma alışkanlığı kazanan köylüler akşamları ailece, gündüzleri komşularıyla evlerinde kitap okuyor. Okul müdürü Erdinç Kaya ve öğretmenleri tarafından öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘Kitap Dostu Belde Projesi’ni başlattılar. Her gün 19.00 ile 19.30 arası aileler çocuklarıyla kitap okumaya başladılar. Proje kapsamında okulda eğitim gören çocukların anne babalarını Türkçe derslerinde okula davet ederek velilerden çocuklarıyla kitap okumalarını istediler. Böylece veliler haftada iki ya da üç gün sınıflarda çocuklarıyla kitap okumaya başladılar. Köylülerin kitaba olan ilgisinin arttığını zamanla gözlemleyen okul müdürü Erdinç Kaya ve öğretmenler, kitap okuma alışkanlığı köyün tamamına yaymak için evlere mini kütüphaneler kurmaya karar verdiler. Hayırseverlerin desteği ve öğretmenlerin katkılarıyla kitap temin ettiler. Bu kitapları okulda köylülerin beğenisine sundular. Böylece evlerde mini kütüphane oluşturmaya başladılar.  Çocukların evlerinde de anne babalarıyla kitap okumalarını sağlamayı amaçlıyorlardı. Ancak şimdi Belde’de yediden yetmişe çok sayıda kişi kitap okumaya başladı. Aydındere Ortaokulu Müdürü Erdinç Kaya, öğretmenleri ve öğrencileri ile velilerini kutluyorum. Demek ki istenilince her şey oluyor. Önce inanmak gerekir.
Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2019 - Salı
Erol KÜÇÜK

ÖĞRETMENLERİN ÖZVERİSİYLE, AYDINDERE KİTAP DOSTU BELDE OLDU

Giresun Bulancak ilçesine bağlı Aydındere Beldesindeki Aydındere Ortaokulda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan proje beldeye yayıldı, evlerde mini kütüphane oluşturulmaya başlandı. Okul müdürü Erdinç Kaya ve okulun başarılı öğretmenleri ev ev dolaşarak evlerde mini kütüphaneler oluşturuyorlar. Kitap okuma alışkanlığı kazanan köylüler akşamları ailece, gündüzleri komşularıyla evlerinde kitap okuyor.

Okul müdürü Erdinç Kaya ve öğretmenleri tarafından öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘Kitap Dostu Belde Projesi’ni başlattılar. Her gün 19.00 ile 19.30 arası aileler çocuklarıyla kitap okumaya başladılar.

Proje kapsamında okulda eğitim gören çocukların anne babalarını Türkçe derslerinde okula davet ederek velilerden çocuklarıyla kitap okumalarını istediler. Böylece veliler haftada iki ya da üç gün sınıflarda çocuklarıyla kitap okumaya başladılar.

Köylülerin kitaba olan ilgisinin arttığını zamanla gözlemleyen okul müdürü Erdinç Kaya ve öğretmenler, kitap okuma alışkanlığı köyün tamamına yaymak için evlere mini kütüphaneler kurmaya karar verdiler.

Hayırseverlerin desteği ve öğretmenlerin katkılarıyla kitap temin ettiler. Bu kitapları okulda köylülerin beğenisine sundular. Böylece evlerde mini kütüphane oluşturmaya başladılar.  Çocukların evlerinde de anne babalarıyla kitap okumalarını sağlamayı amaçlıyorlardı. Ancak şimdi Belde’de yediden yetmişe çok sayıda kişi kitap okumaya başladı.

Aydındere Ortaokulu Müdürü Erdinç Kaya, öğretmenleri ve öğrencileri ile velilerini kutluyorum. Demek ki istenilince her şey oluyor. Önce inanmak gerekir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.